Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-08-02, 13:38   

_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wwymoto
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Paź 2015
Posty: 8
Wysłany: 2019-08-02, 16:43   

mapy w linkowni od jacekp1313 nie mają pliów .ftr
kolejne już je mają. dzięki.wszystko już działa
 
 
micki11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lis 2010
Posty: 7
Wysłany: 2019-08-02, 19:48   IGO8 przestało działać po podmianie map

Witam .Mam IGO8 prawdopodobnie z 2009 roku i co jakiś czas podmieniałem mapy i wszystko było ok. Teraz mam mapy iGO R3 HERE [Navteq] 2019.(Q2) EUROPE i niestety IGo zawiesza się i nie staruje. Czy mam coś w programie zmienić czy te mapy działają na innym programie ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-08-02, 20:25   

podaj konkretna wersję programu bo "prawdopodobnie z 2009 r " nie znaczy nic.
To może byc równie dobrze brak współpracy z archaiczną wersją jak i bład w pobranych mapach.
Zrób tak: wrzuć do content/map tylko poland.fbl, usuń POI, speedcam, building i pozostałe foldery zawierające elementy najnowszych map i odpal iGO.
Jesli ruszy - masz problem z pobranymi mapami
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
micki11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lis 2010
Posty: 7
Wysłany: 2019-08-03, 09:35   IGO 8

Dzięki za zainteresowanie . Moje IGO8 to wersja 9.6.5.0.Usunąłem podane pliki i z mapą Polski niestety nie wystartował. Prawdopodobnie będę musiał postarać się o inną wersję mapy. Czy te mapy chodzą na IGO Nextgen ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2019-08-03, 12:08   

Do kazdego wydania map potrzebna jest licencja. Masz plik LYC dla here 2019Q2 ?
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-08-03, 16:53   

To nie tak. Skadinad bardzo wiele rzeczy.
Po pierwsze 9.6.5 to nie iGO8 a iGO9 jak sam numer wskazuje.
Po drugie: ta wersja posiada licencje "wieczyste" i nie wymaga dogrywania licencji z kazdym wydaniem mapy .
Po trzecie w koncu: na tak archaicznym sprzęcie jak mio500 na iGO 9.6.5 mapa 2019.q2 ( samo poland.fbl wgrałem ) dziala bez jakiegokolwiek problemu
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
micki11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lis 2010
Posty: 7
Wysłany: 2019-08-07, 09:25   IGO

Dzięki za pomoc, poszukam innych map w takim razie.
 
 
LuźnyRafael 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2017
Posty: 8
Wysłany: 2019-08-07, 13:31   

Witam a macie aktywną zawartość plików
fjw
3dl, 3dc
full europe plik .hnr

bo u mnie są nieaktywne. Tak jak by licencja nie obejmowała. Chodzi mi o Polskę.

Używam iGO AvicSync 9.18.28.730391
 
 
driverone
Waypoint


Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 73
Wysłany: 2019-08-07, 13:58   

Nextgen Israel 9.18.27.687519 wszystko aktywne.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-08-07, 17:01   

driverone napisał/a:
Nextgen Israel 9.18.27.687519

ta wersja nie wymaga licencji do każdego wydania mapy.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1095
Wysłany: 2019-08-10, 13:42   

LuźnyRafael napisał/a:
bo u mnie są nieaktywne. Tak jak by licencja nie obejmowała. Chodzi mi o Polskę.

Używam iGO AvicSync 9.18.28.730391

Bo ta wersja jest "Not Full Cracked" - czytaj co instalujesz. :mrgreen:
Dobrze działająca wersja Avica to 9.18.28.696.728.
 
 
badur53 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lut 2018
Posty: 13
Wysłany: 2019-08-27, 11:40   

dzień dobry
Czy mógłby ktoś sprawdzić na mapie Here 2019.Q2 ulicę Puławską w Warszawie (najdłuższa ulica 12,5km). Ustawiając GPS na ulicę Puławską nie mogłem wskazać żadnego numeru, a przecznice były tylko dwie, ulica Walicka i Puławska i nic nie mogłem zrobić. Sprawdzając dokładnie ustaliłem, że pokazywana jest ulica Ksawerów. Jakiś błąd u mnie?
Primo 2.0 - 9.6.13.321005.
Drugie pytanie dotyczy wyszukiwania ulubionych. po wciśnięciu szukaj, ikony -adres, POI, itp ukazują się natychmiast a gwiazdka ikony Ulubione zapala się po gdzieś około 10 sek. Co może być tego przyczyną?
Pozdrawiam Waldemar
_________________
Waldemar
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-08-27, 12:54   

Masz rację. Wyznaczsłrm na mapach TT, na mapach Here jest tak jak napisałeś
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2019-08-27, 15:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2019-08-27, 13:20   

badur53 napisał/a:
Ustawiając GPS na ulicę Puławską nie mogłem wskazać żadnego numeru, a przecznice były tylko dwie, ulica Walicka i Puławska
Mam to samo na Primo Android 9.18.27
Ewidentny błąd mapy - na TT 2018.12 na samą literę "A" jest ponad 10 przecznic...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9