Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio Spirit 7700 LM i IGO
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5974

Wysłany: 2019-03-30, 14:00   

No to pozostaje Ci odpalanie iGO przez Explorera
Możesz jeszce w poleceniu sleep zmienić czas z 2 s np na pół sekundy, czyli sleep(500), czy jeszce mniej , może gryza się obie aplikacje na raz w pamięci.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 401
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2019-03-30, 16:38   

Wygląda na to, że Mio serii 7xxx nie lubią IGO :-(
Miałem podobny problem z 7500.
Opisywałem go tu http://www.my-navia.pl/vi...p=481046#481046
z pomocą kol. no_taki wykombinowałem taki skrypt
Kod:
Kill("eugene.exe")
Kill("SmartST_CE.exe")
Kill("AppStartupSec.exe")
Run ("\SDMMC\primo toll\igo.exe")
Sleep(3000)
SendOK
sleep(300)
Run("\SDMMC\primo toll\igo.exe")
If(NOT procexists("igo.exe"))
kill("auto.exe")

spróbuj może u Ciebie też zadziała...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5974

Wysłany: 2019-03-30, 16:45   

Boszzzz... jakie ja madre rzeczy kiedys pisalem :mrgreen:
Kompletnie umknęło mi z pamieci, ze taki problem już był :-)

P.S pakiet,, żebys wiedzial o co chodzi w tym skrypcie:
polecenie sendOK symuluje kliknięcie w okienko OK komunikatu po wywaleniu igo
Wiec dziala to tak:
odpala iGO, czeka, az iGO się wywali, pojawi się komunikat o błedzie, potwierdza go i powtornie odpala iGO

UWAGA: ten skrypt zadziala ( teoretycznie oczywiscie ) TYLKO w przypadku wywalenia iGO przy uruchomieniu

EDIT: jesli ten skrypt zadziała mozna dla bezpieczeństwa rozszerzyc go tak, by nie odpalał drugiej instacji iGO w przypadku, gdyby jakims cudem poprawnie odpalilo się za pierwszym razem
. Wyglądał by tak:

Kod:
Kill("eugene.exe")
Kill("SmartST_CE.exe")
Kill("AppStartupSec.exe")
Run ("\SDMMC\primo toll\igo.exe")
Sleep(3000)
SendOK
sleep(300)
If(NOT procexists("igo.exe"))
Run("\SDMMC\primo toll\igo.exe")
EndIf
Sleep(3000)
kill("auto.exe")


Ale najpierw sprawdź pierwsza wersję , by jakis nowy bląd nie wskoczył :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2019-03-30, 17:03, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 401
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2019-03-30, 16:58   

Ja pamiętam, bo to ja miałem problem z brata navi.
To jest trochę taki "dziadowski" sposób, ale lepszego nie potrafię wymyślić (panel ciut dłużej się uruchamia), a bratu to nie przeszkadza.
Uruchomienie Igo i skasowanie komunikatu dopisałem do skryptu uruchamiającego panel. potem już wszystko działa jak należy, aż do resetu navi.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5974

Wysłany: 2019-03-30, 17:02   

Jesli ten skrypt zadziala mozna skrocic ciut oczekiwanie na wywalenie programu.
W Twoim skrypcie jest trzy sekundy, to mozna dobrać eksperymentalnie np na dwie sekundy
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 401
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2019-03-30, 17:04   

pakiet napisał/a:
Błąd jest we wszystkich przypadkach bardzo wcześnie - nie ma żadnego okna od igo.

Myślę, że ten skrypt pomoże..

[ Dodano: 2019-03-30, 17:12 ]
no_taki napisał/a:
W Twoim skrypcie jest trzy sekundy, to mozna dobrać eksperymentalnie np na dwie sekundy

Eksperymentalnie dobrałem 3 sekundy, bo 2 nie zawsze wystarczały :-|
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5974

Wysłany: 2019-03-30, 17:25   

BTW, wiesz , ze w Twoim skrypcie proces samego skryptu ( auto.exe ) nie zostanie nigdy wylaczony ? ;-)
To bez znaczenia w sumie, ale jak pisalem w temacie , który podlinkowałes, skrypt wykonuje się po kolei i natychmiast, wiec po 0,3 s od powtornego uruchomienia iGO skrypt sprawdzi, czy iGO jest uruchomione i co stwierdzi ?
Ano że dziala, więc skillowanie auto.exe nie zajdzie :mrgreen:
Taki zapis miałby sens , gdyby drugie uruchomienie iGO odbylo się za pomoca polecienia RunWait, ktore zawiesza dzialanie skryptu do momentu zakończenia dzialania iGO i dopiero pozwala na wykonanie kolejnych poleceń skryptu :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5974

Wysłany: 2019-03-30, 17:36   

Własnie !!!
Jesli koledze ruszy iGO pod Twoim skryptem będziemy go Mu dopieszcać ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 401
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2019-03-30, 17:40   

Gdyby można było podejrzeć co robi Igo przy uruchomieniu, jakie procesy uruchamia,jakie killuje, to można by wykombinować coś sensowniejszego...
 
 
pakiet
Waypoint


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 46
Wysłany: 2019-04-04, 08:38   

Soory panowie. Nie było mnie. Już sprawdzam. Pierwszy od kolegi Bodek daje na początku błąd i odpala wbudowaną nawigację. Drugi skrypt daje błąd identyczny jak te z 1 strony tego wątku. Generalnie ostatni komunikat we wszystkich wersjach (pomijam tą gdzie odpala wbudowana) jest "nieklikalny" kliknięcie w "ok" nic nie daje - trzeba przyciskiem na obudowie wyłączać.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18746
Wysłany: 2019-04-04, 09:56   

Skopiuj plik explorer.exe ze swojej nawigacji na kartę SD (uruchom cecommandera)
Uzupełnij skrypt o zaznaczone wiersze

Kill("eugene.exe")
Kill("SmartST_CE.exe")
Kill("AppStartupSec.exe")

Run ("\SDMMC\explorer.exe")
Sleep(1000)

Run ("\SDMMC\primo toll\igo.exe")
Sleep(3000)
SendOK
sleep(300)
If(NOT procexists("igo.exe"))
Run("\SDMMC\primo toll\igo.exe")
EndIf
Sleep(3000)
kill("auto.exe")
_________________

 
 
pakiet
Waypoint


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 46
Wysłany: 2019-04-04, 14:02   

W pamięci nawigacji brak jest pliku explorer. Skorzystałem z jednego z explorerów podanych na 1 stronie. Trochę migania okien (dźwięk + okno - błąd aplikacji - które się zamyka) i teraz jest etap, że IGO po explorerze odpala. I tu już jest sukces, bo dzieje się to wszystko na raz po włączeniu nawigacji :) Pomijając ten irytujący dźwięk jest bardzo dobrze - wielkie dzięki.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10