Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 11:14
Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape
Autor Wiadomość
stah300 
młodszy inspektor GPS
quo vadis


Wiek: 27
Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 10
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2018-08-10, 09:57   

1. Tak
2. Tak

Dokładnie - wyciągnąłem kartę z nawigacji, podpiąłem kartę do komputera żeby zgrać dane. Włożyłem znowu do nawigacji i już nie ruszyła, dając tylko wspomniany wcześniej komunikat.

Mapa z urządzenia też nie startuje, ten sam komunikat.
 
 
 
wojtek123 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-17, 19:13   

Witam jaka jest najnowsza mapa do tomtom Go 730 która działa? Posiadam Navcore 9.541 czy mapa central 1020_9244 pojdzie? dzięki za info ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2018-12-18, 06:50   

Przeciez to jasno wynika z tabeli komaptybilności w wątku o mapach 1020.
_________________

 
 
wojtek123 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-18, 22:22   

jacekp1313 napisał/a:
Przeciez to jasno wynika z tabeli komaptybilności w wątku o mapach 1020.


dziękuje za pomoc , licznik postów bije ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2018-12-19, 07:01   

Dla tych, którzy nie radza sobie z tabelkami, mały opis:

W lewej kolumnie odnajdujemy wiersz n osiadanym nasz navcore i jedziemy w prawo, szukając znaku V - oznacza on, że mapa z tej kolumny pasuje do posiadanego programu.
Albo (w Twoim przypadku) w lewek kolumnie oszukujemy navcore, w górmym wieszru wydanie mapy i sprawdzamy, co jest na przecięciu - V czy X - jak na obrazku http://chomikuj.pl/jajace...,6624831124.jpg
Symbol X oznacza, że mapa nie działa.

A dalej postepujemy wg istniejącego na forum od prawie 10 lat poradnika (szukamy danych meta i patchujemy program, mapy i radary)


Mam nadzieję, ze teraz pomogłem - chyba, że pod słowem POMOC rozumiesz, że ktoś zrobi coś za Ciebie (ale to się nazywa WYRĘCZANIE )
_________________

 
 
wojtek123 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-19, 17:40   

@jacekp1313 dziękuje naprawdę opis wypasiony a plik jpg powalił mnie z nóg ;)
robię wszystko jak w poradniku a plik dct dalej sie nie generuje.
navi tt go730
cukiereczek to A_F_Activate
Central_and_Eastern_Europe_1020_9244
meta.txt posiada kod meta
program na nawigacji 9.541 a mapa i aktywator na karcie sd 4gb
plik ttgo.bif skopiowany na kartę sd
i dalej nic, mam przeczucie, że ten plik ttgo.bif jest skopany ale próbowałem kilka razy on/off navi i nic choś jego zawartość się zmieniała.

dostałem olśnienia może się komuś na przyszłość przyda plik ttgo.bif nie mozę byc jednoczesnie na urzadzeniu tomtom i na karcie SD. wyrzucilem z urżedzenia i jest gitara

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2018-12-19, 19:07   

Dzięki za ostatnie info - dodałem do poradnika
_________________

 
 
stif45 
guru



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1006
Wysłany: 2018-12-19, 19:28   

Proszę nie wprowadzać zamętu z plikiem "ttgo.bif. Plik jest generowany przez urządzenie, i nie ważne czy jest w urządzeniu oraz karcie, może być tu i tu. Jest to ten sam plik bif z zawartymi w nim danymi urządzenia. Do poprawnego wygenerowania pliku *.meta.dct, który odblokowuje mapę, jest potrzebne ID które jest zawarte właśnie w pliku "ttgo.bif, dlatego musi być skopiowany z urządzenia na kartę, jeżeli aktywację robimy w czytniku komputera, oraz na karcie nie mamy navcore. Dotyczy to tylko modeli X20, X30, X40, X50. Na pozostałe modele musimy mieć na karcie również navcore.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
glibo 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 30
Wysłany: 2019-03-19, 21:10   

W urządzeniu tomtom go 730 z navcore 9.702.1512362.1 urządzenie bardzo wolno znajduje sygnał GPS,gdy wgrywam Ori navcore (po formacie ściąganie z tomtom home) wyszukuje dużo szybciej.Gdzie szukać przyczyny?
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1006
Wysłany: 2019-03-20, 12:17   

Uaktualnij położenie satelit. Pobierz za pomocą TTHome plik QuickGPSfix. Jeżeli dalej będzie problem występował, usuń z navcore 9.702 folder "ephem" i sprawdź czy pomogło.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
dudi_p 
Waypoint


Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 18
Wysłany: 2019-03-26, 09:16   

Witam. Posiadam bootloader 5.5279. Czy na nim ruszy karta 16 Gb Sdhc micro?
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1006
Wysłany: 2019-03-26, 14:47   

dudi_p napisał/a:
Witam. Posiadam bootloader 5.5279. Czy na nim ruszy karta 16 Gb Sdhc micro?

Twój model TT czyta karty Micro 16 GB SDHC.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
tadgra 
azymut


Wiek: 63
Dołączył: 12 Kwi 2013
Posty: 1
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-04-30, 01:09   

stif45 napisał/a:
Uaktualnij położenie satelit. Pobierz za pomocą TTHome plik QuickGPSfix. Jeżeli dalej będzie problem występował, usuń z navcore 9.702 folder "ephem" i sprawdź czy pomogło.


No i kolega nie napisał czy pomogło.Bo jeżeli pomogło to powinien podziękować. Ja sprawdzę rano.

Sprawdziłem i niestety to nic nie daje.
W moim przypadku po długiej przerwie fix jest łapany szybko, ale po wyłączeniu i po ponownym załączeniu w krótkim czasie fixa nie złapie nawet po godzinie. Pomaga tylko reset urządzenia. Po resecie znowu łapie szybko.
 
 
glibo 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 30
Wysłany: 2019-11-30, 21:44   

stif45 napisał/a:
Uaktualnij położenie satelit. Pobierz za pomocą TTHome plik QuickGPSfix. Jeżeli dalej będzie problem występował, usuń z navcore 9.702 folder "ephem" i sprawdź czy pomogło.
zrobilem tak , ale po ok 2 tygodniach znów tt nie łapie satelit, dzisiaj ok 30min szukał zasiegu i nic nie zlazł
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,37 sekundy. Zapytań do SQL: 11