Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 6.25.1
Autor Wiadomość
JERZY62 
Waypoint
brak



Pomógł: 3 razy
Wiek: 72
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 160
Skąd: małopolska
Wysłany: 2019-04-01, 09:02   

bzik33 napisał/a:
Podmieniłem już zarejestrowane mapy z 6.25 do programu 6.24 i nie działa.

zrobiłes coś nie tak wyrzuć folder POLSKA z mapą którą masz starą i wklej wto samo miejsce mapę 1902 i musi zadziałać. Ja tak robię program zostawiam 6.24 a mapy z 6.25
_________________
MIO C720
Ostatnio zmieniony przez JERZY62 2019-04-02, 08:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 128
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2019-04-01, 10:48   

aropi napisał/a:
Mnie chodzi na Leo S7 wersja 6.24 potraktowana 3.4.2 a zmieniam tylko mapy traktowane również 3.4.2. Obecnie 1902 bez problemu. Odznacz patch Navroad w 3.4.2 :idea:


Dzięki, pytanie dla ścisłości, pobrać AM 6.24 oraz 6.25 z mapą 1902, podmienić mapy, użyć patch 3.4.2, zaznaczyć patch dla navroad i tyle? Gdzie można pobrać czyściochy tych wersji bo w plikowni widziałem gotowe z patch.
 
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 44
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-06-04, 15:18   

Może ktoś się orientuje, jakim wpisem w pliczkach można wyłączyć wyskakiwanie komunikatu o wygasłej subskrypcji ?

Z góry dziękuję
 
 
niemy
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 79
Wysłany: 2019-06-04, 15:34   

Sznuki napisał/a:
Może ktoś się orientuje, jakim wpisem w pliczkach można wyłączyć wyskakiwanie komunikatu o wygasłej subskrypcji ?
Obrazek
Z góry dziękuję


Witam, spróbuj może AutoMapa=>profiles=>osobowy=>settings=>am settings files, i tu odszukujesz wpis "MapVersionValidTime=4 zmieniasz na MapVersionValidTime=-1"
Zapisać plik i odpalić AM.

-Sposób dłuższy, ale dzięki temu nie mamy daty z przyszłość w statystykach AMTraffic.
-Jeżeli korzystasz z wielu profili, należy powtórzyć czynność dla każdego z nich.
Spróbuj ja nie mam żadnych takich niespodzianek. ;-)
_________________
Pozdrawiam Cię Gość - niemy
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 44
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-06-04, 15:40   

niemy napisał/a:
wpis "MapVersionValidTime=4 zmieniasz na MapVersionValidTime=-1"

Ten wpis "MapVersionValidTime" mam ustawiony i dotyczy komunikatów o "przestarzałej" mapie. Wyskakuje każdemu, niezależnie czy legalnemu, czy dzikiemu użytkownikowi AM, co bodajże 4 miesiące, jeżeli nie zaktualizował mapy.
Natomiast moje pytanie dotyczy komunikatu o nieaktualnej subskrypcji programu. Wyskakuje legalnym użytkownikom AM, którym skończyła się subskrypcja - przypomina o konieczności jej przedłużenia - czyt. "wpłacenia haraczu"
 
 
niemy
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 79
Wysłany: 2019-06-04, 17:55   

Czyli opłacić haracz trzeba :-(
_________________
Pozdrawiam Cię Gość - niemy
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 44
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-06-04, 19:31   

niemy napisał/a:
Czyli opłacić haracz trzeba :-(

Nie trzeba. Klikasz w "X" i komunikat znika, a AM prowadzi dalej.
Przypominają tylko co jakiś czas, by zasilić ich skarbonkę ;-)
 
 
Andrzej G 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2018
Posty: 10
Skąd: Od boćka
Wysłany: 2019-06-30, 20:32   

Dotyczy wyłącznie mapy 1906
Proszę o sprawdzenie (może być na PC-cie), czy uda się zainstalować fragment EU, np. PL, Niemcy, Czechy, Słowację.
Instalacja niby poszła normalnie, ale na większości wybranego obszaru wyświetla się komunikat "brak szczegółowej mapy". Jeżeli instalujemy całą EU, wszystko jest OK. Problem występuje tylko przy instalacji fragmentu EU i jak sądzę jest babolem instalatora (extractora), bo w poprzednich wersjach map (włącznie z 1904) nie występował. Instalacja w/w fragmentu mapy 1906 EU niby przebiega bez problemu, ale po zakończonej instalacji i uruchomieniu programu, wszędzie poza północną częścią PL mamy komunikat "Brak mapy szczegółowej". Dodam, że sprawdzałem zarówno na licencyjnym oryginalnym, jak i rozpakowanym instalatorze. Efekt w każdym przypadku identyczny
 
 
hsurim 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lip 2011
Posty: 130
Wysłany: 2019-07-02, 10:50   

xrobcio napisał/a:
Czy problemy z AM 6.25.1 dotycza rowniez legal AM?

U mnie właśnie problem z wieszaniem się skończył - ale nie w wersji AM 6.25.1.

Napisałem do AM i podesłali mi link do pobrania wersji 6.24 z najnowszymi mapami i wszystko hula aż miło :-)
Używam BLOW 500traffic
_________________
BLOW 500 Traffic - AutoMapa PL - BLOW 70iBT
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 50
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2019-07-02, 16:20   

Wersja 6.24 z mapa 1906 śmiga dobrze więć co oni mogli Ci wysłać?
:roll:

Jedynie co w wersji
AutoMapa Windows 6.25.1:
-wsparcie dla urządzenia BLOW 70V :mrgreen:
 
 
hsurim 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lip 2011
Posty: 130
Wysłany: 2019-07-02, 16:36   

Męczyłem się z 6.25 i dlatego napisałem do AM.

Instalując wielokrotnie 6.25, był dodatek dla mojego BLOW500traffic - tylko że nie dało się normalnie korzystać z nawigacji.
Częste jakby zwiechy/zamrożenia ekranu, częste przeliczania trasy, jakby gubienie pozycji, itp.
Wybieranie pozycji z ulubionych, to dopiero była zmora.
Pierwsza litera i kilka/kilkanaście sekund oczekiwania na możliwość wpisania kolejnej.

Obecnie jedno kliknięcie i natychmiastowa reakcja aplikacji :)
A wszelakie ustawienia zatwierdzają/wprowadzają się już na widok rysika :-D
_________________
BLOW 500 Traffic - AutoMapa PL - BLOW 70iBT
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 50
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2019-07-02, 19:38   

To miłe tylko czemu oni nie poprawiają tego w kolejnych wersjach zatem tylko pośrednio dla danego użytkownika.Może jeśli masz podrzuć zobaczymy co to?
 
 
Andrzej G 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2018
Posty: 10
Skąd: Od boćka
Wysłany: 2019-07-02, 23:00   

hsurim napisał/a:
Napisałem do AM i podesłali mi link do pobrania wersji 6.24 z najnowszymi mapami i wszystko hula aż miło

Z tego wniosek, że już nawet producent zdaje sobie sprawę, że wypuszczając 6.25.1, obdarował nas kolejnym gniotem, który:
1- jest pamięciożerny
2- zawiesza działanie navi przy byle okazji, zapętlając przy okazji komunikaty
3- nie pozwala na zainstalowanie fragmentu mapy EU. Znaczy niby instaluje, ale po powiększeniu mapy, poza wąskim rejonem oglądamy komunikat "brak szczegółowej mapy"
 
 
hsurim 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lip 2011
Posty: 130
Wysłany: 2019-07-03, 08:14   

To jest starsza wersja aplikacji 6.24 ale z mapami 1906.

Sam jestem ciekaw, co jest przyczyną problemów z wer. 6.25.1 (??)
Były bowiem momenty, że nawigacja działała poprawnie, ale tylko momenty. :/

Jedynie w trasie, działało to akceptowalnie.
_________________
BLOW 500 Traffic - AutoMapa PL - BLOW 70iBT
 
 
kola01
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 28
Wysłany: 2019-09-11, 09:03   

rrudas napisał/a:
zibi1953 napisał/a:
6.24 działa z mapami 1812.

Nie do końca bez problemów.
Są małe problemy z wyszukiwaniem specyficznych adresów.

... których jest coraz więcej. Teraz średnio co 3-4 adres, po wpisaniu nazwy ulicy daje 2 wyniki. Jeden z nich nie pozwala wybrać numeru domu. Da się z tym żyć ale staje się to coraz bardziej upierdliwe.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11