Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 10:03
AutoMapa Android - POI, ulubione, fotoradary...
Autor Wiadomość
aropi
Waypoint


Dołączył: 08 Paź 2013
Posty: 106
Wysłany: 2019-03-25, 20:53   

To co robi ta linijka:

PoiAllCountriesAreNoSpeedcamExceptions=PL;A;D;I;CZ ?????
 
 
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 427
Wysłany: 2019-05-16, 17:30   

Witam

Koledzy poratujcie swoją wiedzą człeka w potrzebie :oops:

Podpowiedzcie proszę jakie powinny być ustawienia w AM Android żeby Marzenka informowała o wartości fotoradaru do którego się zbliżam.
Obecnie informuje tylko mniej więcej "fotoradar .... (odległość) ..... metrów"
Z góry dziękuję za pomoc

PS
Z góry nadmienię, że w/g mojej wiedzy (nie ukrywam małej) w tej materii wszystko co jest związanie z komunikatami mam pozaznaczane.
 
 
david8213 
Waypoint
DavX


Wiek: 38
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 180
Wysłany: 2019-05-16, 20:15   

jestem_ktoś napisał/a:
Powiadamianie włączasz w opcjach, a wpisem ustawiasz liste krajów BEZ ostrzegania: http://www.my-navia.pl/vi...p=467486#467486 oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=412318#412318


Gdzie w opcjach jest załączenie powiadamiania o fotoradarach za granicą ( w krajach gdzie jest to zabronione) ?
_________________
Menu DavX Lark 43 Download
DavX
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 256
Wysłany: 2020-06-16, 16:31   

Prośba o wyjaśnienie czy w nowych Aplikacjach AM np.5.6.4 jest możliwość dodawania własnych punktów poi i widoczności ich na mapach oraz ostrzegania.Niby w ustawieniach jest podręczne ale nie wiem jak dodać i uruchomić widoczność i ostrzeganie.W starszych wersjach AM można było dodawać i później podmieniać w plikach AMP do innych wersji AM i działało teraz nie mogę sobie z tym poradzić. Proszę Kolegów o pomoc.
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 298
Skąd: PL
Wysłany: 2020-06-17, 09:53   

po dodaniu do ulubionych z automatu są wyświetlane na mapie
oczywiście swoje ulubione można przenosić między programami (np.default.fav)
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 256
Wysłany: 2020-06-17, 15:24   

geranium napisał/a:
po dodaniu do ulubionych z automatu są wyświetlane na mapie


Kolego geranium ja w poście powyżej twojej odpowiedzi pisałem o punktach POI czyli niebezpieczne miejsca, kontrole drogowe i jeszcze inne które nie są fabrycznie w AutoMapa android a dodawanie poprzez wciśnięcie nie są uznawane przez AM gdyż nie ma potwierdzeń.Są to przeważnie punkty na drogach mniej uczęszczanych a informują o zbliżaniu się do tego miejsca.We wcześniejszych wersjach anndr.AM była możliwość dodania do poi tak jak jest w AM na Win-Ce i przeniesienia ich w plikach AMP teraz w nowszych wersjach próbowałem ale aAM ich nie widzi,dlatego proszę o pomoc jeśli ktokolwiek wie jak to zrobić.
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 298
Skąd: PL
Wysłany: 2020-06-17, 17:18   

jenks napisał/a:
dodawania własnych punktów poi i widoczności ich na mapach oraz ostrzegania


tyle napisałeś..
i dla mnie to są właśnie ulubione o których pisze..

PS widać jakieś niedomówienie
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 56
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 105
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2020-09-16, 20:58   Komunikaty o przejazdach kolejowych.

Mam AM 4.5.0_2006 Polska i chciałbym wyłączyć komunikaty o przejazdach kolejowych pytanie czy jest to możliwe i gdzie w programie. Ostatnio jechałem z Nowego Targu i co jakiś czas był komunikat przejazd kolejowy za 500m którego nie było jest to wkurzające.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 256
Wysłany: 2020-09-17, 15:11   

Dziadek13 napisał/a:
Ostatnio jechałem z Nowego Targu i co jakiś czas był komunikat przejazd kolejowy za 500m którego nie było jest to wkurzające.


W ustawieniach poi/ostrzeganie zmniejszyć trzeba po prawej 5 metrow a po lewej też 5 metrów i powinno ostrzegać tylko te przez które przejeżdżasz a odległość maksymalnie 200 M.Nie powinno ostrzegać gdy jedziesz obok
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 56
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 105
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2020-09-17, 21:06   

Dzięki, właśnie ostrzegało jak jechałem obok torów nie było przejazdów przez tory.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 256
Wysłany: 2020-09-18, 14:02   

Cytat:
Natomiast odległość lepiej ustawić w granicach 600m. Powód prosty - jak Ci drogę (znaki) przysłoni jakaś ciężarówka i weźmiesz się za wyprzedzanie 250 m przed przejazdem, to może się zrobić nieciekawie,


Kierowca powinien ufać sobie i znakom drogowym, informacje z nawigacji tylko wspomagają kierującego pojazdem.Jeśli dodatkowo ustawisz powtarzaj co 4sekundy powinno ci wystarczyć na reakcję i pamiętaj o znakach drogowych. Ogranicz prędkość i fantazję ulańską.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 256
Wysłany: 2020-09-19, 17:47   

Andrzej G napisał/a:
Dla testu ustaw sobie ostrzeganie dla przejazdów kolejowych 1000 m i powtarzanie jak sugerujesz co kilka sekund aż do minięcia. Wstaw sobie manualnie jakiś fotoradar stacjonarny np. ok. 200 m przed tym przejazdem i dla niego ustaw wyprzedzenie 600 m. Zobaczysz, że nie będzie komunikatu głosowego o


Kolego to tylko twoje gdybanie.Znajdź mi gdziekolwiek radar ustawiony przed przejazdem kolejowym.Za kierownicą przejechałem ponad milion kilosów i takiego czegoś nie spotkałem.Na przejazdach w bardzo wielu krajach są tylko kamery a nie radary.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11