Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MODECOM FreeWAY SX 7.2 IPS
Autor Wiadomość
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2020-04-05, 18:23   MODECOM FreeWAY SX 7.2 IPS

Witam kilka miesięcy temu nabyłem w/w nawigacje wgrałem iGO Primo 2.4 stabilna sprawdzona wersja działająca od lat na wszystkim co maiłem.

problem jest taki bardzo długo szuka sygnału GPS jak już załapie jest bardzo niedokładna sygnał zanika lub pokazuje poza droga

ustawiłem port 1 i 7 i 4800 na obu to samo

na innych portach GPS nie działa

jakieś sugestie ?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6400
Skąd: znikąd

Wysłany: 2020-04-05, 19:39   

1. Usunac sekcję [gps] z sys.txt
2. usunąć sekcję [gps] z save/profiles/01/system.ini
3. włączyc program, wyjśc pod chmurke i poczekac az zlapie sygnal

Jesli nadal będzie kiepsko, to wina urządzenia , co byloby bardzo dziwne bo modecomy słyną ze znakomitych modulow GPS.
Chyba, ze zmienili w ramach oszczędności na coś gorszego
Wtedy reklamować.

P.S Wybrany przez program port i prędkośc podejrzysz w utworzonej sekcji gps w save/profiles/01/system.ini
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2020-04-05, 20:28   

może komuś pomoże

pomaga pobranie FW_SX7.2_IPS_ official 191218

ze strony producenta https://modecom.com/wp-content/uploads/2019/08/SX7.2_Firmware_191218.zip

wszystko działa sygnał GPS łapie nawet w domu. port 7 i 4800
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6400
Skąd: znikąd

Wysłany: 2020-04-05, 20:33   

Kolego.. Czemu najpierw piszesz, a później dopiero sprawdzasz oczywiste mozliwości ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2020-04-05, 20:40   

bo X uwaliłem w ten sposób NAVi kiedyś wgrywając fw. coś poszło nie tak

jakoś nie jestem przekonany do wgrywania nowych fw. do urządzeń z systemem 20letnim

[ Dodano: 2020-04-14, 09:21 ]
Witam niestety zmiana fw. pomogła za pierwszym razem od uruchomienia

nadal to samo szuka sygnału godzinami jak złapie za chwile ucieka...

jakieś pomysły ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2020-04-14, 13:30   

Zapomnij o iGO i sprawdzaj siłę sygnału wbudowanym programem.
Wystaw za okno/na balkon (ogrzewana szyba potrafi niezle osłabić sygnał) i obserwuj zmiany łupków przez kwadrans.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 9