Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Travelpilot 53y
Autor Wiadomość
szydlos
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 78
Wysłany: 2018-12-15, 13:48   

Potrzebuje jakikolwiek panel bądź inny patent na odblokowanie blaupunkt travelpilot 53y.
Próbowałem na dziesiątki sposobów i żaden nie zatrybił. Wiele paneli pobierałem tu z polecenia na forum i z chomika, po wgraniu przeważnie nawigacja zawiesza się na logo blaupunkt i nie idzie dalej.

Musze w poniedziałek jechać do DE i chciałbym ją uruchomić przed wyjazdem.
Pomoże ktoś ?

Nie musi być panel, może być skrypt, który uruchomi moje Igo z karty.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2018-12-15, 14:25   

1. A konkretnie jakie to były sposoby - bo po co mamy Ci opisywać coś, co juz sprawdziłes i wiesz, że nie działa?

2. Podaj zawartość plików *.mscr z karty pamięci oraz MapTrip.mscr (z karty lub urządzenia)

3. Co z YFGO2CE.bld?

4. Wydzieliłem z wątku o modelu "50"
_________________

 
 
szydlos
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 78
Wysłany: 2018-12-15, 15:02   

Nie pamiętam dokładnie, wiem że na ta chwilę wgrałem panel od naszego kolegi z forum LuźnyRafael, ten panel niby jest do travelpilot 50 więc myślałem że będzie pasował ale i tak lipa.
Na karcie jeszcze nie mam nic, układ plików mam zmieniony według instrukcji panelu od Rafaela.

Zawartość maptrip.mscr z urządzenia:

Cytat:
wersja = DirExists("\SDMMC")
If (wersja=1)
Run("\ResidentFlash\nakladka\Nakladka.exe")
Run("\ResidentFlash\nakladka\Files\Soft\PowerButton.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\ResidentFlash\Maptrip\MapTrip_Oryginal.exe")
EndIf


Dysk urządzenia ma nazwę TFAT i taka widnieje w komputerze.
A odnośnie tego pliku z pkt. 3 już w sumie sam nie wiem, na pewno kojarzę że coś takiego było ale nie wiem czy nie był wyrzucony przy którejś próbie odblokowania .
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2018-12-15, 15:56   

Rozumiem, że w ResidentFlash masz plik "nakładka.exe" i uruchamiasz urządzenie bez karty w slocie i przemianowałes fabryczny MapTrip.exe na MapTrip_Oryginal.exe?
Bo z kartą startuje fabryczny panel/program nawigacyjny
_________________

 
 
szydlos
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 78
Wysłany: 2018-12-15, 16:08   

Mam tak.
Wchodzę w moj komputer i przechodze do dysku nawigacji TFAT.
I tam mam foldery MapTrip i nakladka

Ogółem to zmieniłem nazwę oryginalnego folderu wcześniej na właśnie MapTrip. I w tym folderze są te oryginalne pliki z nawigacji i pliki z tego panelu czyli MapTrip.exe MapTrip.mscr oraz Mortscript.exe

W folderze nakladka mam folder Files oraz pliki Nakladka.exe Sysinfosettings.ini oraz Systeminformation32.exe
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2018-12-16, 18:52   

jacekp1313 napisał/a:
uruchamiasz urządzenie bez karty w slocie ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
LuźnyRafael 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2017
Posty: 7
Wysłany: 2019-02-07, 11:08   

szydlos napisał/a:

Na karcie jeszcze nie mam nic, układ plików mam zmieniony według instrukcji panelu od Rafaela.

Zawartość maptrip.mscr z urządzenia:

Cytat:
wersja = DirExists("\SDMMC")
If (wersja=1)
Run("\ResidentFlash\nakladka\Nakladka.exe")
Run("\ResidentFlash\nakladka\Files\Soft\PowerButton.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\ResidentFlash\Maptrip\MapTrip_Oryginal.exe")
EndIf


Dysk urządzenia ma nazwę TFAT i taka widnieje w komputerze.
A odnośnie tego pliku z pkt. 3 już w sumie sam nie wiem, na pewno kojarzę że coś takiego było ale nie wiem czy nie był wyrzucony przy którejś próbie odblokowania .


Co się dziwisz że Ci się z automatu odpala oryginał jak na karcie pamięci nie masz nic.
Jeżeli w nawigacji znajduje się karta pamięci to program uruchamia nakładkę (o ile ona jest na kacie pamięci)
Jeśli nie ma karty pamięci to uruchamia się z automatu oryginał.
Robisz na odpierdziel a nie od A do Z i się dziwisz, że nie działa.

Finalnie pliku YFGO2CE.bld ma nie być na kacie bo się pojawi Windows CE
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10