Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 09:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2019-07-01, 16:45   

NIe. I raczej już nikt nawet nie próbuje - sądząc po forach z róznych stron świata.
_________________

 
 
ceq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 10
Wysłany: 2019-07-01, 18:59   

Aktualizacja płatna na stronie tomtom jest możliwa?
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-07-05, 20:50   

Koledzy dzisiaj na trasie miałem taki problem nagle podczas nawigowania - pokazywana trasa uciekła na prawą stronę a pokazywany był symbol samochodu a nawigacja się resetowała i wyznaczała cały czas nową trasę , trwało to kilka minut a potem nawigacja wróciła na normalną pracę pokazując prawidłowo nawigowanie - wyznaczoną wcześniej trasę , zdarzyło się mi dwa razy na odcinku 40 km. Nawigacja wbudowana /navcore 8.843 mapa Europa_1030_9524 i to samo miałem z drugą mapą Europe_Zone_central_1030_9524. Wygląda to jak by gubiło GPS. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
ZygfrydPan 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2019
Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2019-07-07, 11:04   Czy jest jakaś możliwość

Część mam pytanie czy jest jakaś możliwość wykorzystania tego Tomtom livevz carminate co nie ma map do niego? Bo irytujące jest to że mam ten wyświetlacz a nie używam go. Może jest możliwość wygrania jakieś apki do filmów czy coś innego za miast tej nawigacji?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2019-07-07, 12:46   

Zobacz:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26972
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12406
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-07-07, 18:34   

Koledzy ponawiam pytanie odnośnie mojego wcześniejszego postu o zawirowaniach podczas nawigowania wyznaczonej trasy ?. Czy nikt nie jest w stanie mi podpowiedzieć jaka jest tego przyczyna ? . Bardzo proszę o jakąkolwiek podpowiedź , będę b. wdzięczny.

Kerik napisał/a:
Koledzy dzisiaj na trasie miałem taki problem nagle podczas nawigowania - pokazywana trasa uciekła na prawą stronę a pokazywany był symbol samochodu a nawigacja się resetowała i wyznaczała cały czas nową trasę , trwało to kilka minut a potem nawigacja wróciła na normalną pracę pokazując prawidłowo nawigowanie - wyznaczoną wcześniej trasę , zdarzyło się mi dwa razy na odcinku 40 km. Nawigacja wbudowana /navcore 8.843 mapa Europa_1030_9524 i to samo miałem z drugą mapą Europe_Zone_central_1030_9524. Wygląda to jak by gubiło GPS
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
matipa 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2019
Posty: 2
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2019-08-09, 10:56   

Witam,

Czy ktoś z forumowiczów napotkał na taki sam problem jak ja i wie co na niego poradzić?

Mianowicie wyszły niedawno najnowsze mapy do Carminata z serii 1030, chcąc je oczywiście zaaktualizować w swoim scenicu III z 2010r. postanowiłem pobrać, jako że dysponuje navcore w wersji 8.8xx postanowiłem pobrać mapę Europe_1030_9524 (oczywiście z linków podanych tutaj na forum) po pobraniu zarówno tej konkretnej mapy jak i innych z serii _9524 (której potrzebuje do mojego navcore) jest problem z wypakowaniem paczki, za każdym razem wyskakuje błąd o pustym archiwum, jest może jakiś link do poprawnie spakowanych plików, rozpakowujących się bez problemu?

Pozdrawiam,
Matipa
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2019-08-09, 11:03   

Zacznij od pobrania najnowszego WinRARA/WinZIPA ew. 7-zip.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
matipa 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2019
Posty: 2
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2019-08-09, 12:12   

Ehhh... kombinowałem w każdy możliwy sposób ale tego nie wziąłem pod uwagę, oczywiście pomogło za co bardzo dziękuję, problem rozwiązany
 
 
malinex2
azymut


Dołączył: 15 Lis 2011
Posty: 2
  Wysłany: 2019-11-17, 17:59   TomTom Carminat Renault Megane 3

Dzień Dobry !
Z góry przepraszam jeśli pomyliłem dział ,ale po prawie połowie dnia walki poddałem się przy próbie aktualizacji mojej wbudowanej nawigacji w aucie .
Liczę na pomoc forumowych specjalistów bo wydaje mi się , że coś źle robię .
Od początku ... dziś rano pomyślałem , że fajnie było by zaktualizować mapke w moim aucie , bo niby nie jeżdże na niej prawie wcale , to czasem w podbramkowej sytuacji może się przydać . Pobrałem TT Home, poczyniłem aktualizacje wszystkie które mi wskazał . Cennik map jest dość śmieszny więc zacząłem kopać na naszym starym forum . Znalazłem poradnik , linki do najnowszych map i aktywator. Na początku zrobiłem sobie kopie zapasową danych z karty SD , zrobiłem formata , wrzuciłem zmodyfikowanego carminata od kolegi Stif45 z posta
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14949 . Ze znalezionej tabelki dopasowan map do navcorow wyczytalem , ze mapka 1035.9675 pasuje do mojego urzadzenia . Potwierdzilem to informacjami z TT Home , gdzie przy kupnie mapy aktualnej Polski widnieje też ten sam nr mapy ,wiec napewno to to . Format karty , pozyskalem plik ttgo.bif , wrzucilem mapke Poland 1035.9675 , potem aktywatorem A_F_Activate próbowałem aktywować mapke ,ale przy tworzeniu pliku dct ciągle mialem error . Poszukałem następnego aktywatora i udało się . Wrzuciłem karte do auta , navi sie odpalilo ,ale chodzi dosc wolno to raz ,a po wybraniu celu kieruje ok , lecz gdy chce wejsc w wersje mapy urzadzenie sie restartuje . Nie moge skorzystac z zadnej opcji oferowanej przez mapy . Zmiana widoku 2d na 3d tez resetuje nawigacje . Myslalem , ze moze mapa uszkodzona , wiec pobralem wersje dla calej Europy z tym samym numerem . Sytuacja wyglada podobnie . Nawet testowalem swojego ori carminata , czyli zaaktualizowalem go w TTHome , potem stara mape tj.:Europe_970_7467 wywalilem , wrzucilem te nowa z samą Poland , aktywowalem ja i sytuacja znowu sie powtorzyla . Urzadzenie pracuje nie stabilnie.
Czy ktoś mi może wyjaśnić gdzie robie błąd ? Dopasowanie map jest złe ? może ktoś przerabiał u siebie ten temat i podrzuci jakiegoś gotowca ,albo chociaż linki na których bazował ?
Wymagania jakie chciałem mieć w aucie , to Aktualna Polska mapa + Fotoradary i nic więcej ... pomocy ! :roll:

[ Dodano: 2019-11-17, 21:20 ]
Dodatkowe info ... Zrobiłem wszystko od nowa . Format karty (fat32) , karta do auta , karta do kompa , wyciągnięcie pliczku ttgo.bif z folderu loopdir, wrzucenie gotowego carminata 8.843 na karte , wrzucenie mapy Poland_1035.9675 na karte , wrzucenie aktualnych fotoradarów i kamer do folderu z mapą , aktywowanie całości za pomocą TTActivator-1.7. Wszystko do tej pory zgodnie z instukcjami zawartymi na forum . Wszystkie pola w aktywatorze sa widocznie jako aktywne czyli powinno dzialac . Wkladam karte do auta , chwile laduje i pokazuje sie standardowe menu . Wszystko pieknie działa i pokazuje nową wersje carminata czyli 8.843. Wpisuje adres do nawigowania , zatwierdzam , pokazuje sie wybor trasy , daje najszybsza . ukazuje sie standardowo mapa z instrukcjami i komendami i nawigowanie rusza. W tym momencie mam za każdym razem czarny obraz i po chwili restart . Nawet po naciśnięciu na klawisz Map czy 2D/3D Map i w każdym innym przypadku kiedy ukazuje sie mapa z moją pozycją mam restart systemu . Nie mam pojęcia co robie źle ... pomocy :!: :idea:

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2019-11-18, 07:27 ]

------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku -przeczytaj go uwaznie, może coś Ci pomoże
Przypominam o regulaminie forum (punkt 3)


[ Dodano: 2019-11-18, 16:34 ]
Zrobione ! Problemem okazały być się fotoradary a dokładnie któryś ich plik jest uszkodzony i powodował resety . Wrzuciłem aktualną mape Polski + fotoradary tylko na Polske i wszystko działa . Być może innym to info pomoże - Pozdrawiam !
 
 
basstek1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 6
Skąd: kraków
Wysłany: 2019-11-30, 00:05   

Witam,
carminat nie Live, Wiecie może czy można przenieść ulubione do mapy po aktualizacji (ze starej mapy)?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10