Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio S6900 problemy z działaniem
Autor Wiadomość
artnex 
azymut


Dołączył: 12 Lip 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-07-12, 12:17   

Mam ten sam problem. Wczoraj zakupiłem to urządzenie i odblokowałem go poprzez wgranie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=4394879336

Dziś od rana testuje to na kartach Kingston 4GB SDHC Class 4 oraz Nokia 512MB SD i jest to samo.

Urządzenie jako tako widzi, że jest karta podłączona ale w powiedzmy "Mój komputer" jej nie ma.

Po uruchomieniu z kartą:



Po wyciągnięciu karty i włożeniu jej ponownie (urządzenie włączone)


Jak widać na zdjęciu, pojawiło się Storage Card.

Pasowałoby gdzieś coś dopisać, żeby przy uruchamianiu nawigacji podmontowało ją lub coś podobnego. Pytanie tylko co i gdzie?
Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o info, ewentualnie może wspólnymi siłami coś nam się uda zrobić.
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2014-10-14, 18:53   

Przed wgraniem odblokowanie nie było problemu?
Jeśli tak to można zacząć od grania kopi plików i rejestru ze sprawnej sztuki.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2015-02-23, 00:12   

artnex
Zakupiony panel ingeruje w pliki na urządzeniu i nie eliminuje faktu operowania kartą w slocie bo nowe urządzenia Mio z oznaczeniem czterocyfrowym już tak są skonstruowane.
Odpowiednie odblokowanie działające z karty SD podczas startu urządzenia bez potrzeby operowania kartą w slocie znajdziesz tutaj
Jeżeli chcesz przywrócić urządzenie to najlepiej programem MioMore Desktop lub za pomocą płyty dołączonej do nawigacji którą można też znaleźć tutaj
Jeżeli z jakichś względów potrzebne będą pliki zawartości urządzenia czyli "Backup" to jest możliwy do podrzucenia na wyraźną prośbę.
Pozdrawiam
 
 
mateusz_042
azymut


Dołączył: 29 Maj 2014
Posty: 4
Wysłany: 2015-03-22, 22:19   mio s6900lm backup i sposób jak włączyć uploader

Witam
Mam problem z nawigacją mio 6900 lm podmieniłem zły plik w pamięci podręcznej urządzenia. Najprawdopodobniej uruchamiając mio map i niestety przez to komputer nie widzi nawigacji a dokładnie jej pamięci wewnętrznej. Potrzebuje backup żeby wygrać go od nowa. Ma ktoś jakoś pomysł jak to zrobić? Z góry dzięki za odpowiedź i czekam na sugestie.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9591
Wysłany: 2015-03-23, 07:48   

Mio poza tym, że nie łączy się z kompem, to działa prawidłowo ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mateusz_042
azymut


Dołączył: 29 Maj 2014
Posty: 4
Wysłany: 2015-03-23, 10:18   

Tak nawigacją wcześniej działała normalnie :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9591
Wysłany: 2015-03-23, 13:07   

mateusz_042 napisał/a:
wcześniej działała normalnie :
Pytałem o teraz, nie wcześniej
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mateusz_042
azymut


Dołączył: 29 Maj 2014
Posty: 4
Wysłany: 2015-03-23, 14:13   

Nie teraz nie działa prawidłowo i dlatego chce przejść do niebieskiego ekranu żeby wgrać od nowa system tak jak na tym filmie z innej navi mio
https://www.youtube.com/watch?v=M14RNrVEDFM
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9591
Wysłany: 2015-03-23, 19:29   

A co to znaczy, że nie działa prawidłowo - nie chce się włączyć urządzenie, nie rusza program nawigacyjny, nie ma dźwięku?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mateusz_042
azymut


Dołączył: 29 Maj 2014
Posty: 4
Wysłany: 2015-03-23, 20:24   

mio się uruchamia przechodzi animacja mio i włącza się ten program co go wgrałem ale on ma jakiś błąd

[ Dodano: 2015-03-24, 15:15 ]
Problem rozwiązany :)

Wystarczyło wgrać na kartę sd Minishell service i umieścić ją w katalogu głównym :)
Minishell service.zip
 
 
dn501
azymut


Dołączył: 05 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2015-08-14, 11:37   Mio Spirit 6900LM brak połączenia z komputerem

Witam

Z mojej głupoty podmieniłem plik AppStartupSec na plik startujący Automapę.
Nawigacja nie łączy się z komputerem automapy nie da sie wyłączyć

Proszę o pomoc w uratowaniu nawigacji.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18753
Wysłany: 2015-08-14, 12:31   

Jeżeli nie pomoże MiniShell z wątku, do którego dołączyłem Twój post ani sztuczka z rozładowaniem (do zera, potem ładujesz do pełna i włączasz), to serwis lub śmietnik.
_________________

 
 
dn501
azymut


Dołączył: 05 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2015-08-15, 01:51   

Witam

Bez problemu poszło poprzez MiniShell jest tylko jeden warunek kartę trzeba włożyć zaraz po uruchomieniu nawigacji, w odpowiednim momencie.
Z tego powodu polecam od razu z plikami MiniShell'a wrzucić na kartę plik który chcemy podmienić, bo nie za każdym razem się udaje.
Ja używałem karty Kingstona 2GB sformatowanej na FAT.

Dzięki jacekp1313
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2015-10-31, 18:04   MIO 6900 po uruchomieniu gaśnie

Znajomy posiada Mio 6900 LM, ale po uruchomieniu za chwilę gaśnie (nawet gdy jest podłączona w samochodzie). Co może być winą?
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 87
Wysłany: 2019-06-11, 12:12   

Witam
Chciałem zapytać czy ktoś gdzieś spotkał się z takim przypadkiem w MIO spirit 6900 że usuwam zawartość dysku MIO po przez usuń lub format urządzenia a po chwili wszystko samo wraca ponownie? Chciałem wrzucić koledze nowy soft bo navi coś nie chce złapać sygnału GPS-a a tu takie cuda?????
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9