Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Dla niektórych (urządzeń) to już koniec! |
Autor |
Wiadomość |
jacekp1313
Maestro GPS T700+NE

Pomógł: 528 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18893 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2019-04-08, 18:28
|
|
|
bzik33 napisał/a: | Nie zmieniałem. | W takim razie to albo rollout week, albo po prostu słabszy sygnał GPS lub większe obciążenie procesora
Ale chodzło mi o to, że jeżeli nie było żadnych zmian, to problem tkwi w urządzeniu lub zerowaniu licznika tygodni |
|
 |
Google
Maestro GPS

Pomógł: 36 razy Dołączył: 27 Paź 2010 Posty: 2390 Skąd: Google
|
Wysłany: 2019-04-13, 10:03
|
|
|
Jednak Lark przestał wyszukiwać GPS na MM. W menu systemowym jest opcja Test GPS i tam są słupki lecz fixa nie potrafi złapać nawet po godzinie.
Pisałem do suportu MM i dostałem między innymi taką odpowiedź:
Cytat: |
Na naszym urządzeniu ten sam model GPS ma sygnał na ustawieniach
PORT COM: 2
Prędkość 57600
Proszę sprawdzić czy u Państwa również na takich parametrach złapie sygnał bądź
Port COM: 7
Prędkość: 9600
Z poważaniem,
Łukasz Pawłowski
Pomoc techniczna
pomoc@imagis.pl
022-665-33-33 |
Ja spędziłem godzinę na zewnątrz i na żadnym z tych ustawień nawet nie drgnęło. |
_________________ Poradniki
 |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

Pomógł: 36 razy Dołączył: 27 Paź 2010 Posty: 2390 Skąd: Google
|
Wysłany: 2019-04-14, 10:15
|
|
|
Dziś już działa.
MapaMap
Na tych ustawieniach:
AutoMapa też:
Na ustawieniach ręcznych:
Test sygnału przeprowadzony w domu z nawigacją przy oknie. Na zewnątrz na pewno będzie lepiej.
Ustawienia na Lark 43.1 |
_________________ Poradniki
 |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS T700+NE

Pomógł: 528 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18893 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2019-05-27, 07:41
|
|
|
Wg info ze strony Mio roll over week number (WNRO) nie wpływa na nawigowanie Cytat: | Jeśli Twoje urządzenie jest urządzeniem, na które wpływa WNRO, nadal będzie działać bez aktualizacji, ale zauważysz, że informacje o czasie, dacie są nieprawidłowe. Sygnał GPS i dokładność pozycji nie ulegną zmianie, więc możesz nadal korzystać z urządzenia w normalny sposób.b | Czyli może brakować info o rozkładzie godzinowym korków i dat otwierania/zamykania ulic |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|