Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO primo - różne pytania
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6535
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-08-10, 19:33   

Jest jeszce jeedna mozliwość. Po prostu zmienić w langu tlumaczenie z "połciężarówka" na np. "sam.ciężarowy", albo po prostu pobierz nowszy lang :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
dix62 
Waypoint



Wiek: 58
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 38
Skąd: Internet
Wysłany: 2020-08-10, 19:51   

no_taki napisał/a:
Jest jeszce jeedna mozliwość. Po prostu zmienić w langu tlumaczenie z "połciężarówka" na np. "sam.ciężarowy", albo po prostu pobierz nowszy lang :-)


Możliwości jest dużo więcej bo można też zmienić w data.zip vehicle.ui & vehicle.lua

dodać np ... motocykl bo mało które iGO posiada taki profil

Pomysłów jest mnóstwo :-D
 
 
 
pilomatt 
Waypoint


Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2014
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2020-08-15, 10:38   

Cześć. Sprawa dotyczy aktualizacji fotoradarów, jest możliwość aktualizacji ale bez utraty ustawień np. kierunek fotoradaru, prędkość dozwolona ?.
 
 
dix62 
Waypoint



Wiek: 58
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 38
Skąd: Internet
Wysłany: 2020-08-15, 11:03   

pilomatt napisał/a:
Cześć. Sprawa dotyczy aktualizacji fotoradarów, jest możliwość aktualizacji ale bez utraty ustawień np. kierunek fotoradaru, prędkość dozwolona ?.



Aktualizacja to podmiana plików

content/speedcam

reszta ustawień w sys.txt - [warning] i [speedcam_category:xxx]
 
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6535
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-08-15, 16:26   

pilomatt napisał/a:
Cześć. Sprawa dotyczy aktualizacji fotoradarów, jest możliwość aktualizacji ale bez utraty ustawień np. kierunek fotoradaru, prędkość dozwolona ?.

O ile piszesz o paczkach fotoradarów dostarczanych z zewnatrz w formacie .txt, które sam poprawiałeś by odpowiadały rzeczywistości - to niestety w prosty sposób NIE, bo przecież zmiany wprowadzileś do pliku .txt.

Jest mozliwość o ile masz doświadczenie w pracy z komputerem, np poprzez porownanie koordynat w starym i nowym pliku i dopisanie tylko tych z nowego pliku, które nie wystepują w starym.
To dość skoplikowana procedura - ale się da

P.S Gdybyc skonkretyzował o jakie pliki fotoradarów chodzi - bylby łatwiej, bo na razie jak widzisz, gdybamy, nie mając konkretów
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pilomatt 
Waypoint


Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2014
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2020-08-17, 20:10   

Ściągam mapę i tam jest folder speedcam który zawiera pliki. Ja te pliki posiadam u siebie na nawigacji ale podczas jazdy zmieniałem ustawienia dotyczące radarów tzn. kierunek radaru, prędkość a czasami po prostu sam dodawałem fotoradar który się pojawił na drodze. Wczoraj ściągnąłem nową mapę która zawiera speedcam-y i chciałbym zaaktualizować swoje radary nie tracąc ustawień które sam wprowadziłem tzn. kierunek radaru, prędkość. Jak wiadomo nie jestem wstanie dodać wszystkich radarów, ponieważ nie zawsze tamtędy przejeżdżam a wiadomo pojawiają się one szybko ;).
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6535
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-08-17, 20:21   

Czy dobre rozumiem.... pliki w katalogu speedcam masz w formacie .spc ?
Jesli tak, spokojnie możesz ualtualanic radary, bo zmiany które wprowadziłes znajdują się w innym pliku.

P.S Jaką masz wersję iGO, bo warto by zachowac gdzieś na kompie wprowadzone przez Ciebie zmiany.
Pytam, bo polożenie pliku speedcamupdates.spud rózni się w zalezności od wersji
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pilomatt 
Waypoint


Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2014
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2020-08-18, 08:44   

no_taki napisał/a:
Czy dobre rozumiem.... pliki w katalogu speedcam masz w formacie .spc ?
Jesli tak, spokojnie możesz ualtualanic radary, bo zmiany które wprowadziłes znajdują się w innym pliku.

P.S Jaką masz wersję iGO, bo warto by zachowac gdzieś na kompie wprowadzone przez Ciebie zmiany.
Pytam, bo polożenie pliku speedcamupdates.spud rózni się w zalezności od wersji


Dokładnie odpowiem jak wrócę z trasy. Z poziomu nawigacji wersja to: iGo Primo 9.6.13.267029
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6535
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-08-18, 10:16   

Zachowaj sobie na kompie nastepujace pliki:
speedcam/speedcamUpdates.spud
oraz
SAVE/Profiles/01/user.upoi

Szkoda byloby stracić tyle pracy -)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
blazej85 
azymut


Dołączył: 27 Sie 2020
Posty: 3
Skąd: lublin
Wysłany: 2020-08-27, 20:22   

Witam,

Posiadam urządzenie navio 505 z wgraną aplikacją iGO opisaną jako M3GPS i3 9.6.5.245577.
Wgrałem dziś mapy IGO-EU-HERE-2020-Q2-UPDATED3 wraz z aplikacją MobileNavigator 9.6.5.245577 i mam wrażenie że mocno muli.
Czy może ktoś podpowiedzieć jaką wersję map i aplikacji wgrać na to urządzenie?
Chodzi mi o mapy i aplikację przeznaczoną dla tirów.

Z góry dziękuję za pomoc.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2020-08-27, 20:40 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
 
 
inek1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 172
Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-08-27, 21:21   

blazej85 napisał/a:
Witam,

Posiadam urządzenie navio 505 z wgraną aplikacją iGO opisaną jako M3GPS i3 9.6.5.245577.
Wgrałem dziś mapy IGO-EU-HERE-2020-Q2-UPDATED3 wraz z aplikacją MobileNavigator 9.6.5.245577 i mam wrażenie że mocno muli.
Czy może ktoś podpowiedzieć jaką wersję map i aplikacji wgrać na to urządzenie?
Chodzi mi o mapy i aplikację przeznaczoną dla tirów.

Z góry dziękuję za pomoc.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2020-08-27, 20:40 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.

Wgraj tylko mapy i licencje. To aplikacja Ci muli.
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
blazej85 
azymut


Dołączył: 27 Sie 2020
Posty: 3
Skąd: lublin
Wysłany: 2020-08-27, 21:30   

Czyli to jest najlepsza wersja aplikacji dla tego urządzenia?
Chciałbym wrzucić wszystko od nowa (czysta aplikacja i nowe mapy).
Nie mogę znaleźć czystej aplikacji, takiej żeby miała język ukraiński.
 
 
inek1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 172
Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-08-27, 21:40   

blazej85 napisał/a:
Czyli to jest najlepsza wersja aplikacji dla tego urządzenia?
Chciałbym wrzucić wszystko od nowa (czysta aplikacja i nowe mapy).
Nie mogę znaleźć czystej aplikacji, takiej żeby miała język ukraiński.

Język to najmniejszy problem. Jutro mogę Ci upiąć. Gdzie masz starą aplikację.

Już masz:
https://www75.zippyshare.com/v/IX02QVUi/file.html
_________________
Gość, miłego dnia.
Ostatnio zmieniony przez inek1 2020-08-27, 21:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
blazej85 
azymut


Dołączył: 27 Sie 2020
Posty: 3
Skąd: lublin
Wysłany: 2020-08-27, 21:54   

Obie wersję mam na kartach pamięci. Specjalnie wszystko robię na drugiej karcie żeby nic nie zepsuć na "oryginalnej". To nawigacja znajomego, który sobie kompletnie nie radzi, ale mi nie idzie lepiej.
Niestety przygodę z navi zakończyłem już dawno temu i to głównie na AM.
Sam korzystam z aplikacji na telefonach. Staram się mu pomóc, ponieważ na poprzedniej wersji pojawiają mu się błędy, a przy okazji chciałem wrzucić nowe mapy.
 
 
Jacoo_m
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 22
Wysłany: 2020-09-16, 12:17   

Spotkał się ktoś z takim problemem, jak na screen-ie?
Zauważyłem kilka dni temu, błąd występuje tylko w okolicach Pragi. Niezależnie od wydawcy mapy. Mam wgrane najnowsze mapy, Here i TomTom z linkowni. Wgrałem też najnowszy Branding v.2020 z forum. Chyba w nim trzeba szukać problemu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10