Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo (Android) - program w urządzeniu, CONTENT na SD
Autor Wiadomość
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1239
Wysłany: 2019-11-14, 17:40   

no_taki napisał/a:
Jak pisales : zerknięcie w TotalCommandera rozwiązuje watpliwosci :-)

Niestety nie zawsze. Dla zrootowanych systemów TC nie pokaże prawdy.
A powodem jest montowanie karty przez system w /mnt/media-rw/ - jako przedłużenie pamięci.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6399
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-11-14, 18:20   

Jesli karta jest montowana jako przedłużenie pamieci, to w czym problem i po co podzial ? ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1239
Wysłany: 2019-11-14, 18:25   

Oczywiście masz rację - Ja tylko pokazuję jak TC potrafi oszukiwać czasami a sam tego doświadczyłem - ale to już nie w tym temacie. :mrgreen:
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6399
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-11-14, 18:53   

Karte mozna zamontowac jako rozzszerzenie pamieci i na urzadzeniach bez roota co wydaje się kuszace ( zero jakiś podzialów, problemow z zapisem etc )
Jest jedno ALE.
Tak zamontowanej karty nie da się odczytac w razie W ani w czytniku, ani w innym urządzeniu. :-)

P.S to drugie nie jest na 100 % pewne, w kazdym razie i tak problemow w czorty
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2020-03-10, 20:21   

Navitel T700 3G, wpis w sys.txt:
Cytat:
android_secondary_root_path="/storage/0000-0000/addons"
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2020-03-11, 19:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6399
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-03-10, 21:32   

Jacek1313, jetses pewien, ze na KAŻDYM navitelu tego modelu ?
Choc patrząc na te zera pewnia tak ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jurek341 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2019
Posty: 13
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2020-04-03, 10:11   

Witam jak zainstalować program na karcie sd ?
https://www24.zippyshare.com/v/oiBqOz89/file.html

Nazwa katalogu programu : iGO_Gift

mój sprzęt to nawitel t500 3g bez rota

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2020-04-03, 11:41 ]
--------------------------------------------------------
Przeczytaj wątek do ktorego dolaczyłem Twoj post. ( dotyczy podziału pamięc-karta )
Jesli cały program miałby być na SD i jego budowa to umozliwia, konieczna jest znajomość nazwy katalogu jaki trzeba utworzyc w Adndroid/data.
Byc może którys z kolegow to wie.
_________________
jurek341
 
 
jezrdnag 
Navi Expert


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 226
Skąd: Bristol
Wysłany: 2020-05-13, 00:25   

Witam,
Czy jest możliwość korzystania z jednego kompletu map w przypadku tych dwóch programów?
Stosowałem się do różnych porad na forum, ale nie mogę sobie poradzić.
Mam na karcie pamięci -/storage/CE77-0182- samsung J5 igo Primo 9.6,29.636868.
W pamięci wewnętrznej -/storage/emulated/0- mam igo Nextgen 9.18.27.687519.
Jeśli ktoś może pomóc, bardzo proszę.

Jeśli w złym temacie, proszę o przeniesienie.
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 256
Wysłany: 2020-05-13, 01:02   

Jest taka możliwość. Trzeba w sys.txt w sekcji [folders] podać odpowiednią ścieżkę do folderu content.
Jeśli mapy masz na karcie pamięci to ścieżka u siebie powinna tak wyglądać, zakładając że w takim folderze masz program
Kod:
[folders]
content="/storage/CE77-0182/iGo/content"


W obu sys wpisy z dokładną lokalizacją folderu content z mapami i można mieć klilka programów
_________________
 
 
jezrdnag 
Navi Expert


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 226
Skąd: Bristol
Wysłany: 2020-05-13, 02:38   

bzyk83 napisał/a:
[folders]
content="/storage/CE77-0182/iGo/content"

Problem w tym że ten wpis nic nie zmienia.

Próbuję z samymi mapami, bo content ma inny voice i lang, więc czy ten wpis jest poprawny?
-maps="/storage/CE77-0182/iGO/content/map-
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1239
Wysłany: 2020-05-13, 07:06   

jezrdnag napisał/a:
Problem w tym że ten wpis nic nie zmienia.

Telefon zrootowany? Bo to jest wpis dla roota.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6399
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-05-13, 08:04   

jezrdnag, nie kombinuj. Zrób klasyczny podział pamięc-karta, więc na karcie bedziesz miał: mapy, poi, dem, building, POI , czyli wszyskie duzo "ważące" składniki

Jak to zrobic opisywano wiele razy, m. in tu:
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#472341

Z tym , że dla Twojej karty wpis
Kod:
android_secondary_root_path=....

bedie miał postac:
Kod:
android_secondary_root_path="/storage/CE77-0182/addons"

Tą samą sekcję [folders] wrzucasz do sys.tzt we wszystkich wersjach programu i masz wspólne mapy etc :-)

P.S Klucz:
Kod:
linked_root_list=....
mozesz pominąc, więc kompletna sekcja [folders] będzie miala postać:
Kod:
[folders]
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/CE77-0182/addons

I bedzie działało, jesli podana przez Ciebie nazwa karty jest prawidlowa
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jezrdnag 
Navi Expert


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 226
Skąd: Bristol
Wysłany: 2020-05-13, 10:11   

szwagier22 napisał/a:
Telefon zrootowany? Bo to jest wpis dla roota.

Nie.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1239
Wysłany: 2020-05-13, 10:27   

Pewnie twoje Primo na karcie nie zapisuje ustawień, bo nie ma do tego uprawnień.
Zrób jak ci poradził @no_taki. Obydwa programy zainstaluj w pamięci, a wspólny dla nich content przenieś do addons na kartę. W katalogu lang i voice umieść pliki dla obydwu programów.
Wszystko będzie działać. ;-)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6399
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-05-13, 11:13   

Włąsnie, bo nie napisalem precyzyjnie: Jak widzisz kazdy z programow ma wlasny content, zawierający m.in lang, voice, global_cfg i speedcam .
Oczywiscie te kalalogi w kazdym z programow musza posiadać wymagana zawartość , czyli będziesz miał podwójny voice, lang etc, ale to male pliki .
Wspólne dla obu programow będzie to , co jest w addons/content na karcie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 10