Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO primo - różne pytania
Autor Wiadomość
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 245
Wysłany: 2019-10-14, 16:10   

no_taki napisał/a:
Czy na Modecomie i GC uzywasz jednej wspólnej karty , a na Larku innej


Na Modecomie MX3 i GC 5070 są osobne karty Samsung 16Gb clas 10 natomiast na Larku 35.0_3,5" stara SD 2Gb ale wgrany te sam program,
 
 
daoskar 
azymut


Dołączył: 14 Gru 2019
Posty: 1
Skąd: Konin
Wysłany: 2019-12-14, 17:46   

Hej da się ustawić w nawigacji IGO Primo (WIN CE) żeby nie odpalał się profil pojazdu za każdym razem po uruchomieniu nawigacji ?
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 245
Wysłany: 2019-12-15, 10:00   

daoskar napisał/a:
żeby nie odpalał się profil pojazdu


A kolega niema w profilach? Od czego są w ustawieniach profile.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6412
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-12-15, 14:52   

daoskar napisał/a:
Hej da się ustawić w nawigacji IGO Primo (WIN CE) żeby nie odpalał się profil pojazdu za każdym razem po uruchomieniu nawigacji ?

Niestety w niektorych wersjach dimki jest bład powodujacy, ze odhaczenie opcji "potwierdź parametry przy kazdym uruchomieniu" nir zapisuje się w SAVE i ekran znow się pojawia.
Spróbuj przesunąc SAVE do kompa i od nowa wklepac ustawienia uwazajac by nie zaznaczać tej opcji.
Jak nie pomoże - trzeba szukac inne wersji skina
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
inek1
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 133
Wysłany: 2019-12-30, 20:23   

Po wyłączeniu iGO wyskakuje komunikat "Application Primo.exe encountered a serious error and must shud down" występuje to na wielu intalkach i nie mogę sobie z tym poradzić.
Pomóżcie proszę
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2019-12-30, 21:07   

1. Jakie urządzenie
2. Jak odblokowane
3. Jak uruchamiasz iGO
4. Jaka wersja programu
5. Co zmieniałes od czasu, gdy działało

Na początek - najpierw uruchom explorer.exe, a potem iGO. Co sie wówczas stanie?
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6412
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-12-30, 21:20   

Wiele "instalek" ( przy winCE nie ma instalek) a co wspólnego dla wszelkich prób ?
To może być błąd data.zip , skina, global_cfg .. praktycznie czegokolwiek.
Moim zdaniem jedyna skuteczna metoda eliminacji będu ( choć może też się nie udac ) jest uruchomienie iGO w konfiguracji absolutnego, ale to absolutnego minimum.
Jesli bląd się pojawi - poszukać innego data.zip pod tą wersję , zmienic global_cfg.
Jeli nie - dokladac po elemencie.

P.S przed jakimikolwiek dzialaniami warto przeskanowac kartę w poszukiwaniu błedów.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
inek1
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 133
  Wysłany: 2019-12-31, 10:01   

:-)
jacekp1313 napisał/a:
1. Jakie urządzenie itd...

Na początek - najpierw uruchom explorer.exe, a potem iGO. Co sie wówczas stanie?

Urządzenie BLOW GPS70V Nowe
Nie potrzeba odblokować, iGO_Primo-9.6.2.209584, Igo_Primo_TruckCaravan_9.8.26.173202
i inne na których mam napis iGO lub Primo. Zaczynam kombinować na jednym od samego początku jak było napisane.

Pobrałem pod taką dziwną nazwą iGO Primo_Pl Truck_2020 i jest ok.
Za zainteresowanie bardzo dziękuję. :-) :-) :oops: :oops:
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
szymon1978
Waypoint


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 29
Wysłany: 2020-01-02, 19:41   

Panowie, potrzebuję pomocy, próbuję wielu wersji iGO Primo. Niestety u mnie ciągle pojawia się błąd "Primo.map not found" Nawigacja to Mio Spirit 8500LM (WCE 6.0, rozdzielczość 800x480). Kasowałem sys.txt, folder save, obciąłem zbędne pliki do minimum - niestety bez rezultatu. Jeżeli ktoś dysponuje sprawdzoną wersją proszę o linka.
Zainstalowałem póki co Nextgen'a ale potrzebuję wersję Primo (skórka ma być koniecznie dimkaWA)...Może wersja powyższa (iGO Primo_Pl Truck_2020) by zadziałała? Niestety nie mogę znaleźć, może się ktoś podzieli linkiem tejże wersji lub innej sprawdzonej...
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6412
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-01-02, 20:09   

Działająca wersja obslugująca Twoją rozdzielczość

https://www66.zippyshare.com/v/6ygZMvHS/file.html

( sam .exe i data.zip. Resztę masz.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szymon1978
Waypoint


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 29
Wysłany: 2020-01-02, 20:37   

Dzięki, ale niestety nadal ten sam problem:
Kod:
OS version: 6.0

    Uptime: 0 h 0 m 1 sec 0 msec

Memory Stats:

    FreeMemory: 127 MB, 820 KB, 0 B
    TotalUseableMemory: 129 MB, 0 KB, 0 B
    MaxMemory: 129 MB, 0 KB, 0 B
    ReservedMemory: 1 MB, 0 KB, 0 B
    ActualCacheSize: 0 MB, 0 KB, 0 B
    GarbageSize: 0 MB, 0 KB, 0 B

Exception:    0xc000001d
At address:    0x00923028
0x00923028        (A)

WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \SDMMC\iGO\MobileNavigator.map not found):
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6412
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-01-02, 20:49   

a przestań się tym przejmować, jesli nawigacja działa
Jak Cie to wkurza , uataw ten plik "tylko do odczytu i nie będzie rósł.
Ten komunikat nie ma nic wpólnego z błędem iGO
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szymon1978
Waypoint


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 29
Wysłany: 2020-01-02, 21:04   

Własnie nie działa :) Po odpaleniu iGO pojawia się komunikat o błędzie i następuje restart całej nawigacji... :(
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6412
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-01-02, 21:22   

czyli.. to nie sprawa programu, czyli tego co ode mnie dostaleś.
Jakiś składnik masz do d* i daje popalić.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szymon1978
Waypoint


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 29
Wysłany: 2020-01-02, 21:28   

O dziwo właśnie ten sam komunikat mam na różnych wersjach. Może ktoś ma tą wersję o której pisze @inek1 truck2020 na której nie miał już problemów?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10