Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Czarny ekran po ponownym uruchomieniu po instalacji
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2019-12-01, 15:15   

szwagier22 napisał/a:
Podziel się

stad bralem :
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2019-12-01, 15:20   

P.S jedno sprawdzilem: bez content.nng zawartego w langu - ten się normalnie uruchamia. ( u mnie -oczywiscie )
Usunięcie więc tego pliku - przynajmniej do testow- na pewno nie zaszkodzi, a może usunąc ewentualne problemy .

P.S z ciekawostek: po zonglowaniu langami program zaczął się uruchamiać w tempie bardziej niż ekspressowym - od kliknięcia w ikonę do pokazania mapy mija niecala sekunda. Cuda Panie.... :-D

[ Dodano: 2019-12-09, 17:58 ]
Jest jeszce ciekawiej. Po zonglowaniu langami iGO spokojnie zaczełlo sie uruchamiac na lang_nextgen.zip
I tak się uruchomił ze 20-30 razy.. a dziś ... dooopa... black screen.
Ten blad wydaje się kompletnie nieprzewidywalny.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2019-12-01, 15:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wal24 
GPS instruktor


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 501
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-12-09, 18:53   

A miałeś może jakąś aktualizację komórki?
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2019-12-09, 19:09   

nie. Mam wyłączone wifi generalnie i ustawione aktualizacje tylko przez wifi
Nawet nie mialem czasu by go wlaczyc .
Wydaje mi się że ten blad będzie cholernie trudny do zdiagnozowana, chyba że ktoś geniuszem blysnie i cos pokojarzy
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wal24 
GPS instruktor


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 501
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-12-10, 19:08   

Dzisiaj zmieniłem rom w komórce na android 10 (havoc). Dla eksperymentu zainstalowałem iGO Israel. Uruchomiłem z lang'iem, voice'm i global_cfg z mojej paczki ratunkowej. No i niestety, czarny ekran. Podmieniłem na lang, voice z moim tłumaczeniem (to co wystawiam na furum) i najnowszy global_cfg i wszystko działa. Nie ma czarnego ekranu. Teraz to już zgłupiałem i nie wiem o co chodzi.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2019-12-10, 19:44   

:-D
To jest piekne :-D
A serio.. jak pisalem.. tylko blysk czyjegos geniuszu znajdzie związek

P.S Jedno warte odnotowania: najprawdopodobniej to lang ( przedziwne ) powoduje ten problem, a precyzyjnie jego przetwarzanie.
Niebywałe jest to, ze na tych samych urządzeniach z tą sama wersja programu, tym samym romem etc.. błąd sie pojawia, bądź nie. Co lepsze nie pojawia się czterdzieści razy.. po czym BOOOOOM.
Co najlepsze... Twój lang znow sięuruchamia... ja pierdu ....
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
  
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1127
Wysłany: 2019-12-11, 08:51   

A to by oznaczało że security patch robi za co mu płacą. ;-)
Widocznie znalazł coś niepokojącego w cracku apki i blokuje program. Mało to trojanów w crackach?
Jeżeli system jest pod kontrolą superusera to cracki traktowane są przyjaźnie, i dla tego pewnie u mnie działa a u ciebie nie.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2019-12-11, 17:15   

Całkowicie bym się z Toba zgodził, tylko , jesli poczekamy dlużej z tym czarnym ekranem to pojawia się standardowy komunikat w rodzaju "program nie odpowiada. Czy chcesz czekac , czy wylaczyc ? " , a nie komunikat o zablokowaniu programu z powodu X
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 142
Skąd: PL
Wysłany: 2019-12-11, 18:26   

przecież rozwiązanie jest na 3 stronie
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2019-12-11, 18:43   

Nie rozumiem... możesz uszczegółowic ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 142
Skąd: PL
Wysłany: 2019-12-11, 18:52   

czy trzeba wszystko pisać po kilka razy ?

napiszę ci najprościej jak umiem ale tylko raz..

nie masz żadnego problemu "z czarnym ekranem" jak mają ludzie z androidem 8...
po prostu nie uruchamia ci się IGO bo do uruchomienia potrzebuje poprawnego langu a zamiast tego dostaje zdupiony i dlatego też dostajesz komunikat który cytujesz powyżej, ale to wszystko masz napisane w skrócie na 3 stronie..

ale oczywiście zawsze możesz "pitolić" o jakiś usługach googla czy spisku kosmitów...
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2019-12-11, 18:58   

a rzeczytaleś przed napisaniem tego postu to co napisal wal24 wczoraj o 19.08 , oraz to, ze iGO KILKADZIESIĄT razy uruchamia się ( u mnie ) na tym niby wadliwym langu o wystarczy RAZ zmienić lang, by iGO znow uruchamialo się na niby wadliwym Bóg wie ile razy ?
Nie wspomne o tym że masie ludzi na tym samym langu iGO działa na adroidzie 9 ( szwagier22 najlepszym przykladem )


Z calym szcunkiem . Wyglupileś się .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
  
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 142
Skąd: PL
Wysłany: 2019-12-12, 13:40   

no_taki napisał/a:
Z calym szcunkiem . Wyglupileś się .


to spróbuj uruchomić IGO bez langu


skoro wiesz lepiej, z mojej strony nie widzę sensu dalszego tłumaczenia...


życzę powodzenia

PS, posty od popaprańca wogule mnie nie interesują (i nie dotyczy to szwagra..)
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2019-12-12, 19:47   

geranium napisał/a:
posty od ..... wogule mnie nie interesują

I dlatego piszesz nie do końca wiedząc o czym.
Dla mmnie też EOT

P.S Jeszce raz pojawi się niesprowokowany atak personalny i odpoczniesz od forum
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wapienm
Waypoint


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 198
Wysłany: Wczoraj 12:21   

Panowie
ja właśnie na NextGen 9.18.27.687519 złapałem czarny ekran ale po 5 minutach sam sie włączył. cudA
_________________
SGS8 , Nextgen Primo Israel / Avic
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10