Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:13
Asus EEE PC900 jako nawigacja?
Autor Wiadomość
RoQi
Waypoint


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 57
Wysłany: 2009-02-22, 14:35   Asus EEE PC900 jako nawigacja?

Witam!

Zastanawiam się, czy to urządzenie sprawdzi się również jako nawigacja w samochodzie, nie tyle na co dzień, jak raczej okazjonalnie w sytuacjach, kiedy się wybierać będę w nieznane (czyli rzadko w moim przypadku). Oczywiście wiem, że do tego potrzebny jest jeszcze moduł GPS i jakiś uchwyt. Pytanie czy na tym będzie śmigać AutoMapa 5.X i nowsze ewentualnie? Jeśli chodzi o system, to oczywiście zainstalowałbym XP. Poniżej podaję konfigurację urządzenia:

Parametry:
Typ procesora: Intel dothan
Częstotliwość procesora: 900 MHz
Pamięć RAM: 1 GB
Rodzaj pamięci RAM: DDR2
Częstotliwość pracy pamięci [MHz]: 667
Pojemność dysku: 16 GB
Przekątna wyświetlacza LCD: 8.9''
Maksymalna rozdzielczość LCD: 1024 x 600 pikseli
Karta grafiki: Intel UMA
Maksymalna wielkość pamięci: 1 GB
Ilość banków pamięci: Gniazdo soDIMM (zajęte)
Karta sieciowa: 10/100 Ethernet
Wi-Fi 802.11g
Napęd optyczny: Brak
Karta dźwiękowa: Zintegrowana
Porty wejścia/wyjścia: 3 porty USB 2.0, gniazdo do podłączenia zewnętrznego monitora (VGA), we/wy Audio, wejście karty sieciowej (RJ-45)
Przewidywany czas pracy na baterii: 4400 mAh, czas pracy ok 3.5 godziny
Dołączone oprogramowanie dodatkowe: Oprogramowanie dostarczana przez firmę Asus.
Gwarancja producenta: 24 miesiące
Czytnik kart pamięci: Secure Digital Card, Multi Media Card
System operacyjny: Linux pl
Urządzenie wskazujące: TouchPad
Kod producenta: EEEPC900-WF008

Co o tym sądzicie?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-22, 14:41   

Linux, Musisz mieć Windows.
Automapa jest tylko na Windowsy

PS.I trochę za mała gwarancja

[ Dodano: 2009-02-22, 15:17 ]
Suport Automapa napisał/a:

Witam,

Wymagania sprzetowe dla wersji TabletPC:

- procesor 400 MHz lub szybszy
- 128 MB RAM
- Naped CD-ROM lub DVD do instalacji,
- urzadzenie wskazujace (mysz lub pisak).


Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
AutoMapa (dk)

> Witam.
> Jakie wymagania ma wersja PC?
> Pójdzie na
> Częstotliwoprocesora: 900 MHz
> Pamięć RAM: 1 GB
>
> --
> Dotyczy: Użytkowanie
> Produkt: AutoMapa - mapa: Polska XL
> Licencja:
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
RoQi
Waypoint


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 57
Wysłany: 2009-02-22, 19:52   

gwarancja producenta: 24 miesiące - to mała gwarancja?? ciekawe kto daje więcej...

wymagania są w 100% zgodne z zaleceniami. Pytam o praktyczne doświadczenia, czy ktoś miał w laptopie zainstalowaną auto mapę i jak się to sprawdza w praktyce.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-22, 20:03   

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
RoQi
Waypoint


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 57
Wysłany: 2009-02-22, 20:08   

Jeśli chodzi o system, to oczywiście zainstalowałbym XP - tak napisałem w pierwszym poście, polecam więc znaleźć sobie hasło czytanie ze zrozumieniem i do końca,

co do ironi, to po co jej używać na forum...
_________________
GoClever Navio500 + AutoMapa 6.10 EU
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-22, 20:11   

Żeby ludzie czytali swoje posty, a nie tylko kopiuj wklej z strony producenta
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
psto
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2009-02-24, 07:42   

a przeczytales kolego ze watek ten tyczy sie navi SMARTGPS
pozdrawiam
 
 
RoQi
Waypoint


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 57
Wysłany: 2009-02-24, 23:09   

tak przeczytałem ale nie znalazłem wątku LaptopGPS więc piszę tutaj. Mam nadzieję, że mimo to uzyskam konkretniejszą odpowiedź na pytanie. Moderatora zaś proszę o przeniesienie postu do odpowiedniejszego działu, jeśli takowy istnieje. Z góry dzięki i przepraszam za kłopot i zamieszanie.
_________________
GoClever Navio500 + AutoMapa 6.10 EU
 
 
CRONNOX
Waypoint



Dołączył: 14 Lis 2008
Posty: 26
Wysłany: 2009-03-28, 03:35   

Nie przejmuj się nie konkretnymi odpowiedziami, ja bez problemu zainstalowałem mape na HP Compaq mojego syna, śmiga elegancko, oczywiście opcja taka nie należy do wygodnych (gabaryty sprzętu) ale jest to zawsze jakaś alternatywa, natomiast Auto Mapy na lapku używam czasami do planowania trasy potem przesyłam plik na moją navi i ok, Automapa i duży ekran to świetna sprawa
_________________
..::CRONNOX::..
****SG 310****
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-11-05, 17:51   

Do przeniesienia: Nawigacja GPS Strona Główna » Nawigacje WINDOWS CE i nie tylko... » Inne nawigacje » pozostałe nawigacje
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2009-11-05, 20:09   

Załatwione
_________________

 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2009-11-06, 15:56   

Smigac bedzie AutoMapa,Navigon,Cardinale,SygicDrive,iGO ale musisz miec albo modul GPS albo bardziej nie wygodny sposob nawigacja podpieta pod Laptopa.O tym poczytasz na forum
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 11