Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:24
GoClever 5070 - reanimacja
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-12-30, 20:06   

Dario79 napisał/a:
Nawigacja jak i mapa w pełni działają.
Pamiętaj o nie zaznaczaniu "AUTOSTARTU"
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2018-12-30, 20:13   

___Olivia_ napisał/a:
Pamiętaj o nie zaznaczaniu "AUTOSTARTU"

Boszz... ile razy to pisalaś.. i ile razy pisałem to ja. ;-)
To co: jeszce raz ?
Autostart TO SAMO ZŁO !!
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2019-01-02, 21:14   

no_taki napisał/a:
___Olivia_ napisał/a:
Pamiętaj o nie zaznaczaniu "AUTOSTARTU"

Boszz... ile razy to pisalaś.. i ile razy pisałem to ja. ;-)
To co: jeszce raz ?
Autostart TO SAMO ZŁO !!


Nie ma takiej opcji żebym to zaznaczył ;-)
Thx
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2019-01-02, 21:20   

To Ci jeszce napisze dlaczego ;-)
Jesli program masz na karcie - pół biedy :-) W razie W wtjmujesz karte , przerabiasz co trzeba w czytniku i navi działa.
Ale....
Jesli program masz w pamieci wewn. i wywali błąd, to urządzenie nadaje się tylko na przycisk do papieru, chyba, ze masz możeliwość wgrania firmware od nowa.
Można wyjasniac dlaczego tak jest.. ale wystarczy sama informacja, ze tak jest :-)
A niestety jest :-( - czego doświadczylo juz parunastu kolegow tutaj
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pavvel 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 7
Skąd: SD Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2019-11-09, 07:52   

Ma ktoś czysty firmware do nawigacji 5070pl z biedronki? Proszę o wstawkę.
_________________
Akira 3518-A3
 
 
 
rawid 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 113
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-11-09, 13:15   

https://megawrzuta.pl/download/c4bea1571d7e108d64d253033745c29b.html
 
 
pavvel 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 7
Skąd: SD Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2019-11-10, 11:01   

rawid napisał/a:
https://megawrzuta.pl/download/c4bea1571d7e108d64d253033745c29b.html


Dziękuję za wstawkę. Niestety firmware z twojego linku zatrzymuje się na
Parse xip.bin

Wgrałem inny firmware znaleziony na internecie i pierwsza część wgrywania poszła ok następnie pojawiło się logo Goclever później ekran zmienił się na biały i po resecie żadnej reakcji.
Kiedyś też już tak miałem ale udało mi się ponownie wgrać firmware natomiast teraz żadnej reakcji czarny ekran komputer nie rozpoznaje jedynie świeci się dioda zasilania. Idzie jakoś ją uratować?
_________________
Akira 3518-A3
 
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 770
Wysłany: 2019-11-10, 11:46   

Firmware, jak tu nieraz pisano na forum, powinno zasadniczo być dopasowane pod płytę główną. Należy szukać pod względem oznaczenia płyty głównej. A w tych nawigacjach podobno występowały rożne rodzaje płyty głównej.
Może akurat "trafiłeś" na to niewłaściwe...
 
 
pavvel 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 7
Skąd: SD Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2019-11-10, 12:01   

wojtek1234321 wiem o tym :) i tak podejrzewam że kostka pamięci u mnie padała ponieważ ostatnio nawigacja zawieszała się i po resecie stawała na logo. Po wgraniu firmware chodziła np przez godzinę i zaś powtórka z rozrywki:( dlatego poprosiłem o wstawkę ponieważ podejrzewałem że może firmware jest uszkodzony bądź nie do końca pasuje. Swoje nawigacja już odsłużyła chyba pora rozejrzeć się za jakąś inną.
_________________
Akira 3518-A3
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10