Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MapaMap 10.12
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2371
Skąd: Google
Wysłany: 2019-03-14, 08:31   

Sznuki napisał/a:
To co wystawiłeś w linkowni, to oryginalny instalator MMSDTop10120_2019Q1.exe na wszystkie urządzenia.
Wstawiłem to co dali mi pobrać.
Arturek, odkrył że jest tak a nie jak poprzednio bo już pisałem że kopiowałem foldery a nie instalowałem.

Wczoraj zainstalowałem na karcie i bez problemu uruchomiłem na swoim Larku.
_________________
Poradniki
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1510
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-03-14, 09:33   

Witam

Chyba znalazłem błąd nowego instalatora MapyMap

Posiadam Clariona 780, oryginalnie przy instalacji Mapymap na Clariona,
automatycznie instaluje się menu wyboru

zdjęcie poglądowe z Clariona 770


w najnowszym instalatorze wybrałem, że mam Clariona 780.
Program się zainstalował ale nie chciał się uruchomić
Okazało się, że przy instalacji na Clariona, zainstalowało się menu wyboru dla Beckera
(podejrzałem pliki BMP składające się na grafiki wirtualnych "klawiszy")

Gdy wgrałem stare menu wyboru od Clariona, to program się uruchomił

Nie zgłoszę tego do MM, mając wgraną "wersję testową"

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 43
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-03-14, 09:46   

@ jestem_ktoś
Kopiowalem z 10.11_2018@4
- fav - wiedziałem i jak zawsze działa
- lochist.txt i hpool.txt mnie nie interesowały
- z folderu MapaMapAddIns kopiuję tylko zapisane tam trasy
- poi_VIZ.txt i poi_VIZ.def - zupełnie zapomniałem o tych 2 pliczkach, a właśnie o te ustawienia mi chodziło.
Dzięki serdeczne za odświeżenie pamięci :lol:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18751
Wysłany: 2019-03-15, 14:29   

___Olivia_ napisał/a:
jacekp1313 napisał/a:
Ale czy zadziała po zamianach, nie wiem
Wszystko działa. Można nawet te pliki podmienić w aplikacji na Androida.
Można podmienić komunikaty i ikony POI na swoje.
W aplikacji to w sumie nic się nie zmienia, jedynie aktualizowana jest mapa.

Ze względu na uszkodzony post ostatni musiałem przenieść w inne miejsce ten wybrakowany i poprzedni (inaczej się nie dało) Olivko, padło akurat na Twój...
_________________

 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 865
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2019-03-15, 18:44   

Ktoś kojarzy czy do MapaMap Europa Win CE jest możliwość dokupienia prenumeraty ??
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4547
Skąd: Wawa
Wysłany: 2019-03-15, 19:00   

adijos93 napisał/a:
możliwość dokupienia prenumeraty ??
Nie ma takiej możliwości.
Cytat:
LICENCJA i AKTUALIZACJE: Produkt oferujemy z licencją, która nie jest ograniczona czasowo. Można z niej korzystac na jednym konsumenckim urządzeniu przenośnym PND z systemem Windows™ CE. Aktualizacje map do tego produktu są dodatkowo płatne, na ich zakup można się zdecydować w dowolnej chwili, wydawane są przynajmiej 3 razy w roku.
Jedynie w Androidzie jest aktualizowana, jeśli wykupisz na 365 dni.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 865
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2019-03-18, 19:17   

Słabo trochę :-/
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
kravmager 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 6
Skąd: Katowice
Wysłany: 2019-03-25, 12:11   

Szukam nowej wersji "MapaMap Europa for Windows™ np.(BOX)" oraz MapaMap for Clarion ;) Ktoś coś ma albo jakie jest dostępne najnowsze ???
_________________
....i wiódł ślepy kulawego....Mnie prowadzi Automapa 1812 EU oraz Mapamap 2018Q1 LEGAL.W terenie Garmin Topo 2011.poszukuje IGO z TMC na win -info na PW
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9590
Wysłany: 2019-03-25, 13:26   

Najnowsza ma częściowo uniwersalną instalke, jak w AM. Wybierasz urządzenie przy instalacji, (ale nie każde, wowczas kładziesz program na SD) - patrz poprzednia strona i post kol. Arturek z tej strony
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 865
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2019-05-14, 23:27   

Działa wam jakoś MapaMap najnowsza na Win CE w urządzeniach z 64 MB RAM ??

Wersję EU chcę zamówić pod testy na Larku 50.3 i nie wiem czy nie będzie to pokaz slajdów.
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 220
Wysłany: 2019-05-15, 12:26   

adijos93 napisał/a:
Działa wam jakoś MapaMap najnowsza na Win CE w urządzeniach z 64 MB RAM ??


Na GC-5070 i Larku 3.5.0 działa, ale z automatycznym powiększaniem przed manewrem jest słabo.Ja ustawiłem na stale 45m to jako tako.
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 865
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2019-05-15, 18:35   

Tnie mocno ?? Czyli pokaz slajdów dosłownie ??
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2371
Skąd: Google
Wysłany: 2019-05-16, 10:25   

Na Lark 43.1 nie widzę problemów.
_________________
Poradniki
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 67
Skąd: Kielce
Wysłany: 2019-05-16, 11:46   

Na Modecomie sx2 tnie straszliwie, czyli pokaz slajdów.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 220
Wysłany: 2019-05-16, 15:56   

adijos93 napisał/a:
Tnie mocno ?? Czyli pokaz slajdów dosłownie ??


Jak poprzednio pisałem Lark 3.5.0 i GC 5070 w realu działa płynnie.Jedyny problem to brak przybliżania przed manewrem trzeba jedynie ustawić na stałe 45 m.Natomiast w symulacji lubi się przycinać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9