Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navitel E700 - Odblokowanie nawigacji
Autor Wiadomość
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 535
Wysłany: 2017-01-04, 21:23   Navitel E700 - Odblokowanie nawigacji

Mam tą nawigację. Zmieniłem nazwę pulpitu na navitel.exe Użyłem pulpitu Adja. AutoMapa ładnie działa, ale fabryczna nawigacja uruchamia się z pulpitu, ale po chwili pokazuję się pulpit ADJA. Oryginalny plik navitel.exe zamieniłem na navitel_gps.exe
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2017-01-04, 21:45   

Pojawia sie pulpit, ponieważ wywala się fabryczna nawigacja, a pulpit cały czas działa w tle, wiec po wywaleniu nawitela pojawia się pulpit.
A co namieszałeś w fabrycznej nawigacji , że ją wywala - wiesz tylko Ty.

Jak sprawdzić, czy cos namieszałeś ? Zmień z powrotem nazwy, tak by startowała "fabryka " i zobacz czy fabryczna nawigacja działa, czy tez ją wywala ( tym razem już bez pulpitu ).
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 535
Wysłany: 2017-01-05, 16:19   

Po zmianie oryginalnego pliku na poprzednią nazwę nawigacja się uruchamia, natomiast z pulpitu nie działa.
 
 
bartus2003
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2017-07-06, 11:05   

Jest możliwość odblokowania tej nawigacji tak, aby można było zainstalować IGO i AutoMapę i aby można było wybierać, która ma się uruchamiać?

[ Dodano: 2017-07-06, 12:10 ]
Już rozwiązałem problem :D

w Chomiku wystarczy wpisać "e700 odblokowanie"
5 min roboty i już mi cyka :P
 
 
cz3ski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Gru 2010
Posty: 13
Wysłany: 2017-07-22, 11:29   

Czy mógłbyś wskazać miejsce gdzie znajdę pulpit do e700?? szukam i nie mogę znaleść.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2017-07-22, 12:59   

cz3ski napisał/a:
Czy mógłbyś wskazać miejsce
Cytat:
w Chomiku wystarczy wpisać "e700 odblokowanie"
Mała porada: użyj w wyszukiwarce google funkcji SITE
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-02-04, 14:46   

post kol. k3tiv przenioslem tam, gdzie jego miejsce:
http://www.my-navia.pl/vi...p=483543#483543
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
karol88 
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 17
Wysłany: 2019-05-13, 16:53   

Znalazłem folder z plikami do odblokowania tej navi i mam tam cztery pliki tylko za bardzo nie wiem jak ich urzyć.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-05-13, 17:12   

karol88 napisał/a:
Znalazłem folder z plikami do odblokowania tej navi i mam tam cztery pliki t

Tylko Ty wiesz co masz w tym folderze
Może zrob chocby screen jego zawartosci, byc może da się cos wymyslic.
Ale przy zerowej informacji pomoc jest fizycznie niemozliwa
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
karol88 
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 17
Wysłany: 2019-05-13, 17:59   

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-05-13, 18:30   

to teraz otworz notatnikiem plik navitel.mscr i wklej tu jego zawartość
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
karol88 
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 17
Wysłany: 2019-05-13, 18:59   

wersja = DirExists("\SDMMC")
If (wersja=1)
Run("\Windows\explorer.exe")
Run("\SDMMC\Primo\Primo.exe")
Run("\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\ResidentFlash\Navitel_old\navitel.exe")
EndIf
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2019-05-13, 19:11   

wyglada to tak ( pisze tylko o tym co ten plik zawiera bez jakiejkolwiek pewności, ze jest dobry , więc jesli cos robisz to na wlasna odpowiedzialność !!!!!! )
1. zmieniasz nazwę folderu Navitel w nawigacji na navitel_old
2.Tworzysz obok navitel_old folder Navitel i wrzucasz do niego te cztery pliki
3. NA KARCIE umieszczasz iGO w folderze Primo , a plik .exe ma mieć nazwe Primo.exe ALBO na karcie instalujesz automapę
4. z pliku .mscr usuwasz jedną z linii RUN ( albo uruchamiająca AM, albo iGO ) , bo w obecnej wersji ten plik odpali równoczesnie i AM i iGO

Całośc dziala tak, ze jesli masz wlożona karte to uruchomi się iGO lub AM, a jesli jej nie masz uruchomi się oryginalny program Navitela

Przed jakakolwiek praca prosze zrobic kopię pamieci Navitela

P.S oczywiście mozna uruchomic dowolny inny program czy pulpit zmieniając ściezkę w linii RUN

Wszystko jasne? bo jesli nie - trzy razy zapytaj zanim coś źle zrobisz, zeby sobie nie zablokowac urządzenia
Jeszce raz uprzedzam, nie testowalem tego odblokowania i nie daje najmniejszej gwarancji co może zrobic w Twoim urządzeniu, ja tylko przeczytałem jego zawartość.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10