Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 10:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2019-07-01, 17:45   

NIe. I raczej już nikt nawet nie próbuje - sądząc po forach z róznych stron świata.
_________________

 
 
ceq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 10
Wysłany: 2019-07-01, 19:59   

Aktualizacja płatna na stronie tomtom jest możliwa?
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-07-05, 21:50   

Koledzy dzisiaj na trasie miałem taki problem nagle podczas nawigowania - pokazywana trasa uciekła na prawą stronę a pokazywany był symbol samochodu a nawigacja się resetowała i wyznaczała cały czas nową trasę , trwało to kilka minut a potem nawigacja wróciła na normalną pracę pokazując prawidłowo nawigowanie - wyznaczoną wcześniej trasę , zdarzyło się mi dwa razy na odcinku 40 km. Nawigacja wbudowana /navcore 8.843 mapa Europa_1030_9524 i to samo miałem z drugą mapą Europe_Zone_central_1030_9524. Wygląda to jak by gubiło GPS. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
ZygfrydPan 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2019
Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2019-07-07, 12:04   Czy jest jakaś możliwość

Część mam pytanie czy jest jakaś możliwość wykorzystania tego Tomtom livevz carminate co nie ma map do niego? Bo irytujące jest to że mam ten wyświetlacz a nie używam go. Może jest możliwość wygrania jakieś apki do filmów czy coś innego za miast tej nawigacji?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9601
Wysłany: 2019-07-07, 13:46   

Zobacz:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26972
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12406
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-07-07, 19:34   

Koledzy ponawiam pytanie odnośnie mojego wcześniejszego postu o zawirowaniach podczas nawigowania wyznaczonej trasy ?. Czy nikt nie jest w stanie mi podpowiedzieć jaka jest tego przyczyna ? . Bardzo proszę o jakąkolwiek podpowiedź , będę b. wdzięczny.

Kerik napisał/a:
Koledzy dzisiaj na trasie miałem taki problem nagle podczas nawigowania - pokazywana trasa uciekła na prawą stronę a pokazywany był symbol samochodu a nawigacja się resetowała i wyznaczała cały czas nową trasę , trwało to kilka minut a potem nawigacja wróciła na normalną pracę pokazując prawidłowo nawigowanie - wyznaczoną wcześniej trasę , zdarzyło się mi dwa razy na odcinku 40 km. Nawigacja wbudowana /navcore 8.843 mapa Europa_1030_9524 i to samo miałem z drugą mapą Europe_Zone_central_1030_9524. Wygląda to jak by gubiło GPS
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
matipa 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2019
Posty: 2
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2019-08-09, 11:56   

Witam,

Czy ktoś z forumowiczów napotkał na taki sam problem jak ja i wie co na niego poradzić?

Mianowicie wyszły niedawno najnowsze mapy do Carminata z serii 1030, chcąc je oczywiście zaaktualizować w swoim scenicu III z 2010r. postanowiłem pobrać, jako że dysponuje navcore w wersji 8.8xx postanowiłem pobrać mapę Europe_1030_9524 (oczywiście z linków podanych tutaj na forum) po pobraniu zarówno tej konkretnej mapy jak i innych z serii _9524 (której potrzebuje do mojego navcore) jest problem z wypakowaniem paczki, za każdym razem wyskakuje błąd o pustym archiwum, jest może jakiś link do poprawnie spakowanych plików, rozpakowujących się bez problemu?

Pozdrawiam,
Matipa
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9601
Wysłany: 2019-08-09, 12:03   

Zacznij od pobrania najnowszego WinRARA/WinZIPA ew. 7-zip.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
matipa 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2019
Posty: 2
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2019-08-09, 13:12   

Ehhh... kombinowałem w każdy możliwy sposób ale tego nie wziąłem pod uwagę, oczywiście pomogło za co bardzo dziękuję, problem rozwiązany
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11