Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Tomtom Go Navigazione e problemy z dźwiękiem
Autor Wiadomość
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 25
Wysłany: 2018-12-18, 20:33   Tomtom Go Navigazione e problemy z dźwiękiem

Witam
wgrałem 1.17.1 build 2121 tą wersje na mój redmi note2 z androidem 5.1 lecz zauważyłem że są problemy z komendami głosowymi tzn.głos podstawowy komputerowy działa pozytywnie lecz pozostałe głosy,które są pobrane i uruchamiane przez program to przy wypowiadaniu kierunku,komendy są ucinane obcinane ...
Czy ktoś z was miał taki sam problem ???
dodam tylko,że apke tomtom wyczyściłem cleanerem i ponownie instalowałem od nowa ....instalacja przebiegała krok po kroku jak w opisie ....
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-12-18, 20:52, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-12-18, 23:01   

Najnowszy to 1.17.7 (2129-DFox) do znalezienia w linkowni
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 25
Wysłany: 2018-12-19, 18:09   

powiem tak ze 1.17.7 (2129-DFox) dziala na androidzie 5.1... lecz problem z glosami, które są pobierane przez aplikacje efekt jest ten sam ...(głosy są ucinane)komendy.Zauważyłem też ze w tej wersji apki nie działa TRAFFIC oraz radary.Mam ciągle włączone 4G....więc wydaje mi się,że coś jest nie hallo z tą wersją ...
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2019-01-16, 21:53   

jak sprawdzić faktycznie czy trafic działa na tej wersji w andku 8 smartfon huawei ?
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 994
Wysłany: 2019-01-17, 11:27   

jacula6 napisał/a:
jak sprawdzić faktycznie czy trafic działa na tej wersji w andku 8 smartfon huawei ?


Należy włączyć w urządzeniu internet, uruchomić aplikację. Na mapie zostaną podświetlone utrudnienia na drodze, jeżeli tak masz, to traffic działa. Przy wyłączonym internecie utrudnienia na drogach nie zostaną podświetlone, tzn. brak traffica.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2019-01-19, 20:31   

proszę o fotkę czy skrina ? jak to ma wyglądać :?:
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-01-20, 00:22   

_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2019-01-20, 09:39   

robertj07 napisał/a:
powiem tak ze 1.17.7 (2129-DFox) dziala na androidzie 5.1... lecz problem z glosami, które są pobierane przez aplikacje efekt jest ten sam ...(głosy są ucinane)komendy.Zauważyłem też ze w tej wersji apki nie działa TRAFFIC oraz radary.Mam ciągle włączone 4G....więc wydaje mi się,że coś jest nie hallo z tą wersją ...


No to nie wiem dlaczego @robertj07 napisał że w tej wersji Trafic nie działa ? jak u mnie to pięknie smiga :mrgreen:
 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 25
Wysłany: 2019-06-12, 12:53   

jacula6 napisał/a:
robertj07 napisał/a:
powiem tak ze 1.17.7 (2129-DFox) dziala na androidzie 5.1... lecz problem z glosami, które są pobierane przez aplikacje efekt jest ten sam ...(głosy są ucinane)komendy.Zauważyłem też ze w tej wersji apki nie działa TRAFFIC oraz radary.Mam ciągle włączone 4G....więc wydaje mi się,że coś jest nie hallo z tą wersją ...


No to nie wiem dlaczego @robertj07 napisał że w tej wersji Trafic nie działa ? jak u mnie to pięknie smiga :mrgreen:


ale po instalacji apki pokazuje mi się traffic lecz po jej wyłączeniu i ponownym włączeniu nie można już pobrać głosów,map oraz traffica.

Próbowałem odinstalować apkę wyczyścić cleanerem i na nowo zainstalować lecz problem pojawia się ten sam.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-06-12, 17:13   

Już długo używam 1.17.7 release/1.17 (2129-DFox). Zero problemów z trafficem. Wybrany komputerowy głos Agata. Zadrza mu się przerwać wypowiadany komunikat informacyjny, ale tylko wtedy gdy musi podać komunikat nawigacyjny.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
rawid 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 106
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-06-12, 20:19   

Również używam wersji Go_v1.17.7_Build_2129_Patched_By_DFoX i potwierdzam zero problemu z traffic.
 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 25
Wysłany: 2019-06-13, 11:09   

powiem tak:po zainstalowaniu Tomtom Go działa,wskazuje traffic radary itd.Lecz po wyłączeniu apki Tomtom Go nadal działa ona w tle co powoduje pobór energii baterii.
Więc wymuszając wyłączenie apki w tle poprzez opcje w telefonie wymuś zatrzymanie aplikacja Tomtom Go przestaje prawidłowo działać.
Włączam ją ponownie poprzez klik na apke i wystartuje działa lecz już nie ma wskazań traffica oraz radarów po prostu błąd w połączeniu z internetem SPRóBUJ PONOWNIE....
a żeby apka działała prawidłowo instaluje ją ponownie lecz po wyłączeniu dzieje się to samo ....
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1095
Wysłany: 2019-06-13, 14:59   

robertj07 napisał/a:
Więc wymuszając wyłączenie apki w tle poprzez opcje w telefonie wymuś zatrzymanie aplikacja Tomtom Go przestaje prawidłowo działać.

A nie możesz wyłączyć działania w tle w opcjach TT? Ustawienia>Inne>Działanie w tle.
 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 25
Wysłany: 2019-06-13, 18:16   

Szwagier 22 :
a wiesz do czego ta opcja bynajmniej służy: działania w tle w opcjach TT Ustawienia>Inne>Działanie w tle
bo mnie się wydaje,żeby podczas użytkowania mniej zżerało baterii (oszczędność baterii) ale tylko podczas użytkowania przy włączonej nawigacji

a tak szczerze to wydaje mi się że to może być problem z softem telefonu....bo mam xiaomi .....muszę dorwać jakiegoś samsunga i sprawdzić
 
 
rawid 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 106
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-06-13, 20:53   

Pytanie do rrudas,

Dlaczego Go_v1.17.7_Build_2129_Patched_By_DFoX pobiera mapy w wersji 1025,chociaż już są 1030?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11