Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Nextgen - rózne problemy - dyskusja
Autor Wiadomość
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 173
Skąd: PL
Wysłany: 2020-02-08, 17:06   

pakob napisał/a:
geranium -nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tymi moimi wpisami na forum-ja teraz nie pisałem nic o langu (chyba to pomyłka) Kiedyś miałem problem z voice ale to dawno i już nie aktualne.Zajrzałem pod tego linka od Ciebie ale u mnie nie ma w głównym katalogu iGO branding,więc rozumiem że mam szukać gdzieś brandingu pod swoją rozdzielczość (Galaxy Note 4) i od tego zacząć zabawę z data.zip-myślałem że to prostsze-skórka nie warta wyprawki jak mówi porzekadło,w końcu ekran startowy to pierdoła.


gdybyś przeczytał posty z linku to byś wiedział że wystarczy podmienić plik
Kod:
loading.bmp
który to właśnie odpowiada za ekran startowy

a plik jest umiejscowiony TYLKO TY WIESZ bo nie napisałeś czy używasz SKINA(może być w każdym UX) czy masz coś w UI_NEXTGEN a on może być praktycznie wszędzie nawet w branding.zip a na pewno w data.zip

PS. kiedyś zrobiłem UX dzięki któremu wystarczyło wkleić zwykły obrazek nawet w jpg do ui_nextgen i działało
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
Ostatnio zmieniony przez geranium 2020-02-09, 10:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pakob
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 88
Wysłany: 2020-02-08, 21:59   

biję się w piersi i przepraszam -naprawdę omyłkowo zamieściłem pytanie o ekran startowy w zakładce o langu-zapewne Wam też nieraz coś sie przytrafiło.Absolutnie nie z lenistwa umieściłem tam swoje pytanie a jedynie z roztargnienia.Najważniejsze dla mnie jest przyznać się do błędu i za niego przeprosić.Chyba dotąd nie zdarzyło mi się umieścić posta nie w tym dziale.Co do meritum- 1/ używam skinu by pongo(dosyć stary -ma pewnie ze dwa lata)2/ nie mam folderu ui
3/ w data zip oraz w ux nie znalazłem tego pliku (może gdzieś głębiej jest ukryty lub nie umiem znaleźć :roll: )
Usuwałem save jak radził ktoś na forum i nic- nie jest to sprawa życia i śmierci ale ta ikonka z prawidłową nazwą apki mogła by się wyświetlać.Tyle merytorycznie i jeszcze raz przepraszam za zamieszanie z nieprawidłowo umieszczonym postem.Kiedy znikł z forum ,myślałem ,że to diabelskie moce zadziałały a to tylko mój błąd i działanie moderatora :-)
 
 
mareks1234
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 287
Wysłany: 2020-02-12, 12:25   

Proszę o pomoc, przerabiam temat od tygodnia i nie udaje mi się uruchomić. Komunikat: global_cfg not found (wklejałem różne wersje global, nie pomogło). Urządzenie navroad xaro. Wersja: iGO_Basar_9.18.27.736574, skin: Skin iGO nextgen by pongo + kit UX-plugins update 10-01-2020.
Kod:
[android]
fullscreen=1
ignore_keyguard=1
navigation_audio_stream = 3
;STREAM_VOICE_CALL - Value: 0
;STREAM_SYSTEM - Value: 1
;STREAM_RING - Value: 2
;STREAM_MUSIC - Value: 3
;STREAM_ALARM - Value: 4
;STREAM_NOTIFICATION - Value: 5
;STREAM_BLUETOOTH - Value: 6
;STREAM_DTMF - Value: 8

;[android.opengl]
;sub_sample_size=4

[autorad]
disabled=1
detect=10

[camera.roundabout]
enabled=0

[debug]
skip_eula=1
screenshotsavecameraini=0
use_merge=1 ;/*kelių susiliejimas*/
;manoeuvre_at_tollgate= ;/*mokėjimo vietos*/
;log_1="/storage/emulated/0/igo_log.txt::5"

[device]
device_nng_path_secondary_disable=1
device_nng_path_primary=""

[folders]
;content="/storage/6A19-C9F9/addons/content"
content="/storage/emulated/0/iGO_Basar/content"

[garbage]
icon="ico_garbage.svg"
function="sc_showUsefulInformation()"
text="Useful Information"

;[gestures]
;enable_locking=0 ;(0)=allow rotation 1=not allow rotation
;rotate_threshold=1 ;(15) -- percentage
;zoom_threshold=1 ;(15) -- percentage

[gps]
background_navigation=1
accuracy_workaround=0
location_log=0

[gps.igo_connector]
horizontal_accuracy_treshold=10000

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*

[interface]
network_enabled=1
save_checksum=0

[itiner]
pass_via_distance=50

[map]
3d_max_tmc_icon_draw_count=5
poi_3d_speedcam_icon_overlap=0

;[map.flag_layer]
;route_edit_on_longclick=1 ;(0) long click flag on route and drag!!!
;grab_route_flag_radius= ;(50)
;grab_flag_radius= ;(20)

;[modules]
;IPOWER_DRIVER=NULL_POWER_DRIVER
;IBATTERY=NULL_BATTERY

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"

[poi]
picturepoi_folder="/storage/6A19-C9F9/DCIM/Camera"
use_mixed_poi_icon=0
use_multi_poi_icon=0
multi_poi_overlay=0

[point] ;/*arrow home*/
lat=57.84610
lon=28.03708

[rawdisplay]
driver="gles_2_0_android"
screen_xy="auto"
;base_dpi=240
;dpi=120
;dpi=160
;dpi=240
;dpi=320
;dpi=480
;dpi=640

[route]
enable_uturn_on_short_segments=1
;guidance_at_highway_entry=1 ;/*įvažiavimas į autostradą*/

[sound]
ding_muted=1 ;/*skambutis*/
alert_muted=0 ;/*įspėjimai*/
effect_muted=0
roadsigns_sound="mute"    ;"!nav_ding"
android_muting_device=0
media_config=config/devices/media_android.xml
guidance_distance_offset=50
announce_restricted_roads=1 ;/*apribojimų įgarsinimas*/

[sound.announcer]
gps_signal_lost=1
gps_disconnected=1

[sound.voice]
traffic_readout_enabled=1

[time_provider.gps_time_provider]
enable=0
priority=0

[tmc-http]
enabled=1
;profile_name=nng-igo-tmc-jci
;profile_name=nng-igo-tmc-iphone
;profile_name=nng-igo-tmc-beckerfull
profile_name=nng-igo-tmc-igoworld

[attractions]
user_picture_path="/storage/emulated/0/DCIM"


dodawałem wpis do folders: has_secondary_root=0
Nie pomaga. Co robię źle?
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 173
Skąd: PL
Wysłany: 2020-02-12, 13:10   

tylko wróżka i ty wiesz w jakiej lokalizacji masz global ??

szwagier22 napisał/a:
I spełniają się moje noworoczne życzenia - tłumaczenia oczywistych rzeczy po raz setny. :mrgreen:


krisgdynia napisał/a:
Jeszcze raz przepraszam że nie jestem duchem świętym ….


cytaty niby stare ale nic nie tracą na swej aktualności :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
mareks1234
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 287
Wysłany: 2020-02-12, 13:26   

naturalnie, global w: iGO_Basar\content\global_cfg\global_cfg.zip
Zainstalowane na pamięci wewn. urządzenia, struktura folderów poprawna, brak innych igo, plik data.zip ze skina, folder ux ze skina, plik basarsoft_gm8_nextgen.zip w nowym ux ze starego folderu ux, stary folder ux wykasowany, wcześniej dysk był sformatowany itd itd itd
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-02-12, 16:02   

mareks1234 napisał/a:
Co robię źle?

Jesli cały program masz w pamieci po prostu wywal sekcję [folders] i przetestuj

P.S Jaka masz nazwę folderu w którym siedzi iGO ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 11
Wysłany: 2020-02-13, 10:13   

Witam. Pobrałem ostatnią wrzutkę z linkowni igo israel by pongo "GO_ISRAEL_9.18.27.687519_+Skin_by_pongo_2020-01-10-Gotowiec " i oprócz tego powyższego problemu typu "global_cfg not found", z którym jakoś poradziłem sobie ponieważ źle skopiowałem foldery i było chyba o jeden poziom za "głęboko" to teraz działa. Jednak mam to na moim starym tableciku lenovo tab 2 i resztę mapy zostawiam na karcie SD. Poprzednią wersję IgoNexgen zakupiłem z All..o z instrukcją co ma być na urządzeniu a co na karcie pamięci. W pliku sys. poprawiłem linijkę z nazwą karty aby widział moją.
Całą poprzednią wersję wywaliłem z urządzenia i wyczyściłem podręczny ram aby nie zaśmiecać nowej instalacji. Zostawiłem tylko foldery z mapami i etc na karcie SD. Niestety program działa super ale nie widzi mojej mampy, nie widzi chyba karty pamięci którą przypisałem w pliku sys w odpowiedniej linijki. Tak mi się wydaje. Co zrobiłem nie tak, proszę o radę :-> . Dodam że zainstalowałem ten program i dowaliłem wszystkie mapy i etc na dwóch innych smartfonach gdzie nie musiałem "dzielić" folderów i mapa śmiga wzorowo.

Tutaj linijka o której mówię ze zmiana nazwy karty z "6A19-C9F9" na "sdcard1" tak u mnie się nazywa karta sd i w poprzedniej wersji nexgena wszystko banglało kiedy zmieniałem nazwę.

[folders]
;content="/storage/sdcard1/addons/content"
content="/storage/emulated/0/iGO_Israel/content"
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1191
Wysłany: 2020-02-13, 11:52   

W temacie "Primo (Android) - program w urządzeniu, CONTENT na SD" masz wszystko wyjaśnione.
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 11
Wysłany: 2020-02-13, 12:54   

Dziękuję idę czytać

Wszystko w porządku. Skopiowałem cały poprzedni wpis z sekcji Folder do nowego igo.
Działają wszystkie mapy z kart sd.
Dziki jeszcze raz pozdrawiam
 
 
bartek2104
Waypoint



Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 92
Wysłany: 2020-02-13, 16:51   

Witam czy ktoś mógłby mi wskazać jak w nextgen wyszukiwać np parkingów przy autostradzie ? Nie mogę za cholerę tego znaleźć. W starym igo są opcje szukaj parkingu itp w pobliżu celu z wzdłuż trasy itp...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-02-13, 18:13   

Usługi autostradowe.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
mareks1234
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 287
Wysłany: 2020-02-13, 21:37   

no_taki
Cytat:
Jesli cały program masz w pamieci po prostu wywal sekcję [folders] i przetestuj

P.S Jaka masz nazwę folderu w którym siedzi iGO ?

Wykasowanie sekcji folder, nazwy katalogu (iGO, iGO_Basar - nie pomagało. Pomogła dopiero zmiana apki (przy tej samym układzie plików, folderów i sys.txt).
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 173
Skąd: PL
Wysłany: 2020-02-14, 06:21   

I co z tego wynika?

A układ folerów/katalogów jest tylko jeden od pierwszej wersji Igo8 po Nextgen!!
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-02-14, 13:32   

Cytat:
Pomogła dopiero zmiana apki

Co oznacza, że tamta apka wymaga innej nazwy folderu w którym znajduje się iGO
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2020-03-13, 17:02   

Pomóżcie bo ja już do reszty zgłupiałem. Mam problem z ostrzeganiem o Fotoradarach.
Jak ustawie w regionalnych TTS to nie wypowiada on do jakiej prędkości jest ograniczenie.
W przypadku przekroczenia prędkości wszystko ładnie wypowiada, znaki drogowe przy fotoradarze również wskazują jakie jest dopuszczalne ograniczenie. (niebieski znak)

Problem z mapami? Jeżeli tak to jaki plik za to odpowiada?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10