Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:01
Modecom MX3 HD firmware
Autor Wiadomość
ciobraa
azymut


Dołączył: 21 Sty 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-01-21, 23:41   Modecom MX3 HD firmware

Witam.

Zakupiłem nawigację MX3 HD. Wszystko ładnie pięknie - podczas wrzucania automapy na flasha navi się zawiesiła po restarcie postanowiłem więc z poziomu komputera sformatować flesha po czym otrzymałem błąd. Użyłem więc opcji formatu z poziomu urządzenia z tym że sformatowałem 3 z 4 partycji, po restarcie wszystko już jest ok, automapa się wrzuciła z tym że mam sam czysty win CE , bez aplikacji modecoma która domyślnie uruchamiała się przy starcie, po kliknięciu na GPS navi prosi o instalacje aplikacji z karty Micro. Na stronie modecoma nie znalazłem firmware do wersji HD, jest jednak do zwykłej 3jki. Wrzuciłem więc na kartę bez problemu zainstalowałem - po restarcie aplikacja działa z tym że rozdzielczość - no właśnie jak na zwykłym MX3 a przestawić się nie da. Czy ktoś ma może dostęp do firmware do wersji HD ? a może spróbować wgrać od MX2 HD ?

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam !
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2013-01-22, 08:10   Re: Modecom MX3 HD firmware

ciobraa napisał/a:
a może spróbować wgrać od MX2 HD ?

Wydaje mi się że będzie to mimo wszystko lepsze rozwiązanie niż wgrywanie oprogramowania do zwykłej (480x272) rozdzielczości. Co Ci szkodzi spróbować, ryzyka praktycznie nie masz żadnego, (zawsze można wrócić do innego firmware). Może w międzyczasie pokaże się oryginalny soft do tej nawigacji.
 
 
ciobraa
azymut


Dołączył: 21 Sty 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-01-22, 19:25   

Witam.

Napisałem email do działu technicznego modecoma, dziś rano już miałem odpowiedź że plik z firmware został umieszczony na stronie - i faktycznie jest i działa, szczerze mówiąc nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji :)
 
 
JOSE001 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 13
Skąd: RUDA
Wysłany: 2013-09-15, 20:44   

Witam mam pytanie który soft jest nowszy ten z grami jaki wgrałem czy ten bez gier taki jaki był przy zakupie dwa miesiące temu i który jest lepszy bo nie wiem czy zrobiłem dobrze zmieniając W.F.wyczytałem na tym forum że W.F. Z grami jest starszy od tego bez gier chodziło o modecoma MX2HD czy z W.F. MODECOMA MX3HD jest tak samo

posiadam MODECOMA MX3HDdzięki i pozdrawiam
 
 
syracuse
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Kwi 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-10, 12:19   

A mógłby mi ktoś podać jaki numer ma najnowsze oprogramowanie. Nie mam teraz dostępu do kompa i nie mogę pobrać i rozpakować pliku firmware. Dzięki.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-10, 18:30   

syracuse napisał/a:
jaki numer ma najnowsze oprogramowanie


_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
syracuse
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Kwi 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-10, 19:31   

Dzięki. Nie napisałem, że mój sprzęt to MX3HD więc nie wiem czy to będzie to samo (sorrki nie chciałem zaśmiecać forum). Moje oprogramowanie to Software version: V3.6.Y709.13.05.02ir

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-05-11, 11:24 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Modecom MX3 aktualizacja firmware
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-10, 19:38   

syracuse napisał/a:
Nie napisałem, że mój sprzęt to MX3HD


_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
syracuse
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Kwi 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-11, 07:34   

Dzięki. A czy warto aktualizować, co zmienia ten nowszy firmware?
 
 
ryszarddo1
azymut


Dołączył: 11 Lip 2015
Posty: 3
Wysłany: 2020-08-21, 13:27   

Mam problem z nawigacją Modecom MX3 HD są bardzo małe ikony i napisy że ledwo w okularach można coś dostrzec.Proszę o radę jak można powiększyć napisy i ikony.W drugiej nawigacji tego typu bez HD wszystko jest w porządku ,nie wiem z skąd taka przypadłość' ,

proszę o pomocny sposób zaradzenia temu problemowi
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-08-22, 16:06   

Jesli piszesz o ikonach i napisach w samej nawigacji, a nie w jakims programie nawigacyjnym, ktorego uzywasz, to pytanie jaki firmware jest do niej wgrany
_________________
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2020-08-24, 19:17   

ryszarddo1 napisał/a:
jak można powiększyć napisy i ikony
Nic nie zrobisz w HD jest większa rozdzielczość, co skutkuje zmniejszeniem ikon i napisów.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11