Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:03
Becker Z 200 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
woren
azymut


Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 1
  Wysłany: 2009-06-25, 09:09   mam problem z beckerem z200

czesc wszystkim internautom od niedawna mam beckera z200 i nie wiem jak go odblokowac zeby mi auto mapa poszla:) zainstalowalem auto mape ale caly czas wyskakuje ze nie moze znalesc gps prosze o pomoc i z gory dzieki wszystkim za checi:)
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-25, 09:21   

Ustaw com2 i prędkość 57600 com 2 na sztywno nie auto
wyjdź z nawigacja na zewnątrz budynku sygnału może szukać nawet do 15 min.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
arki
azymut


Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-03, 21:03   Re: mam problem z beckerem z200

woren napisał/a:
czesc wszystkim internautom od niedawna mam beckera z200 i nie wiem jak go odblokowac zeby mi auto mapa poszla:) zainstalowalem auto mape ale caly czas wyskakuje ze nie moze znalesc gps prosze o pomoc i z gory dzieki wszystkim za checi:)


hej,

jak dostajesz sie do win? i jak zalaczasz automape? jesli wchodzisz przes orginalny program beckera to becker blokoje porty gps. jesli tak jest to masz 3 rozwiazania!

pozdrawiam
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-03, 22:35   

woren napisał/a:
mam beckera z200 i nie wiem jak go odblokowac zeby mi auto mapa poszla:) zainstalowalem auto mape ale caly czas wyskakuje ze nie moze znalesc gps

Nie musisz odblokowywać :-) jeśli AM ci ruszyła. Ustaw port COM i prędkość w AM jak podał Sance a jeśli nadal nie złapie fixa to zainstaluj visualgps na nawigacji i wykryje ci prawidłowy port COM i prędkość.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
sindyrella1
Waypoint


Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 19
Wysłany: 2010-05-14, 20:05   Becker Z 200 odblokowanie, programy nawigacyjne

czy jest w tym modelu zrobienia takiego panelu jak w 7827 czy Z 2001 jezeli tak to prosil bym o link z gory dzieki ;-)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2021-02-14, 11:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kazik62
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-05-14, 20:54   

Posiadam Z200 i panel jak w z201 działa ,z tym że jest mały problem z oryginalną mapą Beckera. Działa Auto mapa, IGO8, dodatkowe programy ale po uruchomieniu mapy Becker nie działa przycisk cofnij w nawigacji. Jeżeli chcemy użyć mapy Beckera z karty z dodatkowy panelem to należy włączyć nawigację bez karty i po uruchomieniu włożyć kartę.
Nawigacja będzie działa wtedy jak oryginalna /bez dodatkowego panelu/
 
 
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 69
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2010-06-10, 20:37   Becker z200

Witam. mam takie pytanie. czy da się włoczyć to podświetlenie czy czerwone czy niebieskie pod systemem win ce. mam automape i igo na panelu jak wyjme karte to na orginalnym programie mam to podswietlenie i mozna je wyłaczyc. a mnie interesuje jak je włączyc poza oryginałem. Da sie????
_________________
GoClever 505TMC
 
 
bunioopl 
Waypoint


Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-06-14, 11:19   

Skorzystaj z linku http://peb.pl/sprzet-do-n...-o-windows.html
odblokuj winCE a przy każdorazowym uruchomieniu twojego beckerka będzie uruchamiało się orginalne menu, gzie będziesz miał dostęp do zmiany podświetlania. Dalej wybierając Video uruchomi ci się Panel z linku, gzie będziesz miał wybór nawigacji. Wybierz panel do Beckera Becker 7827 ekran 4.7” . Napewno pasuje do Z200 sprawdzłem u siebie.
W razie problemów daj znać, a postaram się pomóc.
 
 
baniakkk
azymut


Dołączył: 09 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 2019-05-31, 09:30   Becker z102 nowe mapy

Witam
Mam już dość wiekową nawigację Becker z102. Na karcie mam wrzuconą jakąś AutoMapę z przed paru lat. Chciałem uaktualnić mapy do dzisiejszego stanu, ale nie wiem czy na tak starej nawigacji jest to jeszcze możliwe? Nie musi to być AutoMapa, może być jakiś inny system. Nie jestem specem od nawigacji, ale jak ktoś mi łopatologicznie poda instrukcję co i jak to sobie poradzę ;-) Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2019-05-31, 10:26   

Aktualizacja map w Beckerach:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14739 (Z102)
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36182 (ogólnei)

Odblokowanie i inne programy nawigacyjne na Z102:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14749
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16877

Aktualizacja mapy w Automapie:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22560

Róznica między mapą a programem nawigacyjnym:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11