Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-15, 09:52
Clarion NX302e / NX302
Autor Wiadomość
iron210
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 77
Wysłany: 2015-08-18, 22:54   

Co do działania automapy na tej stacji to jest to troszkę bardziej skomplikowane niż w przypadku igo. Ja rozwiązałem ten problem w ten sposób (być może jest lepszy ale mi na razie nie wpadł do głowy bo te rozwiązanie jest dla mnie ok) że napisałem skrypt który przed uruchomieniem Automapy uruchamia również proces "explorer.exe" bez tego nie ma możliwości minimalizacji automapy. Natomiast fakt jest taki, że nie ma możliwości sterowania żródłami radia poprzez guzik z kwadracikiem, tylko najpierw trzeba zminimalizować Automapę a dopiero później działamy tym guziczkiem:-)

Natomiast jeżeli chcesz oryginalną wersję igo do tego radia to proszę bardzo
Kod:
http://catshare.net/FS0r84ss7Uog3ub9


Jest to wersja scrackowana wystarczy do folderu Content/Map wrzucić pliki z mapami a do folderu Content/Poi pliki z"Poiami"
Ostatnio zmieniony przez iron210 2015-12-28, 19:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mario595
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2015
Posty: 5
Wysłany: 2015-08-18, 23:28   

iron210 nawet nie wiesz jak się cieszę. Wielkie dzięki dla Ciebie. Już zassałem a jutro potestuję. Jeszcze raz wielkie dzięki :lol:

Jeszcze pytanko czy tak to powinno wyglądać

Karta SD -> RTNAVI -> zawartość rozpakowanego pliku, gdzie znajduje się także mobilenavigator.

Dodatkowo w pliku sys zmieniłem device na Clarion_nx302e oraz dopisałem kilka wierszy z poradnika. Mapy i POI wrzuciłem HERE.
Mam nadzieję, że wszystko poskładałem dobrze

[ Dodano: 2015-08-19, 21:58 ]
Wszystko śmiga. Jeszcze raz bardzo dziękuje.
 
 
Matiaveli
azymut


Dołączył: 30 Sie 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-08-30, 20:14   

mario595 napisał/a:
Wszystko śmiga. Jeszcze raz bardzo dziękuje.


Jeszcze raz krok po kroku za DUŻE PIWO.
Jak to wszystko zgrać na SD żeby działała ta navi na nx302e.

Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-29, 06:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
iron210
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 77
Wysłany: 2015-08-30, 23:10   

Kolego poczytaj proszę kilka ostatnich postów w tym temacie jest wszystko opisane co trzeba zrobić co i gdie wkleić ;-) nie ma sensu pisać kilka razy tego samego w jednym wątku
 
 
Matiaveli
azymut


Dołączył: 30 Sie 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-09-03, 19:13   

Problem z voice.
Skąd pobrać i jak wrzucić .
Proszę o pomoc.
 
 
iron210
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 77
Wysłany: 2015-09-03, 20:11   

Jakie języki głosów Cie interesują?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2015-09-04, 06:50   

Matiaveli napisał/a:
Problem z voice
A do którego programu nawigacyjnego? Bo każdy ma cos innego
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bartes123
azymut


Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2017-01-14, 23:29   Clarion nx302e

Witam!
Posiadam stację multimedialną clarion nx302 z mapami według instrukcji Clarion Mobile Map. Podobno to IGO. Pliki map mają rozszerzenia fbl, a ikonka exe na karcie pamięci nazywa się mobilenavigator.exe

I teraz moje pytanko - czy te mapy można jakoś zaktualizować? Niekoniecznie kupując za grube euro oryginalne aktualizacje?

Lub ewentualnie tak odblokować urządzenie coby automapa ruszyła? Wystarczy klasyczne i chamskie podmienienie plików i execa?

Proszę o pomoc, bo jeżdżę na mapach z 2013 roku!!! Autostrad ni ma ;(

Aktualizowałem już kulkanaście różnych modeli navigacji, ale tutaj to już sam nie wiem, wolę się poradzić.
 
 
bartes123
azymut


Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2017-01-15, 17:56   

Dzięki!
Temat przeczytałem, niestety ostatni link ze scrakowaną wersją już jest usunięty...
No i wciąż nie wiem gdzie znaleźć w miarę aktualne mapy do tego dziadostwa.
A jak widzę z automapą też nie pójdzie za łątwo...
 
 
allstartoki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2011
Posty: 5
Skąd: US
Wysłany: 2020-07-28, 16:39   kopia Clarion NX302e/NX302

Witam wszystkich,

Mam pytanie do kolegów czy ktoś posiada może kopię pamięci wewnętrznej Clariona NX302e/NX302 , gdyż przez przypadek zrobiłem format nawigacji i nie posiadam teraz kopi zapasowej?

Lub może ktoś ma dostęp do windows-a na urządzeniu czy mógły zrobic kopię pamięci wewnętrznej (Przeleciałem całe google i nie mogłem znaleźć):)?

Z góry serdecznie dziękuję:)

PS: nie wiem czy w dobrym miejscu napisałem jeżeli źle proszę o przeniesienie posta.
 
 
rawid 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 149
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-07-28, 18:37   

Zobacz to
https://www.clarion.com/p...302E/index.html
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6507
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-07-28, 20:24   

Przez te moje lata na forum po raz nie wiem który czytam ten sam tekst : "przez przypadek zrobiłem format nawigacji".
NIE DA SIĘ sformatowac jakiegokolwiek dysku przez przypadek. . Zawsze pojawia sie komunikat "czy na pewno... utracisz wszelkie dane ... etc".
Koledzy: PO CO formatujecie jakiekolwiek nośniki w nawigacji ?
Jesli chcecie sformatować karte, a nie macie czytnika i musi być ona w urządzeniu używajcie dedykowanych aplikacji typu "SD Formatter" , czy SD Card Formatter" . Te programiki posiadają wbudowane zabezpieczenia i po prostu nie dają dostępu do pamieci wewn. urzadzenia.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
allstartoki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2011
Posty: 5
Skąd: US
Wysłany: 2020-07-29, 22:58   

Dziękuję ślicznie za odpowiedź,

W normalnej sytuacji zawsze robię backup ale w tym przypadku nie było takiej możliwości gdyż nie mogłem dostać się do windows-a. Urządzenie przed formatem generalnie staneło na ekranie startowym i nie chciało się uruchomić więc z automatu puściłem aktualizacje softu to też nie pomogło więc w pliku konfiguracyjnym aktualizacji zacząłem prubowac już wszystkiego i zakończyło się na zaznaczeniu opcji:

[FORMAT]
Enable= 1

Po czym nawigacja już uruchomiła sie z załączonym windowsem ale niestety bez zawartości "Nand Flash Drive". Stąd moja prośba o kopie pamięci wewnętrznej.

Z góry serdecznie dziękuje za wyrozumiałość:)

[ Dodano: 2020-07-29, 23:03 ]
dziękuje za odpowiedź *rawid na tej stronie z linka jest tylko aktualizacja ale niestety nie ma pełnej zawartości urządzenia(ale dziękuje za chęci). Szukam dalej........:)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13