Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Toyota Aygo Connect Multimedia
Autor Wiadomość
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 128
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2015-09-26, 16:18   Toyota Aygo Connect Multimedia

Witam, mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale. Dziś mój znajomy zapytał mnie czy jest możliwość aktualizacji w urządzeniu Toyota Aygo Connect Multimedia tak jak w pozostałych zewnętrznych nawigacjach TT? Miał ktoś z tym urządzeniem do czynienia lub wie jak zrobić aktualizację map (o ile jest to możliwe)?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-09-26, 20:19 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9564
Wysłany: 2015-09-26, 17:46   

Wątek http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21477
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 128
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2015-09-27, 12:18   

Witam ponownie, poniżej umieszczam zdjęcie z informacjami dotyczącymi aktualnego stanu oprogramowania w Toyota Aygo Connect Multimedia o który pytałem wczoraj. Jeśli ktoś może mi doradzić co i jak zaktualizować oraz jaka mapa będzie pasować z góry dziękuję. Navcore z tego co widzę jest stary i to od niego trzeba będzie zacząć...

Ostatnio zmieniony przez stratus84 2015-09-27, 13:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
iron210
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 77
Wysłany: 2015-09-27, 12:45   

Jest jakieś złącze w tym urządzeniu pozwalające podłączyć je pod komputer? Pamięć jest wbudowana czy osobna na karcie pamięci?
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 128
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2015-09-27, 13:29   

Z urządzeniem można połączyć się za pomocą kabla usb, ma wbudowaną pamięć pojemności 1,85GB oraz widzę, że jest obecny również czytnik kart pamięci ale program navcore i cała mapa znajduje się w pamięci wewnętrznej. Nie jest to moje urządzenie tak więc podchodzę znim bardzo ostrożnie i nie chciałbym go uszkodzić. Wcześniej zrobiłem kopie zapasową wszystkich plików ale nic więcej nie działam bo nie wiem co mam robić.

Zrobiłem jeszcze dwa przykładowe zdjęcia tyłu urządzenia, tak się zastanawiam czy aktualizacja navcore przez TomTom Home wchodzi w grę, następnie patch navcore i wrzucenie nowej mapy?





[ Dodano: 2015-09-30, 19:14 ]
Witam, udało mi się zaktualizować mapę. Najpierw zrobiłem update navcore przy pomocy TT HOME, później słodzenie navcore i dobór odpowiedniej mapy oraz też słodzenie przy pomocy FastActivate. Niestety navcore mam w wersji 7.xxx ale TomTom chyba nie wydał nowszego, najważniejsze, że mapa świeża i urządzenie działa.

[ Dodano: 2015-10-09, 22:16 ]
Witam,mam jeszcze jedno pytanie, mapa jaką wgrałem to Benelux 955.6801 i działa poprawnie ale jest problem z adresami tzn. są niekompletne. Zależy mi na danych adresowych, numery domów itd na obszar Holandii. Da się to jakoś naprawić czy to po prostu wina starszego navcore lub po prostu mapy? Lub ja coś źle zrobiłem?
 
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 977
Wysłany: 2015-10-10, 10:45   

Na karcie jest katalog o nazwie "zip", w nim są zawarte pliki kodów pocztowych dla NL. Pobierz kody pocztowe >>LINK<<, wypakuj na PC, pliki skopiuj do katalogu "zip" na karcie i podmień. Jeżeli nie masz na karcie katalogu "zip",utwórz taki katalog i do niego skopiuj pliki kodów pocztowych
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 128
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2015-10-10, 18:05   

Dzięki za odpowiedź, widziałem podobną informacje przy TT Android. Nie mam teraz przy sobie tego urządzonka ale jak wrzucę podane pliki z linku to dam znać co i jak. Pozdrawiam.

[ Dodano: 2015-11-02, 18:13 ]
Z adresami jest już ok. Zastanawiam się jeszcze czy nie ma możliwości wgrania jakiegoś nowszego navcore, w tym wypadku w grę wchodzi jedynie nieoficjalne. Znalazłem coś takiego: "9.401_Downunder_Fan_Edition" ale mimo wielu prób uruchomienia TT program zwieszał się na tapecie startowej. Powróciłem do oryginalnego navcore. Są jakieś inne navcore które mogę spróbować "wgrać"?
 
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 977
Wysłany: 2015-11-02, 20:24   

stratus84...możesz sprawdzić z navcore DSA 9.450 >>LINK<<. SE 9.530 >>LINK<<. Działaj na karcie pamięci, co na pamięci wbudowanej TT nie ruszaj.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 256
Wysłany: 2019-04-03, 23:36   

witam
posiadam nawigację taka jak w opisie ,po połączeniu nawigacji pod tt home i zaktualizowaniu do najnowaszego oprogramowania jakie jest, niestety ale nie odczytuje mi najnowaszej mapy 1025 europa central , po wgraniu DSA 9.450 nawigacja uruchamia się lecz sie restartuje to samo się dzieje na se 9.530 i nic nie idzie , czy jakieś pomysły ktoś miał taki problem ???
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10