Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Garmin nuvi 765 i 1350
Autor Wiadomość
zibiuu
azymut


Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-14, 18:28   Nuvi 1350 i mapy

Witam mam Garmin nuvi 1350 i chce wgrać do niego nową mapę Polski ściągnąłem z peba odblokowaną
GMAPSUPP.IMG
Przeczytałem że wystarczy wgrać ja do katalogu Garmin i powinno ruszyć??
czy jest jakaś metoda wczytywania map??
Poradźcie??
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-14, 19:57   

Jeśli mapa jest odblokowana (albo nie zablokowana), to rzeczywiście wystarczy wrzucić plik albo na kartę, albo na flasha do folderu Garmin i będzie działać. Tak jest choćby z darmową UMP PL, której używałem na Nuvi 760. Ewentualnie jeśli pod tą nazwą nie działa spróbuj przemianować na gmapprom.img .
 
 
 
bdfuk1
Waypoint



Dołączył: 20 Sie 2011
Posty: 19
Wysłany: 2012-10-08, 21:53   Garmin 1350n Wisi na ładowaniu Map

Witam,

dostałem dziś od znajomego Garmina 1350 z informacją że nie ma mapy:(( dograłem mapę ale niestety navi zostaje w stanie niewłączenia.
włącza się, zaczyna ładować mapę i na tym pozostaje jet praca.

Proszę pomóżcie uratować to urządzenie.

Z góry dzięki.
 
 
niuteq
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16
Wysłany: 2013-03-27, 19:28   Garmin nuvi 765 i 1350

Potrzebuje pomocy w zakresie ww. nawigacji. Ekran działa prawidłowo wszystkie wciskane ikony reagują poprawnie.
Problem jest wtedy gdy zaczynam wpisywać miasto docelowy przyciskając litery uruchamiają się inne np.
Wybieram DOKĄD? --> ADRES---> LITERUJ MIASTO----> wciskam S a wyskakuje Ń tak jakby tak jakby coś się działo z klawiszami w dolnym lewym rogu.
czy to możne wiązać się z uszkodzeniem ekranu? litery w innych częściach ekranu wciskają się prawidłowo.
_________________
http://chomikuj.pl/niuteq79
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2020-06-22, 11:26, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
irlandczyk007
Waypoint


Dołączył: 28 Lip 2013
Posty: 32
Wysłany: 2013-07-28, 17:32   Wołam o pomoc w naprawie garmina 765

Witam.Od wczroaj mam poteżny problem z garminem 765
Gdy próbuje go podłączyc fo pc nie pokazuje mi dysków twardych tylko cały czas ładuje mi nawigacje.Próbowałem na 4 komputerach na 3 oryginalnych kablach z garmina i nic.Zrobiłem tez reset garmina do ust fabrycznych.Błagam pomóżcie.Uzywam nawigacji do pracy

dziekuje
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2013-07-28, 17:48   

Coś zmieniałes w urządzeniu? Wgrywałeś, kasowałeś?
_________________

 
 
irlandczyk007
Waypoint


Dołączył: 28 Lip 2013
Posty: 32
Wysłany: 2013-07-28, 18:08   

wgrałem mape 3d z cn2014.10.Same 3d bez cn2014.10.wyłączyłem urzadzenie i zonk.Czy byłbys w stanie napisac do mnie na gg3323151 albo skype irlandczyk007.Wiem ze od tego jest forum ale ja potzrebuje sprzetu do pracy .

[ Dodano: 2013-07-29, 14:33 ]
mozecie mi jakos pomoc???
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2016-09-14, 07:24   

Witam. Dostałem ta navi i po wrzuceniu odblokowanego pliku dla pełnej europy na kartę sd nie wiem jak stwierdzić czy wszystko jest ok. Niby miasto w którym się znajduje jest wyświetlane ale jeśli próbuje przeglądać inne to po przybliżeniu nie widzę żadnych dróg (tylko jednolity niebieski kolor).

Czy w tym modelu można bezpiecznie zaktualizować oprogramowanie przez webupdater ?? Bo na necie natknąłem się na info ze nowe firmware jest bardziej zabezpieczane i nie wiem czy to nie spowoduje ze urządzenie całkowicie przestanie widzieć mapę.
_________________
Gość
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 257
Wysłany: 2016-09-14, 11:04   

Wchodzisz w Narzędzia-> Ustawienia-> Mapa-> Mapy-info i tam odczytasz jaka jest wersja mapy i przełączysz na odpowiednią
_________________
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2016-09-14, 12:04   

Tam jest tylko jedna (najnowsza którą wgrałem czyli 17.20). Problem w tym ze zachowuje się "dziwnie" i nie wiem czy aktualizacja oprogramowania może to naprawić czy pogorszy sprawę. Ma ktoś najnowsze oprogramowanie na tej navi ??
_________________
Gość
 
 
emes125
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 36
Wysłany: 2020-06-22, 08:10   Nuvi 1350, nuvi 765 jak wgrać mapy

Pobrałem mapy z tematu:
http://www.my-navia.pl/vi...p=487807#487807

Nie jestem w stanie ich wgrać. BaseCamp je widzi, ale nie pozwala wgrać. GarminExpress nawet nie widzi. Jak powinienem je zainstalować ? Jest tylko pakiet .msi, który w pewnym momencie mówi o braku pilku. Znalazłem informację o wgraniu ich do jakiegoś folderu maps. Ale to tteż nie zdało egzaminu. Proszę o pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2020-06-22, 11:29   

Plik *.msi to instalator windowsowy - zainstaluj i spróbuj spod zainstalowanego programu.
_________________

 
 
emes125
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 36
Wysłany: 2020-06-22, 23:38   

Niestety, podczas instalacji zgłasza właśnie brak pliku

[ Dodano: 2020-06-24, 16:07 ]
Błąd wskazywał na jakieś problemy z lokalizacją plików. Umieściłem je według ścieżek, które wskazał komunikat błędu i wszystko śmiga

[ Dodano: 2020-06-24, 16:07 ]
Błąd wskazywał na jakieś problemy z lokalizacją plików. Umieściłem je według ścieżek, które wskazał komunikat błędu i wszystko śmiga
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10