Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1092
Wysłany: 2019-08-09, 17:32   

hipeck napisał/a:
U mnie w Xiaomi redmi 4a nie da się zmienić nazwy katalogu AM. Po zatwierdzeniu zmiany dalej jest AM. pozdr

Nie wierzę. Nie da się zmienić jak katalog AM jest w /android/obb/.......
Dlatego poprawiłem instrukcję. Czytaj z uwagą. ;-)
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 562
Wysłany: 2019-08-09, 22:46   

W obb nie patrzyłem, bo nie przypuszczałem, że tam moze być. Próba dotyczyła katalogu w pamięci wewnętrznej. Sprawdzę to. pozdr

[ Dodano: 2019-08-10, 10:40 ]
Chodziło Ci o katalog pl.agurat.automapa w obb? Jesli tak, to zrobione wg Twojej instrukcji u mnie nie działa. Nie ma mozliwości uruchomienia licencji Trial. Licencja wygaszona 19.03.2019. Może istota tkwi w Xiaomi? Bo- mam AM z mapą wklejoną ręcznie, ale jak wklejam na kartę SD, to mam komunikat, że mapa jest w zasobach nieobsługiwanych i musi być przeniesiona do pamięci wewnętrznej. Telefon zrootowany ale i tak aplikacje ze sklepu instalowane mogą być tylko w pamięci wewnętrzej. Nie pomogły żadne zmiany ustawień i inne figle. Ponoć to zabezpieczenia Xiaomi. pozdr
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 123
Skąd: PL
Wysłany: 2019-08-10, 11:32   

czyli należy rozumieć że nie można zmieniać żadnych nazw folderów bo czym się różni folder AM od innych ?

po za tym Am w zależności od wersji działa z różnych lokalizacji
pS. wytłumacz proszę mając jak piszesz ROOT-a jest sens instalacji wersji4.5 jeżeli działa znakomicie 5.* ??

======================================================
val24 napisał/a:
Z gówniarzem, pajacem, mendą i chorym człowiekiem


widać wysoki poziom kultury
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1092
Wysłany: 2019-08-10, 12:16   

Nie wiem jak się rootuje Xiaomi. Ale jeżeli Magiskiem to ma on odpowiedni moduł do odblokowania karty - ExSDCard Acces Enabler - wtedy karta jest chytrze montowana w systemie czyli /mnt/media_rw/ i stanowi przedłużenie pamięci.
Ja mam katalog AM w pamięci a mapy na karcie w /android/obb/pl.aqurat.automapa/AutoMapa/Maps i żadnych problemów. (Samdung S8).
@geranium podziel się swoją wiedzą na temat działania AM 5.xx na roocie, bo u mnie nie działały - każda wywala się po jakimś czasie nawigowania, nawet po 20 min. Ostatnia łatka LP to 5.2.6 i nieskuteczna.
Ps.
Nie udało mi się spatchować AM na KitKacie (root przez SuperSu) - LP pluje że za słaby root, wprawdzie przerobił odexa ale nie potrafił uruchomić AM.
Myślałem że to wina SuperSu, ale na andku 7.1 (S6) - też SuperSu, poszło bez problemu.
Oczywiście na magisku żadnych problemów.
Czyli dla Andka 4.4 pozostaje tylko AM 4.5. :-(
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 84
Wysłany: 2019-08-21, 14:28   

Mam problem: stary tablet Overmax z androidem 4.4, Automapa 4.5 posłodzona, mapy europy ściągniete przez program. Pierwsze uruchomienie przy wifi pokazuje licencję TRIAL ważną do 2026, ale jak potem wyłącze wifi i chcę używać np po miesiącu albo nawet po kilku dniach (mam wrażenie że to losowo, jak jej się zachce)) to pole z datą ważności znika, i przy próbie wyznaczenia trasy pojawia się okienko o rejestrację

Tablet dla starszej osoby która nie ma dostępu do WiFi, tablet nie ma też łączności 3G

czy jest tu jakiś mechanizm który co jakiś czas sprawdza połączenie z internetm czy jak bo ja już nie rozumiem...
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1092
Wysłany: 2019-08-21, 16:21   

ma_ko napisał/a:
Automapa 4.5 posłodzona, mapy europy ściągniete przez program

A o jakim programie waszmość wspomniał? Bo przez 4.5 nie da sie pobrać map, da się tylko SR.
Nie istotne jaki sprzęt, na andku 4.4 AM 4.5 działa dobrze, nawet z najnowszymi mapami.
A jak to się robi to wielokrotnie zostało wyjaśnione. ;-)
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 84
Wysłany: 2019-08-21, 16:28   

instalka nazywa się tak "aAM.4.5.0.1516 cracked v4" i bez problemu przez nią pobrałem mapy całej europy, problem mam taki że nie chce działać w trybie offline po jakimś czasie
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1092
Wysłany: 2019-08-21, 16:56   

Masz jakiegoś wareza, odinstaluj to gówno i zainstaluj:
https://www117.zippyshare.com/v/G99P7b2m/file.html
Mapy możesz pobrać różnymi sposobami - wszystko opisane.
A może i pobrane będą działać. ;-)
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 10