Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
arianm
Waypoint


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 61
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2020-01-10, 20:02   

wojtek1234321 napisał/a:
w troszkę starszych wersjach było tak jak piszesz.

Sory - za szybko chciałem pomóc, nie doczytałem - mam "troszkę starszą"
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1159
Wysłany: 2020-01-10, 20:06   

wojtek1234321 napisał/a:
No to jak to jest z tym rootem? Telefon kupowany w Plusie z ich "brandem" i wszystko działa bez żadnych "rootów". Czyżby "fabrycznie" miał tego roota?

Sprawdź dobrze gdzie co masz. Być może w pamięci w android/obb pliki konfiguracyjne, a na karcie w android/obb mapy. ;-)
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-01-10, 20:12   

wojtek123.... masz legalną wersję więc nie jest potrzebny root i możesz instalować gdzie chcesz, Twój wybór
Jeszcze o via przez, jest taka możliwość w tej wersji 5.5.14 wystarczy kliknąć w tym miejscu na ostatnim obrazku w środek nazwy Bylice 67 i pokaże Ci się pod menu via , via okolica, pokaż na mapie, do ulubionych
Ostatnio zmieniony przez januszpe 2020-01-10, 20:31, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 787
Wysłany: 2020-01-10, 20:26   

Nie sprawdzę teraz bo drugi telefon jest "w użytku" i nie mam go "pod ręką", na moim telefonie mam zainstalowane w pamięci wewnętrznej wszystko. Te ze zrzutu ekranu to pozostałość - fotki - zrzuty ekranu z telefonu na komputerze. Ale jak (o ile dobrze pamiętam) to pytało gdzie zainstalować, tylko nie zwróciłem uwagi dokładnie na treść.

[ Dodano: 2020-01-10, 20:29 ]
januszpe napisał/a:
wojtek123.... masz legalną wersję więc nie jest potrzebny root i możesz instalować gdzie chcesz, Twój wybór
A jeżeli tak, to wszystko wyjaśnia.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1159
Wysłany: 2020-01-10, 20:31   

Żaden program nie zapisze swoich ustawień na karcie na Androidzie bez roota.
Zresztą sam root to za mało, trzeba mieć jeszcze zmodyfikowany kernel i moduł magiska odblokowujący kartę.
Wtedy dopiero karta staje się przedłużeniem pamięci.
Ale jak wiecie lepiej to pewnie tak ma być.
AM nawet legalna nie pyta się gdzie się ma zainstalować - pyta się gdzie zainstalować mapy, a to jest różnica.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6279
Wysłany: 2020-01-10, 20:35   

szwagier22 napisał/a:
Wtedy dopiero karta staje się przedłużeniem pamięci.

Ewentualnie sformatowac karte jako pamięć ( bez roota)
Zdając sobie sprawę z ograniczeń tego procesu :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 787
Wysłany: 2020-01-10, 20:44   

szwagier22 napisał/a:
Żaden program nie zapisze swoich ustawień na karcie na Androidzie bez roota.
Zresztą sam root to za mało, trzeba mieć jeszcze zmodyfikowany kernel i moduł magiska odblokowujący kartę.
Wtedy dopiero karta staje się przedłużeniem pamięci.
Ale jak wiecie lepiej to pewnie tak ma być.
AM nawet legalna nie pyta się gdzie się ma zainstalować - pyta się gdzie zainstalować mapy, a to jest różnica.

Nie wiem dokładnie co to jest ale u mnie w ustawieniach jest takie coś:



Po zaznaczeniu karta jest traktowana jako pamięć domyślna.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-01-10, 20:54   

wojtek123... sprawdzałeś to via przez?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6279
Wysłany: 2020-01-10, 20:57   

To nie tak.
Zobacz elementy jakie masz wyszczegolnione POD komunikatem.
Wszystkie one moga byc zapisywane na karcie.
Rozmawiamy o mozliwosci zapisu własnych danych przez aplikacje, ktore owe aplikacje moga dowolnie modyfikować, a nie o zapisywaniu dokumentow w dowolnym formacie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 787
Wysłany: 2020-01-10, 21:00   

januszpe napisał/a:
wojtek123... sprawdzałeś to via przez?
Tak kilka postów wyżej (post z godziny 15:24) wszystko jest podane. W wersji 5.5.14 nie ma chyba na pewno wyboru "punkt" i "okolica".
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-01-10, 21:02   

jest na 100% wystarczy kliknąć w środkowy adres, u Ciebie podana na 3 obrazku Bylice 67
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 787
Wysłany: 2020-01-10, 21:11   

januszpe napisał/a:
jest na 100% wystarczy kliknąć w środkowy adres, u Ciebie podana na 3 obrazku Bylice 67
Tak już wiem, przed chwilą to odkryłem. :lol:



Poprzednie było trochę wygodniejsze. Teraz najpierw należy dodać punkty VIA, następnie wejść w menu "trasa" i dopiero edytować punkty VIA, domyślnie chyba są ustawiona na "Przez punkt" bo po kliknięciu wyświetla się tylko wybór "Okolica", to na obrazku jest już po zmianie właśnie na "Okolica" można z powrotem tylko wybrać "Przez punkt".
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1159
Wysłany: 2020-01-11, 07:12   

wojtek1234321 napisał/a:

Nie wiem dokładnie co to jest ale u mnie w ustawieniach jest takie coś:

To jest dokładnie to co pokazuje ekran. Jak wybierzesz kartę, to to co jest pokazane na ekranie będzie zapisywane na karcie.
Nie mylcie dwóch rzeczy - zapisywanie danych użytkownika na karcie i zapisywanie ustawień programu.
Dane są niezmienne, a ustawienia zmienne.
 
 
Luigi
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2013
Posty: 35
Wysłany: 2020-01-14, 18:10   

Jest szansa na pojawienie się w "linkowni" wersji 5 na Andka?
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1015
Wysłany: 2020-01-14, 18:37   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=46025
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12