Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Koniec aktualizacji map dla crak-owanej AM 4.5
Autor Wiadomość
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 24
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-11-08, 08:35   Koniec aktualizacji map dla crak-owanej AM 4.5

Nowe mapy 2010 działają już tylko z nowymi wersjami aplikacji.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-11-08, 12:11   

Na stronie https://www.automapa.pl/o-aplikacji/aam/#pobierz jest info o niekompatybilności map 2010 z programem w wersji niższej niż 5.8.4
_________________

 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 24
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-11-11, 07:15   

Nie da się, od map 2010 pojawia się Błąd: Nie można pobrać danych hubnet. Zarówno od wersji Android oraz Windowsowej to samo. Nie można wyznaczyć trasy ani podejrzeć. To jest celowa robota już na wersji 2006 zrobili próbę :)
 
 
borek41 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 56
Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 31
Wysłany: 2020-11-11, 09:32   

navigator2020 napisał/a:
Nie da się, od map 2010 pojawia się Błąd: Nie można pobrać danych hubnet. Zarówno od wersji Android oraz Windowsowej to samo. Nie można wyznaczyć trasy ani podejrzeć. To jest celowa robota już na wersji 2006 zrobili próbę :)


Nie prawda tak jak pisali wcześniej do wersji 4.5 crc przełożyć mapy z wersji Windows ale nie crakowanej i wszystko działa prawidłowo na androidzie .Zrobiłem to na tablecie i na Huawei p30pro . Bład który opisujesz występuję po wrzuceniu mapy shakowanej . Trafik ściągamy do wersji Windows i podmieniamy w Androidzie ( nie ściągać trafika do androida gdyż mapa się wykrzaczy .
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1571
Wysłany: 2020-11-11, 13:22   

borek41 napisał/a:
do wersji 4.5 crc przełożyć mapy z wersji Windows ale nie crakowanej i wszystko działa prawidłowo na androidzie

No i po co tyle nowych wersji AM, skoro na 4.5 wszystko działa prawidłowo? Widocznie robią to z nudów. :mrgreen:
 
 
arianm
Waypoint


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 63
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2020-11-11, 18:14   

szwagier22 napisał/a:

No i po co tyle nowych wersji AM, skoro na 4.5 wszystko działa prawidłowo? Widocznie robią to z nudów.

Jakto bogatemu trudno zrozumieć biednego :mrgreen:
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6866
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-11-11, 19:45   

Boszz..... ile kosztuje roczna subskrypcja AM ? 69 zł dla Polski.
No naprawdę to kwota zwalająca z nóg :-(
Dla człowieka dużo jeżdżącego to 19 groszy za dzień użytkowania
Masakryczna kwota i warta tygodni walki z programem z możliwością, ze w najmniej spodziewanym momencie odmowi współpracy.
_________________
 
 
borek41 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 56
Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 31
Wysłany: 2020-11-12, 10:14   

no_taki napisał/a:
Boszz..... ile kosztuje roczna subskrypcja AM ? 69 zł dla Polski.
No naprawdę to kwota zwalająca z nóg :-(
Dla człowieka dużo jeżdżącego to 19 groszy za dzień użytkowania
Masakryczna kwota i warta tygodni walki z programem z możliwością, ze w najmniej spodziewanym momencie odmowi współpracy.


Tez posiadam orginalną mapę na Androida , ale nie o to chodzi ,robię to dla zabawy i dla tych którzy używają nie tylko automapy , ale innych programów do nawigacji , aby sobie protestować .
 
 
Andrew72
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2016
Posty: 6
Wysłany: 2021-02-08, 09:12   

Automapa 4.5 Patched na Huawei Mate 20 Pro, Android 10, bez roota.
Mapy podmienione na windows'owe 2012.
Na początku fajnie nawigowała ale po jakimś czasie Automapa wyłączała się samoistnie. Po ponownym uruchomieniu zaczęła źle prowadzić i też po kilkunastu minutach wyłączała się.
Podejrzewam, że prowadziła dobrze do momentu połączenia się z netem i próbą pobrania danych Traffic.
Może rozwiązaniem byłoby wyłączanie internetu w telefonie podczas nawigowania no ale wtedy również Yanosik "leży" ... :(

[ Dodano: 2021-03-16, 18:14 ]
Nie ma już ratunku dla smartfonów z Androidem 10 bez rota ? Nie ma możliwości użytkowania Android Automapy w wersji witaminizowanej?
Jeżeli temat jest już skończony to chyba szkoda czasu na oczekiwanie na "lekarza-cudotwórcę" i zająć się na poważnie konkurencją.....
Szkoda po tylu latach zostawić starą, poczciwą, rodzimą Automapę ..... ale cóż - znak czasu :(
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 56
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 105
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2021-03-16, 20:04   

Ja mam na samsung A50 android 11 am 4.5 i nie ma problemu działa dobrze mam wyłączone pobieranie danych i jest ok.
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 215
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2021-03-18, 18:51   

Do Andrew 72
Po kiego grzyba podmieniasz mapy ,,windowsowe,, ? Wejdź do Sklepu Play na Automapę i pobierz legalnie mapy, oryginalne. Może dodam jeszcze że Am kosztuje 69 PLN to tyle co postawić kolegom z AM raz na rok flaszkę, za ich robotę, jeśli chodzi tego cudotwórcę, to nie bójmy się go nazwać poprostu złodziejem.
P.S. Z tego co wiem Huawei oferuje AM za darmo i aktualizacje!
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 82
Skąd: Kielce
Wysłany: 2021-03-18, 21:24   

januszpe napisał/a:
............ jeśli chodzi tego cudotwórcę, to nie bójmy się go nazwać poprostu złodzejem............

Wyhamuj i napij się zimnej wody.
 
 
keeczmi 
Waypoint
Małestro GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 94
Dołączył: 14 Paź 2010
Posty: 104
Wysłany: 2021-03-18, 22:52   

januszpe napisał/a:

P.S. Z tego co wiem Huawei oferuje AM za darmo i aktualizacje!



Tym którzy aktywowali do 31 Grudnia 2020. Bo reszta teraz sobie może kupić albo użyć triala :roll: .
_________________
Manta GPS-040 | Lark 50.4BT = teXet TN-700 | GoCLever 5080
 
 
kiko80 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 159
Skąd: pl
Wysłany: 2021-03-19, 07:32   

Ludzie piracili am na wince bo mieli dość płacenia za z bugowaną aplikację
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/kiko80
 
 
Osabezel 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 10
Wysłany: 2021-04-06, 23:38   

na szybko testowałem aam 4.5 mapa 2103 limit do 60km trasy powyżej już nie wyznacza
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10