Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 10:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
solec
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 8
Wysłany: 2019-04-23, 13:45   

U mnie poszło w końcu ale nie weszło na moją kartę użyłem większej, ale teraz mam jak kolega kilka postów wyżej restarty. Wina karty? Jakieś ma wymagania?
 
 
MMaly
azymut


Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2
Wysłany: 2019-04-23, 17:20   

Niestety te restarty to raczej wina samych map.
Wgram kopie ze starszymi mapami i wszystko działa lecz jak tylko wgram nowe od razu się co chwile restartuje.

Gdzieś wyczytałem że jeśli ktoś ma problem aktywowaniem mapy to może być to:

Kod:
UWAGA: Wygląda na to, że w pliku pna znajduje się błąd w mapach v1025, co uniemożliwia ich aktywację bez wcześniejszego edytowania.

Jako przykład
ID = Europe_forokeys.pna
2107510388
1025
kompilacja = 9386
id = 3149458

w którym musisz edytować / usunąć _forkeys z linii identyfikacyjnej
 
 
solec
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 8
Wysłany: 2019-05-06, 09:32   

Cześć.
U mnie problem z restartem się rozwiązał po skasowaniu plików z radarami TomTom.
Zostawiłem same PL. Po tym nawigacja już się nie restartuje.
 
 
papisp 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 26 Cze 2008
Posty: 17
Wysłany: 2019-05-07, 11:18   Renault SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom fixgps

Koledzy mam w Renault SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom na którym można edukować mapy.
Po zmianach w TomTom nie łapie sygnału GPS chcąc zaktualizować przez TomTom Home fixgps wymusza mi aktualizację navcore co uniemożliwi edukację map.
Jak pokonać temat?
 
 
Slabuk
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 78
Wysłany: 2019-05-07, 19:21   

Tu masz wszystko.
_________________
Nie pomagam na PW
Zapraszam
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-06-08, 12:31   

Mam taki problem- wygenerowałem plik ttgo.bif , ściągnąłem najnowsze FastActivate oraz najnowszą mapę mapę Europa_Zone_Central_1030_9524 ( do tej mapy dostępny jest plik meta codes ) , nie mogę odblokować mapy . Po uruchomieniu FastActivate i generowaniu pliku meta - generuje się meta ale do mapy Europa_Zone_Central_1025_9389 i w związku z tym nie mogę odblokować mapy. Nie wiem co się dzieje do tej pory nigdy nie miałem większych problemów z odblokowaniem map jeśli jest dostępna meta Codes do odblokowywanej mapy a robię to już od kilka lat . Nie wiem co robię źle może ktoś podpowie co robię źle ?.
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2019-06-08, 22:20   

Kerik wrzuć sobie Europe 1030 9524

META:

; Europe v1030.9524
4B 69 1F FC A3 55 5D 38 DF B3 FD C0 52 59 47 C4 Europe-101952.meta

Robiłem dzisiaj dla znajomej do clio ,mapy i navcore patchuje się wszystko na ok ,patchowałem af activate i fast activate oba patchują poprawnie ,w aucie jeszcze nie testowałem bo miałem tylko loopdir ,ale powinno być ok.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-06-09, 11:04   

mnieteczek, Ale ta mapa ma aż 3.27 GB i ściągnięcie to kilkanaście godzin , a ja potrzebuję praktycznie mapę Polski , ta którą chciałem uruchomić to ma 1.21 GB .

Koledzy jest jeszcze jakiś inny aktywator może jakiś link do takiego aktywatora będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 597
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-06-09, 18:46   

Kerik napisał/a:
Mam taki problem- wygenerowałem plik ttgo.bif , ściągnąłem najnowsze FastActivate oraz najnowszą mapę mapę Europa_Zone_Central_1030_9524 ( do tej mapy dostępny jest plik meta codes ) , nie mogę odblokować mapy . Po uruchomieniu FastActivate i generowaniu pliku meta - generuje się meta ale do mapy Europa_Zone_Central_1025_9389 i w związku z tym nie mogę odblokować mapy. Nie wiem co się dzieje do tej pory nigdy nie miałem większych problemów z odblokowaniem map jeśli jest dostępna meta Codes do odblokowywanej mapy a robię to już od kilka lat . Nie wiem co robię źle może ktoś podpowie co robię źle ?.

Jeżeli generuje ci się kod dla mapy 1025_9389 to znaczy że plik z danymi informacyjnymi mapy w katalogu z mapą jest z tej wersji.
Zrób u siebie porządki i zacznij od początku.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-06-09, 19:59   

rrudas, robiłem to wszystko na czystej karcie . Na karcie była tylko ta mapa / włożyłem do navi w samochodzie / wgrał się plik loopdir /z którego wygenerowałem plik ttgo.bif / zostawiłem na karcie mapę i plik ttgo.bif / następnie skopiowałem fastActivate a kartę z kwietnia tego roku / uruchomiłem fastActivate generując plik meta z w/w efektem . No to nie wiem co zrobiłem źle ?
Sprawdziłem obie mapy 1025 i 1030 różnią się miedzy sobą. mapę ściągnąłem ze strony
Navi Total com

pozdrawiam kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 597
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-06-09, 20:30   

Jeżeli prawdą jest że FA pisze że generuje dla wersji 1025 i robiłeś na czysto, znaczy się że ktoś skopał wystawkę.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
wojtek_tom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 7
Wysłany: 2019-06-09, 20:43   Tomtom w Renault z 2010r nie działa mapa

Witam serdecznie mam następujący problem wgrałem nowa mapę do wbudowanego tomtom w Renault z 2010 roku i po wgraniu nie pokazuje mi poprawnej pozycji samochodu ale mapa dziala. Idę z kartą do laptopa i po podłączeniu do home pokazuje że trzeba zaktualizować tomtom navi podejrzewam że chodzi o zmianę ta w kwietniu. Niestety po tej aktualizacji jak wkładam kartę do nawigacji to krzyczy że nie obsługuje tej mapy. Więc i tak i tak lipa
Co zrobić? Jak żyć? Jak to naprawić?
Dodam że mapa to wersja 1030 a nawigacja w tomtom to 8.8
Jak co roku zmieniałem mapy to nie było takiego problemu. Problem z pozycją pokazał się od jakiegoś czasu.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-06-09, 21:05   

rrudas, czyli muszę ściągnąć od nowa mapę z linka na naszym forum .

Dziękuję za info i podpowiedź.

pozdrawiam Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2019-06-10, 06:12   

Kerik masz tu link do pełnej paczki z navcore 8.843 i mapami europy 1030_9524 masz tam komplet z instrukcją co i jak,w paczce wrzuciłem już plik meta także użyj tylko aktywatora też jest w środku.Pokrótce skopiuj zawartość folderu SD na kartę ,wrzuć swój loopdir ,w pliku ttbif zmień na swoje uniqueID(ważne wpisać bez spacji) użyj fast activate i tyle :->

ps.Nie wrzucałem radarów,a to z tego powodu że ostatnie oficjalne wypuszczane przez TomTom są skopane i powodują zawieszanie i restarty nawigacji.

z pobieraniem nie powinieneś mieć problemu wrzuciłem na swój dysk google:

https://drive.google.com/open?id=19xqSEzIMGOIOpr_ozKSeQU2qAtV4AcIh
Ostatnio zmieniony przez mnieteczek 2019-06-13, 15:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2019-06-10, 07:31   

wojtek_tom napisał/a:
po tej aktualizacji jak wkładam kartę do nawigacji to krzyczy że nie obsługuje tej mapy
Zacznij od uważnej lektury wątku, do którego dołączyłem Twój post.
Przy okazji prosze o większy szacunek dla p.3 regulaminu

A na początek małe pytanko - czy pobrana mapa działana tym navcore?
jaką masz obencie wersję navcore i jakie wydanie mapy?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12