Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 206
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-07-28, 17:11   

szwagier22 dla potrzeb naszej pogadanki "zrotowałem" czyli zrobiłem twardy reset swojemu LG K10 2017. Czysty telefon zainstalowałem AM 4.5 nie dało się przejść, czyli petla na "zgodzie". Program nie pyta się o adres tylko w kółko zgoda i wywala. Więc zainstalował wg tego co pisaliśmy 5.6. ze sklepu playa i program zadziałał ale jaki mail nie wpiszę ciągle to samo" licencja wygasła" w 2019 bo tak było. Sądzę że telefon jest rozpoznawalny po MAC adresie a tego nie da się ani zmienić ani wymazać. Odinstalowałem 5.6 i tak jak pisałem przekopiowałem MAPS na SD do glównego. Uruchomiłem 4.5 program zapytał się tylko czy zgadzam się z licencją "tak"Uruchomiłem program mapy sie wstawiły program poinformował że "twój zbiór lektorów jest pusty czy doinstalować?" "tak" i program działa. NIGDZIE instalator nie zapytał mnie o maila. Wersja 4.5.(1516)TRIAL licencja do 31.12.2026 nie ma nigdzie info o mailu na który jest zainstalowana. Jak wcisnę mail to się pokazuje alias@ a więc czy mail wpiszemy taki czy śmaki nic to nie daje i nie ma znaczenia.
 
 
fullxda 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: śląsk
Wysłany: 2020-07-29, 09:26   

To panowie doradzcie jak na nie zrotowanym tel . z androidem 10 zainstalowac automape i scrakowac? jest jeszcze jakiś sposob?

[ Dodano: 2020-07-29, 10:53 ]
fullxda napisał/a:
To panowie doradzcie jak na nie zrotowanym tel . z androidem 10 zainstalowac automape i scrakowac? jest jeszcze jakiś sposob?

Zainstalowalem 4.5 1516 crc i mapy 2001 i działa pieknie ale jak podmienie mapy 2006 to trasy robi dziwne po swojemy samymi dziuramiwiec cos jest poblokowane
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1343
Wysłany: 2020-07-30, 15:43   

fullxda napisał/a:
To panowie doradzcie jak na nie zrotowanym tel . z androidem 10 zainstalowac automape i scrakowac? jest jeszcze jakiś sposob?

Zapomnieć o AM 4.5 - nie działa z najnowszymi mapami.
Jak nie masz roota - tylko zakup, cena przyzwoita.
Jak masz roota - zainstalujesz tylko na jednym telefonie z danym kontem. Jak chcesz na drugim, to usuń konto i załóż inne. ;-)
 
 
fullxda 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: śląsk
Wysłany: 2020-07-31, 10:16   

Dzieki za odpowiedz ja mam wersje mapy 2001 i działa i trasa wylicza normalnie może macie namiary na sama mape polski w wersji 2004 ? sprobowałbym czy ta bedzie chodzila bez dziwnych tras czy nie warto sie babrac?
 
 
rawid 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 149
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-07-31, 10:25   

Na stronie Automapy - starsze wersje
 
 
fullxda 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: śląsk
Wysłany: 2020-07-31, 10:50   

Tylko nie ma guzika pobierz sa tylko opisane te starsze wersje a pobrac mozna tylko najnowsza 2006
 
 
rawid 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 149
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-07-31, 11:08   

Nacisnij na "+" obok starsze wersje
 
 
Markopolo5311 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 34
Wysłany: 2020-07-31, 19:00   

szwagier22 napisał/a:
fullxda napisał/a:
To panowie doradzcie jak na nie zrotowanym tel . z androidem 10 zainstalowac automape i scrakowac? jest jeszcze jakiś sposob?

Zapomnieć o AM 4.5 - nie działa z najnowszymi mapami.
Jak nie masz roota - tylko zakup, cena przyzwoita.
Jak masz roota - zainstalujesz tylko na jednym telefonie z danym kontem. Jak chcesz na drugim, to usuń konto i załóż inne. ;-)


Koledzy. Dlaczego mówicie że automapa 4.5 z mapami 2006 na antku 10 nie działa?
U mnie działa i normalnie wyznacza. Przejechałem około 1800 km na 2006 i żadnych wariacji.
 
 
fullxda 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: śląsk
Wysłany: 2020-08-01, 07:13   

To wrzuc gdzies samą mape 2006 ktorą masz żeby można spróbować podmienić jak ja podmieniałem to uruchomienie programu sie zapętla może masz zrotowamy tel?

[ Dodano: 2020-08-01, 07:43 ]
Teraz doszedłem czemu zapętla, poprostu jak wrzucę mape 2006 do folderu maps to program ten plik usuwa i przez to zapetla bo nie ma mapy w tym folderze jak to obejsc?Mape 2001 nie usuwa i dziala normalnie

[ Dodano: 2020-08-01, 07:54 ]
Panowie sukces! Zeby automapa nie usuwala skopiowanej orginalnej 2006 program musi byc zalaczony na zapetlajacym ekranie i wtedy nie usuwa pliku i piękne się uruchamia z wersją 2006 jak byla wylączona to przy uruchamianiu automatycznie kasowała mapę także działa nawet na nie zrotowanym tel.i orginalnej mapie
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1343
Wysłany: 2020-08-01, 15:13   

Markopolo5311 napisał/a:
U mnie działa i normalnie wyznacza.

U mnie też działa i wyznacza, ale nie pokazuje trasy. Jak zmienię na inną i chcę podglądnąć to nic się nie dzieje.
Być może ten przycisk nie jest aktywny dla najnowszych map, albo tylko u mnie nie działa.
I nic nie zapętla. Instaluję AM 4.5 i uruchamiam. Oczywiście miele bo nie ma mapy a pobrać nie może. Kopiuję mapę gdzie trzeba, uruchamiam i działa.
AM 5.7.4 działa idealnie.
 
 
Andrzej G 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2018
Posty: 34
Skąd: Z lasu
Wysłany: 2020-08-01, 21:01   

szwagier22 napisał/a:
AM 5.7.4 działa idealnie.

Licencyjna, czy uzdrowiona ?
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1343
Wysłany: 2020-08-02, 07:04   

Uzdrowiona.
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 52
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 81
Skąd: World
Wysłany: 2020-08-02, 12:31   

Może podzielisz się z oczekującymi tutaj tą nowością?
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1343
Wysłany: 2020-08-02, 12:35   

A co tu się dzielić? Pobrałem ze sklepu. ;-)
LP 8.8.8 z najnowszymi łatkami.
Panowie, źle mnie zrozumieliście - uzdrowiona - ale przez LP. :mrgreen:
Trochę namieszałem ale nieświadomie. :oops:
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 206
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-08-02, 12:56   

ale dodaj że masz zrootowany telefon a to jest najważniejsze, nie każdy może to zrobić.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11