Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TT XXL - mapy, navcore, problemy
Autor Wiadomość
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1050
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-05-26, 13:30   

slamerdamer, a tak nawiasem czemu aktualizujesz navi starą mapą skoro są nowe ?
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
slamerdamer
azymut


Dołączył: 26 Maj 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-05-28, 08:20   

Witam.

Problem rozwiązany.
Wgrałem mapę Europe_Central 950.6544 i jak na razie działa.
Przetestuję tylko jak działa na trasie bo jeszcze nie miałem okazji.

Pozdrawiam.
 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 56
Wysłany: 2015-06-15, 14:55   

Poleci ktoś jakieś navcore powyżej 9,01 do XXL Canada?
Wgrałem 9.702, ale troszkę ścina...
Tak żeby sobie ręcznie wgrać a nie przez TTHome
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 979
Wysłany: 2015-06-15, 22:37   

steview...do modelu XXL jest dedykowane navcore 9.540
http://download.tomtom.co...-navcore-LE.cab
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
SphunaR
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Paź 2011
Posty: 12
Wysłany: 2015-07-01, 12:37   

Do wersji Canada 310 XXL mam wziąć ten navcor co w poście wyżej?
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 979
Wysłany: 2015-07-02, 14:16   

Tak, to jest navcore do XXL.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 256
Wysłany: 2015-08-11, 22:14   

witam

Czy ktoś umie obciąć czy coś takiego bo kombinuje kombinuje i nic mi nie wychodzi. A potrzebuje map :
Polska, Niemcy , Skandynawia, Benelux oraz hiszpania bo mam nawigacje 2GB . Niech mi ktoś pomoże co mam wgrać bo kombinowałem i nic. Bo jak intaluje Centralna i cos to miejsca brakuje.
 
 
Svaci 
azymut


Dołączył: 09 Mar 2019
Posty: 2
Skąd: Toruń
Wysłany: 2019-03-09, 13:51   

Witam Stif45
Jestem tutaj pierwszy raz, tak więc nie wiem czy w dobrym miejscu opisuję swój problem. Postanowiłem spróbować swoich sił i zaktualizować swoją nawigację. Do mojego TT XXL wgrałem mapy Europe_TRUCK_1025_9395 i navi zaczęła się zawieszać przechodzi do strony startowej i gaśnie, wcześniej miałem Europe_TRUCK_965_7287 i wszystko grało, ale były już trochę nieaktualne. Zanim podszedłem do tematu trochę poczytałem znalazłem parę instrukcji na pebx.pl, ale niestety nie wygląda to teraz fajnie tym bardziej że wyjeżdżam jutro do pracy i potrzebuję sprawnej navi.
W moim urządzeniu mam
Navcore_9.702. Truck
Bootloader 5.5281
kod mety skopiowałem z my-navia.pl
a wszystko aktywowałem FastActivate.exe z 22.09.2018 wszystko robiłem przy wyłączonych zaporach i antywirusach.
Pomocy :cry:
_________________
Svaci
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18702
Wysłany: 2019-03-09, 14:11   

Wszystko masz szczegółowo opisane w wątku, do którego dołączyłem Twój post, a także w poradniku instalacji map i temacie o mapach Truck (patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34093 )

P.S. Przeniosłem z "Nowe mapy 1025 są dostępne"
_________________

 
 
Svaci 
azymut


Dołączył: 09 Mar 2019
Posty: 2
Skąd: Toruń
Wysłany: 2019-03-09, 15:03   

Wielkie dzięki :->
_________________
Svaci
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 81
Wysłany: 2019-03-19, 14:10   

Czy któs może wie czy są a jeśli tak to jakie w miarę najnowsze mapy (w zasadzie chodzi tylko o Niemcy) które zmieszczą się na 1GB TomTom XL z navcore 8.010 (nie ma nowszego). Dzięki.
 
 
cpu2
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2013
Posty: 21
Wysłany: 2019-03-20, 22:28   

Wraz z aktualizacją map do 10.25 mam problem z nawigacją. Nie jest to dla mnie pierwszyzna. Do XL, XXL, Smart pakuję zawsze czysty navcore 9.51 potem patch navcore, mapa, radary i znowu patch. Po aktualizacji do 10.25 jak klikam Akceptuję to pokazuje się ekran mapy i się zawiesza. Po chwili sama się restaruje i znowu zwis dopiero jak nacisnę Akceptuję. Wrzuciłem inny navcore, format i znowu od nowa. Teraz od razu wchodzi mi do menu - jest OK do póki nie wyjdę z menu, pokazuje się mapa i zawiesza się.
Mówię uwalona pamięć więc biorę drugi egzemplarz z 10.20 i aktualizacja do 10.25 - to samo ! downgreaduję z powrotem do v10.20 i niestety te same bolączki więc uszkodzony drugi egzemplarz. W tej nowej mapie albo w FA z Marca jest wirus który uszkadza albo nie wiem o co chodzi. Czy ktoś ma podobny problem ?
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 979
Wysłany: 2019-03-21, 15:55   

cpu2...nie wgrywaj wszystkich radarów bo to one sprawiają że TT wariuje. Wgraj tylko te do których krajów podróżujesz.

[ Dodano: 2019-03-21, 17:54 ]
ma_ko...wgraj navcore modyfikowane np: 9.170 KLIK. Navcore jest już gotowe, wystarczy skopiować do TT po jego formacie i wgrać mapę: DE_AT_CH_1025_9386.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
cpu2
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2013
Posty: 21
Wysłany: 2019-03-21, 21:42   

stif45 8-) 8-) 8-)
Strzał w 10 ! Serdeczne dzięki. Bez fotoradarów próba i śmiga jakbym dolożył 1GB RAMu :lol:
Rutyna mnie zgubiła.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10