Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio Spirit 7700
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18890
Skąd: 3City
Wysłany: 2019-06-24, 17:24   

Słabo czytałes wskazany wątek - patrz
Cytat:
Start panelu/programu nawigacyjnego bez każdorazowego wkładania karty - post http://www.my-navia.pl/vi...p=455464#455464
Tylko nie mów, że link nie działa - poprawny jest w tamtym temacie
_________________

 
 
krzysiek1990rtk 
azymut


Dołączył: 14 Gru 2020
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: 2020-12-14, 21:33   MIO SPIRIT 7700 LM - mapa tom toma i automapa

Powitać szanowne grono.

Ojcu chciałbym kupić nową nawigację na gwiazdkę w miejsce wysłużonego larka 43.1 i mój wybór padł na MIO SPIRIT 7700 LM ze względu na win CE i ten fajny magnetyczny uchwyt.

https://www.komputronik.p...700-polska.html

nawigacja ma na starcie mapę od tomtoma, jednak staruszek całe życie korzystał z automapy.

na chomiku trafiłem na coś takiego

"Uruchamianie innych, dodatkowych, programów nawigacji samochodowych z karty SD bez ingerencji w oryginalny program zapisany w pamięci Mio.
Działa na Mio Spirit 7800 LM i 7500 LM.
Warianty dla jednej dodatkowej nawigacji na karcie SD (Mio 7800_2) i dla dwóch dodatkowych nawigacji (Mio 7800_3) zapisanych na karcie SD."

https://chomikuj.pl/dangem/Mio+Spirit+7800LM+(7500LM)

pobrałem tą paczuszkę i w plikach tekstowych nie ma żadnej wzmianki o tomtomie, jest tylko o navmanie.

Jakby ktoś z forumowiczów podpowiedział jak przerobić te pliki żeby działały obie mapy (od tomtoma i automapa) to byłbym bardzo wdzięczny

tak wygląda desktop.ini
GLOBALSETTINGS
ShowMessage = 0
QuitOnDoubleClick = no
X = -0
Y = -0
Width = 800
Height = 480
Arrange = No
BackgroundBitmap = Tapeta1.bmp
StartUpAnimation = NoAnimation
ShutDownAnimation = NoAnimation
Accelerated = yes
TopMost = no

;;;;;;;;;;;; Mio Button ;;;;;;;;;;;;;
BITMAPBUTTON
x = 490
y = 90
Command = \My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe
BitmapNormal = Icons\mio3.bmp
BitmapPushed = Icons\mio3.bmp


;;;;;;;;;;;;; Navigator Button ;;;;;;;;;;;;;
BITMAPBUTTON
x = 160
y = 90
Command = SDMMC\NAVIGATOR\navigator.exe
BitmapNormal = Icons\navroad.bmp
BitmapPushed = Icons\navroad.bmp

;;;;;;;;;;;; Restart Button ;;;;;;;;;;;;;
BITMAPBUTTON
x = 15
y = -1
Command = SDMMC\menu\CECMD.exe
BitmapNormal = Icons\winCE.bmp
BitmapPushed = Icons\winCE1.bmp

;;;;;;;;;;;; Settings Button ;;;;;;;;;;;;;
BITMAPBUTTON
x = 370
y = 300
Command = SDMMC\menu\Moov Settings\Settings.exe
BitmapNormal = Icons\settings60.bmp
BitmapPushed = Icons\settings.bmp

;;;;;;;;;;;; Off Button ;;;;;;;;;;;;;
BITMAPBUTTON
x = -15
y = -15
Command = SDMMC\menu\MortScript\standby.exe
BitmapNormal = Icons\exit.bmp
BitmapPushed = Icons\exit1.bmp

;;;;;;;;;;;; clock ;;;;;;;;;;;;;
TIME
x = 347
y = -50
Interval = 1000
Format = HH':'mm':'ss'
Color = EBEBEB
FrameColor = 000000
Size = 30
Weight = 600
CreateFont

DATE
x = 335
y = -20
Format = dd.MM.yyyy
Color = EBEBEB
FrameColor = 000000
Size = 30
Weight = 600
CreateFont

;;;;;;;;;;;; Battery ;;;;;;;;;;;;;
BATTERY
x = 130
y = -25
Interval = 1000
Height = 20
Width = 80
CoolBattery = YES
ColorBattery = EBEBEB
ColorHigh = EBEBEB
ColorLow = EBEBEB
ColorCritical = EBEBEB
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18890
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-12-14, 22:01   

1. Uściślijmy - mapa tomotma do jakiego programu nawigacyjnego? Bo TT jest dostawcą map dla wielu producentów programów nawigacyjnych (czym się różnią wytłuszczopne pojecia patrz TUTAJ )

2. O odblokowanie z chomika pytaj jego autora. My polecamy na przykład metodę na SEEKER.
Spróbuj też http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45538
Co do oblokowania z chomika - w wierszach typu
Command = SDMMC\NAVIGATOR\navigator.exe
musisz podać właściwą ściezke do pliku EXE od uruhamianego programu - a poza Toba nikt nie wie, co i jak poinstalowałeś

3. Dołączyłem do istniejącego wątku
_________________

 
 
krzysiek1990rtk 
azymut


Dołączył: 14 Gru 2020
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: 2020-12-15, 09:15   

łooo panie to już mi się wyjasniło czemu nie ma wpisów do tomtoma, rzeczywiście tom tom jest tylko dostawcą map.

pytanie do tej metody seeker

rozumiem że przywrócenie oryginalnej mapy to tylko wyjęcie karty i ewentualnie reset spinaczem?

nic się nie uwali jakbym coś sknocił? Do tej pory tylko larkiem się bawiłem a tam sie wskazywało tylko lokalizację pliku wce.exe
 
 
rawid 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 200
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-12-15, 22:57   

https://www.elektroda.pl/...pic3477695.html
 
 
krzysiek1990rtk 
azymut


Dołączył: 14 Gru 2020
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: 2020-12-16, 18:48   

działa automapa sama startuje.

jutro wyjdę przed chałupę sprawdzić czy łapie sygnał gps.

tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W momencie jak podpinam nawigację ładowarką do prądu to urządzenie samo się włącza i startuje automapa.
Nie wiem czy jakiś babol w skrypcie czy wszystkie MIO tak mają.

Da radę coś z tym zrobić żeby się włączało tylko przyciskiem, a nie reagowało na podpięcie zasilania?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9