Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2020-01-20, 12:49 |
Navitel e200 (Linux i WinCE6) |
Autor |
Wiadomość |
doman65
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2020-01-21, 11:09
|
|
|
Witam odlokowana navi auto mapa wrzucona wszystko śmiga tylko mam mały problem jak wyznaczę trasę i prowadzi to nie idzie płynnie tylko takimi przeskokami co jest problemem?? |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2020-01-21, 13:38
|
|
|
Nowa AM na słabszych urządzeniach tak ma. Zobacz też początek drugiego postu w wątku FAQ http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980 |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

Pomógł: 36 razy Dołączył: 27 Paź 2010 Posty: 2390 Skąd: Google
|
Wysłany: 2020-01-21, 20:15
|
|
|
No to może ja coś napiszę.
Wiem że w drodze do Krakowa AM uruchomiona sposobem opisywanym w tym wątku przeze mnie zawiesiła się dwa razy . Ale wystarczyło kliknąć Menu i wyjść aby nadal prowadziła . W powrotnej drodze było to tylko raz.
grzesiek9020 jeśli masz dostęp do urządzenia to zrób zrzuty ekranu lub zdjęcia i wrzuć tu z odblokowania.
[ Dodano: 2020-11-23, 12:40 ]
Navi wróciła do mnie na aktualizacje. Ale postanowiłem jednak coś zrobić z tą datą i godziną i wyłączaniem AM.
Myślę że teraz będzie liepiej niż poprzednio.
A więc skopiowałem polecany tu M.panel ale sobie go zmodyfikowałem na tyle aby używający miał tylko dwie ikony na pulpicie bo nie jest on zaawansowanym technicznie .
Uruchamiam przyciskiem nawigację :
Pokazuje mi się mój dostosowany pulpit:
Teraz mogę odpalić AM
I normalnie z niej wyjść. Przedtem pomimo wyjścia z programu nawi pozostawała na wyłączaniu AM. I trzeba było ją włącznikiem potraktować aby wyłączyć
Jak się zamknie AM wraca do pulpitu i mogę otworzyć sobie dwa razy klikają explorera
Z którego można wyjść klikając aby go zamknąć i wyjść do pulpitu.
I teraz wyłącznie jest bezpieczniejsze przyciskiem bo pojawia się okno
Data i godzina ustawiona w panelu sterowania nie zmienia się.
Gdyby ktoś chciał tak u siebie to proszę napisać tu to wrzucę gotowy plik. Plik będzie z tą konfiguracją.
Bardzo ważne.
Nie usuwamy żadnych plików systemowych z nawigacji. Jedynie zmieniamy nazwy plików.
Navitel ma to do siebie że aplikacja rusza tylko z pliku o nazwie Navitel i nie innej.
Przepraszam że są zdjęcia ale Navitel po podłączeniu do komputera od razu przełącza się w tryb dysku i nie mogłem zrobić zrzutów MyMobiler.
Ale może to i lepiej.
W ten sposób mamy odblokowaną nawigację. |
_________________ Poradniki
 |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

|
Wysłany: 2020-11-24, 19:55
|
|
|
jacekp1313 napisał/a: | Rozumiem, że dotyczy to e200 z WinCE, | Tak dotyczy tylko WinCe.
Czy na linuksie jest okno takie same jak to gdy widzimy explorator plików ? |
 |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS T700+NE

Pomógł: 528 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18893 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2020-11-24, 22:24
|
|
|
Chciałem tylko sprezycowac, aby nkit z Linuxem nie napisał "u mnie nie działa" |
|
 |
Google
Maestro GPS

|
Wysłany: 2020-11-26, 19:41
|
|
|
No to czekamy na kogoś kto może chce przetestować na WinCe. |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|