Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:48
Primo (android) skiny, modyfikacje wyglądu
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-06-12, 20:02   

to jest widok samolotowy w 3D
Normalny widok nawigacyjny wygląda u mnie tak:


Tak wygląda widok samolotowy w 2D



To kwestia plikow .icons w brandingu , czyli podania w nich co ma być wyświetlane dla dla duzych odleglości : zwykła ikona , czy własnie jak napisales "kropeczka"
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2019-06-12, 20:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 124
Skąd: PL
Wysłany: 2019-06-12, 20:45   

krisgdynia napisał/a:
W sekcji automatyczny podgląd ..gdyby szło zmienić odrobinę skalę...



g.no działanie u mnie wygląda tak ;-)

suwak w lewo


suwak w prawo



oczywiście jeszcze można regulować pochylenie mapy
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
krisgdynia 
Navi Expert



Wiek: 53
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 221
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2019-06-12, 20:48   

Ok. Ale to można zmienić? Samemu? Bo brakuje niewiele zaledwie sekundę przed dojściem do pełnego podglądu ikony znikają? W starym iGO była możliwość ustawienia ikon Poi - zawsze widoczne. A jak w tym zmienić to w branding? Sam nie dam chyba rady.?
_________________
Alga AN7054;Samsung Galaxy S8+;Huawei MediaPad T3 8' ; NextGen 9.18.27.719974, Skin Pongo 21 july 2018; Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-06-12, 20:55   

po co zmieniać cos W branding.
Zmień sam branding. na ten: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45823
Proba nie strzelba przecież :-) . Zawsze możesz wrócic do swojego starego ( o ile przed zmianą go sobie gdziesz zachowasz )

P.S Na marginesie: na screenie geranium nie ma ani jednego POI , a jedynie punkty ostrzegawcze. Te wyświetlają się zawsze ,niezaleznie od odległosci, ale co do zasady ma rację. Można wybrać idleglośc pokazywania, na ktorej jeszce POI będą pokazywane
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2019-06-12, 21:03, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 124
Skąd: PL
Wysłany: 2019-06-12, 20:56   

to przesuń sobie suwak w lewo o tyle o ile chcesz pokazałem ci zakres regulacji....

_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 466
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-06-12, 22:10   

krisgdynia napisał/a:
Ok. Ale to można zmienić? Samemu? Bo brakuje niewiele zaledwie sekundę przed dojściem do pełnego podglądu ikony znikają? W starym iGO była możliwość ustawienia ikon Poi - zawsze widoczne. A jak w tym zmienić to w branding? Sam nie dam chyba rady.?

Dasz radę. Jeśli w skinie pongo chcesz widzieć więcej ikonek w kokpicie wystarczy drobna korekcja w pliku
laneassist_320.zip;laneassist_480.zip lub laneassist_560.zip\ui_nextgen\common\default.vis
1. Otwierasz notatnikiem plik default.vis
2. Wyszukujesz taką sekcję:
Kod:
[SignLayer]
sign="poi","POI","",5,0

3. Zmieniasz 5 na liczbę taką, ile chcesz mieć widocznych ikonek POI.
I gotowe.
 
 
krisgdynia 
Navi Expert



Wiek: 53
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 221
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2019-06-12, 22:39   

Dzięki spróbuję jutro ;) ale chyba się nie rozumiemy. Ja suwaki w sekcji automatyczny podgląd próbowałem już w obie skrajne pozycje suwać i nic to nie zmienia. Zaznaczam że ja piszę o widoku 2D (samolot) a wy cały czas pokazujecie screeny z widoku 3D w którym u mnie ikony też widać tak jak u WasNie wiem czy nie mam czegoś w sys.txt zapisanego że ten podgląd 2d(samolot) nie chce się zmienić. Co do ilości ikon też nje wiem bo widzę w widoku 3d wszystkie z sekcji które mam zaznaczone do pokazywania. Chodzi mi tylko o widok "z lotu ptaka"
_________________
Alga AN7054;Samsung Galaxy S8+;Huawei MediaPad T3 8' ; NextGen 9.18.27.719974, Skin Pongo 21 july 2018; Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 124
Skąd: PL
Wysłany: 2019-06-13, 15:32   

nie ma znaczenia 2D czy 3D zakres regulacj jest taki sam(oddalenie mapy, podgląd trasy)
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
krisgdynia 
Navi Expert



Wiek: 53
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 221
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2019-06-13, 15:46   

Ok dzięki bardzo zmieniłem branding na ten z linku od no_taki. To ciekawe ale jest on o połowę mniejszy niż ten który miałem. Dziękuję jeszcze raz bo już w tej chwili Widzę ikonki parkingów aczkolwiek nadal pozostaje ten problem jak zmniejszyć ilość widzianego obszaru przy podglądzie 2D ikonki są widoczne zamiast tych niebieskich kropek i to jest w porządku mam nawet wrażenie że zaczął porządnej przeliczać czas dotarcia do celu co też było moją bolączką w poprzednim brandingu Czy to możliwe żeby tam były zaszyte takie informacje mam wrażenie że teraz podaje lepiej czas dojazdu do punktu trasy Dzięki koledzy Na pewno będę miał jeszcze pytania.
_________________
Alga AN7054;Samsung Galaxy S8+;Huawei MediaPad T3 8' ; NextGen 9.18.27.719974, Skin Pongo 21 july 2018; Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 124
Skąd: PL
Wysłany: 2019-06-13, 18:04   

branding to pozostałość po PRIMO i może zawierać wszystko ale nie sądzę aby ktoś się w to bawił z uwagi że można to zrobić o wiele lepszy bardziej efektywny sposób..

a więc prawdopodobnie to tylko tak ci się wydaje
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
krisgdynia 
Navi Expert



Wiek: 53
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 221
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2019-06-13, 19:34   

Teraz to sprawdziłem. Nie wydaje mi się. W starym branding liczył czas źle bez względu na ustawioną prędkość maksymalna. Teraz jest ok po ustawieniu na 88km/h. Więc ten branding robi robotę.
Teraz do szczęścia brakuje mi żeby ktoś "pobawił" się moją "wariacją" na temat voice
https://1drv.ms/u/s!AiAtFj8GFdbUnjChD1cD_s1iJi2D
Do starego iGO zrobiłem kiedyś taki voice z połączenia Pana Knapik i Czesia z serialu. Niestety nie działa to w Nextgen. Czy to trudno "zaadoptować?
_________________
Alga AN7054;Samsung Galaxy S8+;Huawei MediaPad T3 8' ; NextGen 9.18.27.719974, Skin Pongo 21 july 2018; Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
mariano52
Waypoint


Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 31
Wysłany: 2019-06-14, 09:05   

Nie pokazuje na mapie przejazdów kolejowych ani wiaduktów. W ustawieniach wszystko jest włączone. Wyznaczona trasa prowadzi pod wiaduktami gdzie nie powinna prowadzić. Przy przejeżdżaniu przez przejazd nie ostrzega ani nie pokazuje tego przejazdu. Jakieś sugestie.
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 466
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-06-14, 10:05   

krisgdynia napisał/a:
Teraz to sprawdziłem. Nie wydaje mi się. W starym branding liczył czas źle bez względu na ustawioną prędkość maksymalna. Teraz jest ok po ustawieniu na 88km/h. Więc ten branding robi robotę.
Teraz do szczęścia brakuje mi żeby ktoś "pobawił" się moją "wariacją" na temat voice
https://1drv.ms/u/s!AiAtFj8GFdbUnjChD1cD_s1iJi2D
Do starego iGO zrobiłem kiedyś taki voice z połączenia Pana Knapik i Czesia z serialu. Niestety nie działa to w Nextgen. Czy to trudno "zaadoptować?

Spróbuj. Może zadziała.
Voice_pol_Czesiek-lua.zip
 
 
krisgdynia 
Navi Expert



Wiek: 53
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 221
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2019-06-14, 10:53   

Dzięki wal24. Tak jak poprzednio (próbowałem ze starym voice) po wklejeniu do folderu program wogòle nie startuje. Klikam na ikonę i czarny ekran. Wisi. Po usunięciu normalnie idzie.
_________________
Alga AN7054;Samsung Galaxy S8+;Huawei MediaPad T3 8' ; NextGen 9.18.27.719974, Skin Pongo 21 july 2018; Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 466
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-06-14, 11:22   

Spróbuj jeszcze umieścić w sys.txt taki wpis. Bo u mnie ten głos Czesio działa.
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=0
[/code]
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 11