My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-11-07, 11:14
Goclever 3550a - blokada activesync
Autor Wiadomość
gemGreg 
azymut


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-09, 15:35   Goclever 3550a - blokada activesync

Witam

Odblokowalem moj goclever 3550a moge wejsc do windows ce 5.0. Nie laczy sie jednac przez activesynca. Szukalem informacji o rejestrze wincd5.0 i znalazlem jakie klucze w rejestrze odpowiadaja za komunikacje usb.:
http://msdn.microsoft.com...y/ms895481.aspx

Dowiedzialem sie ze dopiero od 2008 roku blokuja activesynca w govleverach 3550a. Jesli ktos posiada goclevera 3550a z odblokowanym activesyncem prosilbym o zrobienie kopii rejestru programikiem najlepiej PHM Regedit Editor i udostepnienie pliku rbk.

Probowalem wprowadzac te klucze recznie ale niestety windows nie rozpoznaje urzadzenia usb.

W ogóle niezla maja dzisiaj metode blokowania - usuwaja sobie klucze z rejestru :(
 
 
combatdude 
azymut


Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 3
Skąd: EPGO
Wysłany: 2009-02-18, 11:45   GC 3550A Przestał łączyć się z AS

Witam. Mam problem ze swoją navi - po instalacji IGO8 z TEGO postu, mój gc przestał łączyć się z active sync (po podłączeniu kabla usb dostaje z marszu w nawigacji komunikat "Networking could not start due to a critical error (Error 608) - w menadżerze urządzeń "USB ACTIVE sync" - pojawia się i znika, tak jakbym non stop podpinał i odłączał nawigację do portu usb "

Jeżeli chodzi o samą nawigację, nic nie było grzebane w rejestrze (kupiłem ją odblokowaną więc nie było takiej potrzeby i do chwili obecnej instalowałem sobie wszelakie tomtomy, automapy i inne cuda, które szanowni koledzy systematycznie wrzucają na forum - prawie rok - ale wkońcu trzeba było się zarejestrować :) ).

Próbowałem już resetu i twardego resetu (o ile dobrze go wykonałem, bo nie ma konkretnie opisanej procedury dla tego modelu)
Ale niestety nie pomaga, sytuacja sprawdzona na 3 różnych pecetach, na których wcześniej nawi się łączyło - niestety bez rezultatu.

Jakieś pomysły ?
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2756
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-02-18, 11:56   

no tak typowy user który wchodzi przez rok i rejestruje się dopiero gdy potrzebna pomoc;)

spróbuj aktualizacji firmaware z karty sd
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
combatdude 
azymut


Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 3
Skąd: EPGO
Wysłany: 2009-02-19, 08:03   

O wypraszam sobie :-P
Przez rok opcja szukaj działała bardzo dobrze i wszelakie problemy rozwiązywałem sam, nie zadając "tępych" pytań: "co mam zrobić bo wrzuciłem automapę i nie działa lub automapa nie widzi gpsu", a to, że zostanę potraktowany jak typowy cymbał, który wchodzi na forum i zadaje pytanie, na które odpowiedź jest w 100 różnych wątkach przewidziałem z góry :mrgreen: . To teraz ja poproszę Cię o przeszukanie magicznym "szukaj" całego forum w związku z moim powyższym pytaniem o błąd 608 ....hmm nie ma żadnego postu na ten temat ? to dziwne...może dlatego napisałem to zapytanie ;-)

Tak więc problem znikł - twój pomysł okazał się być trafiony - za który Ci dziękuje (bez złośliwości, poprostu się droczę). Dla potomnych podaje rozwiązanie z firmowego forum goclever:

http://download.goclever....550a1update.zip - oprogramowanie do urządzenia 3550A / 3570A Uwaga nie do urządzeń zaczynających się od numeru seryjnego WYFxxxxxx oraz MQN0725xxxxx do tego modelu opis aktualizacji znajduje się :



************************************************************************
INSTRUKCJA WYKONANIA REINSTALACJI OPROGRAMOWANIA URZĄDZENIA GOCLEVER ( 3550A/ 3570A/ 4330A/ 4330A BT/ 3584/ 4384 FM/ 4384 FM BT/

UWAGA - urządzenie musi być podłączone do źródła zasialania !!!!!!!
Jeżeli jest to możliwe reinstalację oprogramowania proszę wykonać na innej karcie SD jeżeli jednak nie jest to możliwe zaleca się wykonanie kopii karty SD na dysk twardy komputera


1. Pliki po pobraniu należy rozpakować bezpośrednio na kartę sd
2. Należy zresetować urządzenie trzymając cały czas przycisk power.
3. Trzymać przycisk należy do momentu aż nie pojawi się ekran z aktualizacją ( białe tło z niebieskim paskiem )
4. Możemy zwolnić przycisk "power" czekamy parę minut aż urządzenie samoczynnie wejdzie do menu głównego
5. Ostatnią czynnością jest skasowanie plików które wgraliśmy na kartę SD ( PROSZĘ DOKŁADNIE SPRAWDZIĆ CO USUWAMY ABY NIE USUNĄĆ PLIKÓW APLIKACJI MAPY )

Uwaga!!
Jeżeli po reinstalacji oprogramowania touchpad działa nieprawidłowo należy wykonać kalibrację ekranu informuję że wyświetlacza taki działa w trybie inwersji czyli dolna ikona odpowiada górnej i odwrotnie.

Powyższy soft zawiera w sobie opcje wyboru w menu: Active Sync lub tryb USB
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-06, 13:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 11