Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom GO Navigation GPS Traffic
Autor Wiadomość
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 61
Wysłany: 2019-12-25, 22:22   

piotrekcz napisał/a:
betek napisał/a:
Mam najnowszą wersję z nds 1.7 i nie dziala mi traffic...

Wcześniej działał?
Na tej wersji wszystko jest ok.

Tak, teraz mam tylko roboty drogowe i zamknięte drogi.. dziś jechałem w trasie 300km i 2x stałem w większym korku, którego nie było na mapie..
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 7
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2019-12-25, 23:05   

betek napisał/a:
2x stałem w większym korku, którego nie było na mapie..

Poczytaj od tego miejsca (nie spotkałem programu który w 100% informuje o aktualnych utrudnieniach) - http://www.my-navia.pl/vi...p=445542#445542
_________________

 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 61
Wysłany: 2019-12-25, 23:20   

piotrekcz napisał/a:
betek napisał/a:
2x stałem w większym korku, którego nie było na mapie..

Poczytaj od tego miejsca (nie spotkałem programu który w 100% informuje o aktualnych utrudnieniach) - http://www.my-navia.pl/vi...p=445542#445542

Przelaczylem w międzyczasie na Google maps i tam informowalo o korku na czerwono
 
 
xpitex 
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2018
Posty: 26
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-12-26, 01:22   

betek napisał/a:
Przelaczylem w międzyczasie na Google maps i tam informowalo o korku na czerwono


Skoro w międzyczasie przełączyłeś to zapewne nie zauważyłeś, że od jakiegoś czasu Google Maps ma opcję zgłoszenia korka...
Według mnie to nawigacja jest od prowadzenia do celu a nie do pokazywania korka.
Na korek jest stary dobry sposób... wyjazd wcześniej.
 
 
keeczmi 
Waypoint
Małestro GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 93
Dołączył: 14 Paź 2010
Posty: 100
Wysłany: 2019-12-26, 12:34   

A ja mam pytanie czy używaliście np. TomTom AmiGO? Niby darmowy do tego traffic itd. :roll:
_________________
Manta GPS-040 | Lark 50.4BT = teXet TN-700 | GoCLever 5080
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1015
Wysłany: 2020-01-09, 20:10   

Nowa apka NDS 1.7.1 do pobrania w linkowni.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
xpitex 
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2018
Posty: 26
Skąd: Polska
Wysłany: 2020-01-09, 23:33   

keeczmi napisał/a:
A ja mam pytanie czy używaliście np. TomTom AmiGO? Niby darmowy do tego traffic itd. :roll:

Spoko dopełnienie dla Google Maps jeśli chodzi o ograniczenia prędkości :)
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 788
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2020-01-10, 07:39   

Uzywaleś? Ma to pływającą ikonę podobnie jak yanosik?
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >Tom Tom Start20 / Samsung S7
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 61
Wysłany: 2020-01-11, 08:39   

Czy Wam też tomtom nds 1.7 pokazuje wszystkie traffic jako roboty drogowe, a nie np. Korek?
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1159
Wysłany: 2020-01-11, 14:41   

A masz w nds opcję zgłoszenia korka?
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 152
Skąd: PL
Wysłany: 2020-01-11, 15:46   

betek napisał/a:
Czy Wam też tomtom nds 1.7 pokazuje wszystkie traffic jako roboty drogowe, a nie np. Korek?


szwagier22 napisał/a:
A masz w nds opcję zgłoszenia korka?

nie
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
xpitex 
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2018
Posty: 26
Skąd: Polska
Wysłany: 2020-01-12, 07:49   

prenrzyk napisał/a:
Uzywaleś? Ma to pływającą ikonę podobnie jak yanosik?

Korzystałem. Jest kilka opcji między innymi pływająca ikonka z aktualnym ograniczeniem prędkości.
Wygląda to tak:



szwagier22 napisał/a:
A masz w nds opcję zgłoszenia korka?

TomTom na żadnym urządzeniu czy aplikacji nie ma opcji zgłaszania korka czy innych zdarzeń. A szkoda :-|
Byłaby ciekawa alternatywa dla Yanosik'a :)
Ale prędzej Google Maps wprowadzi limity do swoich map niż TomTom...
Ostatnio zmieniony przez xpitex 2020-01-13, 05:50, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 61
Wysłany: 2020-01-12, 10:49   

xpitex napisał/a:
prenrzyk napisał/a:
Uzywaleś? Ma to pływającą ikonę podobnie jak yanosik?

Korzystałem. Jest kilka opcji między innymi pływająca ikonka z aktualnym ograniczeniem prędkości.

szwagier22 napisał/a:
A masz w nds opcję zgłoszenia korka?

TomTom na żadnym urządzeniu czy aplikacji nie ma opcji zgłaszania korka czy innych zdarzeń. A szkoda :-|
Byłaby ciekawa alternatywa dla Yanosik'a :)
Ale prędzej Google Maps wprowadzi limity do swoich map niż TomTom...


Czyli te wszystkie roboty drogowe to może być np korek?
A jak się to zgłasza wszystko?
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 152
Skąd: PL
Wysłany: 2020-01-12, 11:08   

xpitex napisał/a:
Ale prędzej Google Maps wprowadzi


bez komentarza



betek napisał/a:
Czyli te wszystkie roboty drogowe to może być np korek?


betek napisał/a:
A jak się to zgłasza wszystko?

przeczytaj to co zacytowałeś tam masz odpowiedź !!
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
xpitex 
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2018
Posty: 26
Skąd: Polska
Wysłany: 2020-01-13, 05:37   

geranium napisał/a:
xpitex napisał/a:
Ale prędzej Google Maps wprowadzi

bez komentarza


A co widzisz gdzieś limit prędkości w Google Maps?
Prosiłbym czytać ze zrozumieniem :roll:

betek napisał/a:
Czyli te wszystkie roboty drogowe to może być np korek?

To chyba logiczne, że podczas robót drogowych może wystąpić opóźnienie/korek.
betek napisał/a:
A jak się to zgłasza wszystko?

Jedynie co możesz zgłosić to fotoradar a zdarzeń typu korek, wypadek czy roboty nie zgłosisz.
TomTom ma swoje źródła z których czerpie dane.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10