Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
POI w iGO Primo
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6004
Wysłany: 2018-01-28, 14:45   

Czyli zrobic screen folderu content/poi
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jejek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 9
Wysłany: 2018-05-11, 19:51   

Bodek63 napisał/a:
buncol90 napisał/a:
zawartosc nieaktywna"

Myślę, że problem tkwi w licencjach, a właściwie w ich braku.
Tu masz komplet licencji do Igo Primo http://www54.zippyshare.com/v/U2lQ6aqw/file.html


Witam

Proszę o aktualnego linka do licencji Igo Primo
Wrzuciłem mapy here 2017.Q4 (Polska, Niemcy i Holandia) i w zawartości POI, kraje niemcy i holandia mam "zawartość nieaktywna", Polska jest OK.

O co chodzi w "Zawartość/predefiniowana sieć dróg"? Wszystko mam tam na czerwono i w opisie jest "brak map"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18753

Wysłany: 2018-05-11, 20:26   

jejek napisał/a:
Proszę o aktualnego linka do licencji Igo Primo
Są tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32351 albo w wątku z mapami.

jejek napisał/a:
O co chodzi w "Zawartość/predefiniowana sieć dróg"?
Opisano daaawno temu w wątku "iGO8.x \ Primo - typy plików" Ale to tylko przeszkadzajka
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6004
Wysłany: 2018-05-11, 20:37   

jejek napisał/a:
O co chodzi w "Zawartość/predefiniowana sieć dróg"? Wszystko mam tam na czerwono i w opisie jest "brak map"


Pliki .hnr nie będa działać jesli nie masz w content/map WSZYSTKICH map Europy
rozwiązaniem jest dopisanie do sys.txt:
Kod:

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*


jejek napisał/a:
Wrzuciłem mapy here 2017.Q4 (Polska, Niemcy i Holandia) i w zawartości POI, kraje niemcy i holandia mam "zawartość nieaktywna"


jaka wersja iGO ?
Czy dla Niemiec i Holandii masz "zwykłe" POI, czy tez tylko Extended lub truck POI ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jejek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 9
Wysłany: 2018-05-11, 23:43   

no_taki napisał/a:
jejek napisał/a:
O co chodzi w "Zawartość/predefiniowana sieć dróg"? Wszystko mam tam na czerwono i w opisie jest "brak map"


Pliki .hnr nie będa działać jesli nie masz w content/map WSZYSTKICH map Europy
rozwiązaniem jest dopisanie do sys.txt:
Kod:

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*


jejek napisał/a:
Wrzuciłem mapy here 2017.Q4 (Polska, Niemcy i Holandia) i w zawartości POI, kraje niemcy i holandia mam "zawartość nieaktywna"


jaka wersja iGO ?
Czy dla Niemiec i Holandii masz "zwykłe" POI, czy tez tylko Extended lub truck POI ?


Dzięki za odpowiedzi.

Raportuje, po aktualizacji pliku SYS "predefiniowana sieć dróg" nie świeci się już na czerwono.

Jednak dalej był problem z POI holandii i niemiec, są jako "zawartość nieaktywna".

Ściągnąłem jeszcze raz pliki poi dla holandii i niemiec i teraz wszystko działa :-)

Ale się czasem człowiek nakombinuje hehe
 
 
Ksieciunio 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-06-09, 13:37   

Witam, posiadam taką nawigację.
GoClever NAVIO 520, ma ona rozdzielczość 5 cali, 480 x 272 piksele
Dograłem do niej IGO 9.6.13.267029 i do tego mapy HERE 2018Q4

Problem w tym, że nie mam punktów POI, w sumie to zależy mi tylko na parkingach i stacjach paliw. Mam wgrane w Content/poi pliki z rozszerzeniem *.poi ale nawigacja ich nie widzi.
Co zrobić by działały te poi ?

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2019-06-09, 14:14 ]
-------------------------------------------
brak wyświetlania POI nie ma nic wspolnego z uslugami autostradowymi. Przenioslem do wlasciwego tematu
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6004
Wysłany: 2019-06-09, 13:55   

Cytat:
Co zrobić by działały te poi ?

Uruchomic je w znacznikach miejsc

ustawienia mapy > znaczniki miejsc
klikamy przy danej kategorii w znaczek "narzędziowy" po prawej, ustawiamy idległośc pokazywania i cała kategoria jest aktywowana. Jesli chcesz wyłaczyc poszcegolne podkategorie, klinasz w sam napis kategorii i wybierasz.

Zakladam, ze pliki .poi masz poprawnie wgrane, oraz że w content/poi są nie tylko "extended_poi" , czy "truck_poi , ale także "zwykłe" poi

P.S stacje paliw są aktywowane "defaultowo" więc przypuszcam, ze albo źle wgrales .poi , albo wgrales tylko extended_poi
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Ksieciunio 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-06-10, 08:12   

Cytat:
Zakladam, ze pliki .poi masz poprawnie wgrane, oraz że w content/poi są nie tylko "extended_poi" , czy "truck_poi , ale także "zwykłe" poi

Dokładnie, z tym że miałem grane tylko na Polskę i Niemcy bo to mnie interesowało. Dorzuciłem wszystkie pliki które były z mapami Q42018, i niestety nic nie ma w ustawieniach "znaczniki miejsc" - po prostu tam nic nie ma :/

Pliki oczywiście mam wrzucone luzem w folder content/poi
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6004
Wysłany: 2019-06-10, 16:41   

To muszę Cie poprosic o dwa screeny ( czy zdjęcia ekranu )
1. po podląaczeniu navi do kompa zrób zrzut ekranu zawierający zawartośc content/poi tak, by byl widoczny także pasek adresu nad plikami

2. zawartośc: ustawienia mapy/znaczniki miejsc ( może byc fotka )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Ksieciunio 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-06-10, 19:08   

Kurcze nawigacja akurat została w aucie, jutro zrobię zdjęcia z samej nawigacji. Co do folderu z IGO to wygląda dokładnie tak samo jak ze zdjęcia poniżej. Cały folder PRIMO mam wrzucony na kartę SD.

https://zapodaj.net/4fd8890adfcb0.jpg.html
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6004
Wysłany: 2019-06-10, 19:11   

Nie widzę screena. Wrzuc na jakiś inny hosting ( zreszta w Twoim poscie nie widać zadnego linku )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6004
Wysłany: 2019-06-10, 19:35   

Ksieciunio, podmień sobie global_cfg na nowszy ( jestem_Ktoś publikuje je regularnie ) i testuj
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Ksieciunio 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-06-10, 23:27   

global_config ma być jako plik w archiwum, czy rozpakowane ? W weekend będę testował, odezwę się.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6004
Wysłany: 2019-06-11, 07:46   

Spakowany Global _cfg.zip w katalogu content/Global _cfg. Stary usunąć nowy wgrac
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9