Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-13, 09:09
Nawigacja Harley Davidson Boom Box
Autor Wiadomość
szczyrk 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2016-02-12, 10:56   Nawigacja Harley Davidson Boom Box

Witam.W tym wątku można kupić mapy europy do nawigacji montowanej w Harleyu Davidsonie
https://harley-davidson.naviextras.com/shop/portal/p2Show?theme=pageReplacement

jest to mapa z programu naviextras.Czy ktoś z szanownych Znawców tematu może mi powiedzieć czy da się wgrać w tą navi inną mapę lub zcracować tą aby po wgraniu uaktywniła się?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2016-02-12, 11:51   

Sądząc ze znalezionych opisów na sieci, to urządzenie ma wgrany program iGO - czyli wystarczy podmienić na patchowany i możesz korzystać z map "z netu.".
Albo i wgrać całkiem inny soft.

Pytanie, jak tej podmianki dokonać.

Na stronie producenta jest aktualizacja softu do wgrania z pendrive - może przeanalizować zawartośc i na tej podstawie opracowac sposób podmiany

[ Dodano: 2016-02-12, 11:52 ]
P.S. Do przeniesienia do http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=282
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szczyrk 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2016-02-12, 15:45   

Byłoby super bo z tego co piszą na forach to aktualizacje map są bardzo spóźnione.Szczególnie jeśli chodzi o Polskę w której co rusz są jakieś roboty.Nie wiesz czasem jaki patch mógłbym wgrać aby to ruszyło?Jak widać po pliku to mapy europy sa tylko aktywuje się to jakimś kodem
https://harley-davidson.naviextras.com/shop/portal/p2howto-guide?guide=Toolbox&topic=Replace
jaki patch na pena wgrać aby ruszyło?
Może moderatorzy stworzyliby osobny dział z mapami do Harley bo od 2014r wszystkie touringi wychodzą już z navi.
Pomoże ktoś kto się dobrze na tym zna aby ogarnąć temat?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6535
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-02-12, 19:00   

Mapy prawdopodobnie ( podkreslam - prawdopodobnie ) sa zwykłymi mapami dla iGO.
Problem polega na tym, że urządzenie ma specyficzny, zautomatyzowany schemat aktualizacji/wymiany map odbywający się prawdopodobnie poprzez funkcję autostartu odczytu z pendrive'a oraz dołaczony do map plik sterujacy tą podmianą .

Nie masz więc - chyba - dostepu do zawartosci pamieci urzadzenia i to jest podstawowa zagwozdka w tej materii.
P.S nawiasem mowiąc urządzenie jest tak rzadkie na naszym rynku, ze chyba nikt nie upublicznił ( a może i nikt nie rozgryzł ) sposobu obejscia fabrycznych zabezpieczeń programu.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szczyrk 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2016-02-12, 22:56   

Ale pliki z aktualną mapą Europy wrzucam na navigację która generuje mi kod który wpisuję na stronie i ona też generuje kod który wpisuję w navigację i powinno hulać.Może udałoby się zablokować albo wyodrębnić plik który za to odpowiada i go scrackować? Czy jakiś bardziej kumając podjął by się tego.Systemu w navi nie trzeba by ruszać. Jakiś keygen by się przydał.
 
 
SaarSatariel
azymut


Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2020-09-11, 19:37   

Hey! Czy ktoś może ruszył temat?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11