Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MM - problem z instalacją i odblokowaniem
Autor Wiadomość
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-04-10, 06:56   

Witam

- wyłączam antywirusa
- wskazuje plik patcher.exe
- prawy klawisz myszy
- "uruchom jako administrator"

nie pomaga

Chyba poproszę kolegę przez priv o wygenerowanie kodu odblokowującego
(podam mój serial oraz ID karty)

Co najdziwniejsze z patcherem:
- poprawnie patchuje plik mm.exe
- patchuje mapę 2016q4
- zawiesza mi się na patchowaniu mapy 2017q1

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2017-04-10, 08:47   

Arturek napisał/a:
Chyba poproszę kolegę przez priv o wygenerowanie kodu odblokowującego
A po co generujesz klucz ?

Ja instalując na kartę robię tak.

Uruchamiam Patchera



Zaznaczam tylko to co na zrzucie :



Klikam Patch i wskazuję plik na karcie :



Po chwili mam już spatchowany plik:



Wkładam do swojego Larka i ustawiam ścieżkę :



Uruchamiam :



Pokazuje się okno z kluczem i licencją i robię jak na zrzucie :



Klikam OK i czekam na załadowanie map.

Mamy okno z licencją :



Ostrzeżenie :



Aż w końcu uruchamia się aplikacja :



No i pokazuję że to wersja na kartę a nie Larkowa :



Nic więcej.
_________________
Poradniki
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-04-10, 13:36   

Witam

1) uruchamiam patchera tak jak pokazałeś i patchuję plik exe


2) w oknie poniższym



wypełniam WSZYSTKIE rubryki
- ID - sam się odczytuje
- wpisuję serial (mam oryginalny)

3) następnie uruchamiam patchera



i tu wybieram opcję "KEYGEN"

wypełniam rubrukę:
- wskaż plik mapy
- podaj serial
- podaj ID
i chce wygenerować klucz / kod aktywacyjny

i tu się zawiesza => tak zawsze mi działało

4) nie sprawdzałem, czy bez podania klucz aktywacji, mapa się zaaktywuje

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2017-04-10, 13:41   

Do spatchowanej MM wpisujesz cokolwiek - może być Twój numer licencji + klucz ze starej MM
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2017-04-10, 14:02   

Arturek, jeszcze raz zapytam. Po co generujesz klucz ? Nie ma sensu go generować skoro podany sposób jak w poradniku i jak widzisz powyżej działa. Ponadto jak napisał jestem_ktoś, wpisujesz byle co .
_________________
Poradniki
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-04-12, 09:13   

Witam

1) OK - kolega miał rację => nie potrzebnie skupiłem się na generowaniu klucza
Zrobiłem patchowanie pliku EXE, uruchomiłem program, zaakceptował mapę i program z mapą się uruchomił

Tak więc patchowanie działą

2) Wyszedł inny problem => Clarion 790 nie łapie mi fixa
Stałem kilka minut pod gołym niebiem, siedziałem z włączoną nawigacja w samochodzie i ZERO satelit.

Mam Clariona 790 oraz 780
- 780 - łapie fixa
- 790 - nie łapie fixa
a oba działają poprawnie z 2016q4


pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2017-04-12, 15:00   

Było zrestartować GPS aby jeszcze raz poprawnie wyszukał lub ustaw to ręcznie.
_________________
Poradniki
 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 28
Wysłany: 2019-01-14, 20:54   problem przy instalacji mapamap

Witam
mam problem przy instalacji mapamap przy instalacji:
wykonuje wszystko jak jest pokazane na filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=vInBl0kDREA
przy pewnym etapie czasowym jak na fimie 1.01 do 1.05min wyskakuje mi problem
MOBILENAVIGATOR EXE nie jest prawidlowa aplikacja systemu win32

CO Z TYM ZROBIC??
skanowalem malware oraz anty vir i nic nie wykryl

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2019-01-14, 21:06 ]
Scaliłam z istniejącym tematem.
Regulamin, punkt 3.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2019-01-14, 21:05   

robertj07 napisał/a:
MOBILENAVIGATOR EXE nie jest prawidlowa aplikacja systemu win32
Bo nie jest, jest zgodny z Windows CE.
Pobierz na nowo instalator MM i zacznij odnowa.
Tu jest poradnik instalacji MM :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=448041#448041
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-01-22, 14:24   Re: problem przy instalacji mapamap

robertj07 napisał/a:
Witam
mam problem przy instalacji mapamap przy instalacji:
wykonuje wszystko jak jest pokazane na filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=vInBl0kDREA
przy pewnym etapie czasowym jak na fimie 1.01 do 1.05min wyskakuje mi problem
MOBILENAVIGATOR EXE nie jest prawidlowa aplikacja systemu win32

CO Z TYM ZROBIC??
[...]


Witam

A kolega kupił oryginalny instalator MapyMap,
czy pobrał gotowca z internetu?

- oryginalny plik instalacyjny, to jest 1 plik EXE (np.MMSDTop1032_2016Q4.exe),
który uruchamiamy pod "normalnym" Windows =w komputerze
- plik MOBILENAVIGATOR.EXE - sugeruje, że kolega ma już rozpakowanego gotowca
(wiele plików)
Plik mobilenavigator.exe uruchamiamy w nawigacji w której jest Windows CE
(np. Clarion, Becker)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10