Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto Mapa 6.24 (1904)
Autor Wiadomość
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 44
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-06-01, 23:13   

januszpe napisał/a:
jeśli dobrze kumam to ktoś pisał na jakimś forum ...

Tutaj masz to o czym wspominasz Licznik tygodni
ale to nie w tym rzecz.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 171
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2019-06-01, 23:33   

no tak, dokładnie nie wiem, sugeruje się tylko tekstem z komputerświat ale się w to nie wczytywałem
 
 
AgnieszkaJez 
Waypoint
Agnieszka


Wiek: 28
Dołączyła: 02 Mar 2008
Posty: 35
Wysłany: 2019-06-12, 08:22   AM 6.24 (19.04) Europa

Testowałam dwa dni AM6.24 Europa (19.04) wersja Patryk na Smart GPS 720 . Niestety na moim starym sprzęcie ta wersja programu zawiesza się już w ciągu pierwszej godziny użytkowania , ale po 3 godzinach pracy to nawet po 15 minutach od resetu .
Zadowolenie dają jedynie aktualne mapy.
_________________
Agnieszka
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 44
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-06-12, 09:16   

Tak się zastanawiam, czy przez te 2 dni testów, rzeczywiście potrzebowałaś map całej EU ? Objechałaś w tym czasie Skandynawię, półwysep Iberyjski, Grecję i wschodnie rubieże EU ?
Może wystarczyło zainstalować fragment EU, lub samą PL, by dać nawigacji trochę zapasu mocy ?
Jak masz ustawione suwaczki przydzielonej pamięci i jaki masz tam max dostępny zakres ?
Program 6.24 poza kilkoma "ułomnościami", na pewno nie jest na tyle pamięciożerny, by doprowadzić Twój sprzęt do "zadyszki". Śmiem podejrzewać, że to o czym piszesz, to raczej kwestia Twoich preferencji i ustawień AM, a nie programu, czy Patryka.
 
 
jafo
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 159
Wysłany: 2019-06-12, 22:15   

Używając AM na starszych sprzętach powinno się przede wszystkim powyłączać w ustawieniach wszelkie wodotryski (pasek postępu, poszerzone i wiele innych, czyli wszystko to, bez czego z pewnością w nawigowaniu się obejdziemy), ale również poprzydzielać pamięć. Ale o tym było już pisane.
Teraz tylko gwoli przypomnienia.
_________________
___________________________________________________________________

Modecom MX3 + SDHC 8GB + Lic.AM :)
 
 
Dyzio11 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 13
Skąd: Z wiecznosci
Wysłany: 2019-06-15, 15:12   

Własnie miałem pisach o problemach z przeliczaniem czasu ale widze ze innych tez to dotkneło może ktos ma na to lekarstwo ( rozwiązanie ) dla Pentagrama Nomad
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2019-06-15, 16:27   

Masz na myśli nieprawidłowy czas dojazdu, np. 3 godziny na trasie 30km?
Czy problem podlinkowany w poście kol. Sznuki?
_________________

 
 
Dyzio11 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 13
Skąd: Z wiecznosci
Wysłany: 2019-06-19, 16:22   

Jacek ..... nie wiem opisze co jest u mnie .

Pierwsza sprawa to pokazuje czas godzinę do tyłu, druga to złe wyliczanie czasu dojazdu - od czapy teoretycznie było jeszcze 2h a pokazywał np 10 minut jak dochodził już czas to znowu przeliczał i pokazywał dalej byle co aż w końcu czas dojazdu został przekroczony i liczyło poza nim
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2019-06-19, 17:30   

"generalnie AM oblicza czas przejazdu i dodaje go do aktualnej godziny systemowej i w ten sposób oblicza godzinę przyjazdu"
Najpierw ustaw właściwą godzinę w urządzeniu, potem sprawdzaj czas w AM (przełącz na podawanie godziny).

Poza tym z reguły w programach nawigacyjnych szacowany czas jest troche abstrakcyjny (mile zaskakuje NavExpert), bo liczy wg dopuszczalnej prędkości na drogach, a nie wg Twojego stylu jazdy i korków
_________________

 
 
Mancjusz 
Waypoint
Manta 430



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 81
Skąd: PL
Wysłany: 2019-06-19, 17:51   

Mam modecoma HD i on pobiera czas z satelitów. Kiedy następuje noc, samoczynnie zmienia obrazowanie nawigacji. Co do wyliczeń czasów dojazdu to wg mnie jest bardzo precyzyjny, bo przelicza wszystko na bierząco i jeśli się pomyli o 10 minut na 450 km, to nie jest źle :)
_________________
Pozdrawiam Mancjusz :-)
 
 
Dyzio11 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 13
Skąd: Z wiecznosci
Wysłany: 2019-06-20, 13:12   

Do tej pory nie było czegoś takiego dokładnie się to tak odbywało jak napisał Mancjusz . Jeśli nawet liczyć by pobrany błędnie czas 1H do tyłu to i tak wyliczanie wyło błędne bo AM pokazywała czas dojazdu za 10 minut a rzeczywiście było około 2H.

A jeszcze mam dodatkowe pytanie jaki jest adres producenta obecnie pentagrama nomada bo osobiście nie mogę namierzyć właściwej strony.
 
 
bgd
azymut


Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 2
Wysłany: 2019-06-30, 11:06   

Ściągnąłem AM 6.24 1904 oraz 1906 zamieszczone przez przez kolegę Patryk Ernst i żadnego archiwum nie da się rozpakować. Za każdym razem mam komunikat "Archiwum ma niewłaściwy format lub jest uszkodzone". Wie ktoś coś na ten temat?
 
 
Fidox1988 
Waypoint



Wiek: 31
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 69
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2019-06-30, 12:25   

Zainstaluj WinRAR w wersji 5.71 lub 7-zip w wersji 19.00 i wtedy spróbuj - daj znać czy pomogło :) (Starsze wersje WinRAR mają czasem problem z rozpakowaniem plików spakowanych nowszą wersją)



Co do liczenia czasu przez AM, używam Modecoma MX3 HD i nigdy nie miałem problemów z czasem, zawsze dobrze obliczała czas podróży nie zależnie od wersji programu
_________________

 
 
bgd
azymut


Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 2
Wysłany: 2019-06-30, 13:24   

Wielkie dzięki za podpowiedź. Zaktualizowałem WinRara i poszło. Taka mała rzecz a cieszy.... :-)
 
 
ipaq316 
Waypoint
ipaq316


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 27
Wysłany: 2019-07-01, 19:54   Błąd spójności danych na mapie w Rumunii

Witam
Zainstalowałem AM EU 6,24 z mapą 1906 z naszej linkowni. Podczas zabawy z wyłączonym gps testowałem trasę na południe europy. I w Rumuni wywala mi błąd spójności danych. Próbujcie wyznaczyć trasę np. z Satu Mare do Ruse. Nie wiem czy to tylko u mnie jest coś nie tak z nawigacją czy też jest błąd w programie. W poprzednim roku też był ten sam błąd.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10