Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z instalacją AutoMapy 6.x
Autor Wiadomość
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 9
Wysłany: 2018-11-27, 23:44   

Witam. Panowie.
Proszę się ze mnie nie nabijać :roll:
Miałem plana ściągnąć jakoś nowszą AM od po około 8 m-ach. Wchodzę na forum patrzę na ostanie posty widzę AM 6.24 - 1808 lub 1810 teraz już nie pamiętam. Dotąd zawsze instalowałem to na PC co by sprawdzić czy działa w miarę prawidłowo i czy nie wywala programu bądź czy w ogóle zachowuje się stabilnie. Jeżeli OK to instaluję na nawigacji.
Niestety ni chol..ry nie dałem rady zainstalować wersji 6.24 -1806 na PC ponieważ po instalacji AM prosiła o rejestrację ( chociaż podczas instalki odptaszkowane rejestruj - tak jak zawsze) i po wszystkim. Patch`owanie przed instalacją powodowała problemy jakie wcześniej opisywałem natomiast PO instalacji patch powodował, że po włączeniu AM na PC od razu "zamykało program".
Odinstalowałem tą wersję i pobrałem tą od ravida. Pisze tam bardzo zrozumiale dla mnie :
"Nie używać patchera
Rozpakuj - Zainstaluj
Przy instalacji odznacz "rejestruj"
Tak też zrobiłem i instalacja jak i uruchomienie programu AM na PC bez najmniejszych problemów, wszystko działa. Program stabilnie się zachowuje chodź nie testowany jeszcze w trasie.
Potem olśniliście mnie, że to trza ewentualnie patchować nie na PC a od razu na SD lub w urządzeniu. W sumie nigdy tak nie robiłem ale jak kazali tak zrobiłem i o dziwo poszło bez problemów na navi ( chodź zaznaczam że nie formatowałem SD tylko zrobiłem nakładkę i podczas patchowania dostałem komunikat że nie potrzeba patch bo już to jest zrobione)
Tak więc miałem na navi AM 6.24 -1810 PL a na PC AM 6.25.1 - 1806 PL.
Co do eksperymentu o jakim wspomniałem z podmianką mapy 1810 z wersji 6.24 do AM 6.25.1 1806 to samo skopiowanie z Navi (karty SD zainstalowanej i działającej) do folderu z AM na PC - zadziałało ALE ... program na PC zachowywał się lekko nie stabilnie i po krótkiej chwili, bądź po krótkiej zabawie "przestał odpowiadać".

I teraz FINAŁ. Chciałbym aby mnie dobrze zrozumiano.
Skoro na PC miałem wgraną AM 6.25.1 z mapą 1806 wystarczyło nie skopiować mapę po zainstalowaniu na PC tylko wytargać ją czyli 1810 mapę i przed instalacją (działającej wersji dla mnie na PC) podmienić plik z mąpą, wówczas kiedy program instalował się zainstalował razem z (podmienioną) mapą 1810PL - zrobiłem tak razem z PL i EU.
W sumie to sam się zastanawiałem czy program "zorientuje się" że podczas instalacji ma nowszą mapę niż ta co była w paczce. I wtedy zabanglało! AM na PC nie wiesza się, pracuję cały czas,
1.Instalka 6.25.1 z 1810PL (podmieniona folderem MAPY jeszcze przed instalacją)
2.Instalka 6.24 z 1810 EU craked od "iron210" do tego Ad.1
3.Po uruchomieniu programu AM na PC wczytując PL pisze wersja :6.25.1 (3101) 1810
4.Po uruchomieniu programu AM na PC wczytując EU pisze wersja :6.25.1 (3101)-1810 po mimo dogrania wersji 6.24 1810 :-/ do tej polskiej wersji tylko.

Mam nadzieję, ktoś to rozszyfruje tej moje wypociny, nie mniej jednak bardziej mi odpowiadały (zresztą chyba nie tylko mi) jak była wersja craked czy to EU czy PL.
Pobierz, odznacz"v" i użytkuj PL czy EU.
Skończyło się sukcesem, trochę może zagmatwanym ale działającym.
Pisząc ten krótki post dwa razy sprawdzałem na PC wczytując raz PL raz EU co tam dokładnie pisze na "kafelku" "o programie" i wersji żebym już nie mieszał tu na forum.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 708
Wysłany: 2018-11-28, 09:51   

waski78 napisał/a:
Jeżeli OK to instaluję na nawigacji.
Niestety ni chol..ry nie dałem rady zainstalować wersji 6.24 -1806 na PC ponieważ po instalacji AM prosiła o rejestrację ( chociaż podczas instalki odptaszkowane rejestruj - tak jak zawsze) i po wszystkim. Patch'owanie przed instalacją powodowała problemy jakie wcześniej opisywałem natomiast PO instalacji patch powodował, że po włączeniu AM na PC od razu "zamykało program".

Bo ta automapa wymagała patcha, ale jeszcze aby działała na komputerze trzeba było "ręcznie" "spatchwać" plik tpcAm.exe bo jak wiadomo, Patcher 3.4.2 już od kilku wersji wstecz nie działa tak jak powinien na komputerze. Poradnik jak to zrobić aby działało jest gdzieś na forum, ale nie chce mi się szukać. Natomiast ta wersja druga już była "przerobiona" łącznie z edytowanym odpowiednio plikiem tpcAm.exe, gotowa do instalacji i już nie wymagała patchowania.
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 9
Wysłany: 2018-11-28, 10:34   

Dokładnie potwierdzam. Ten mój trochę poroniony sposób zadziałał na PC ale już na navi ma spore problemy i gryzą się wersje PL i EU [6.24 i 6.25] co mnie nie dziwi jak jedna bangla to druga ma zonk. Cóż dobrze było popracować trochę nad tym i samemu zobaczyć efekty.
Pozdrawiam
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 277
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2018-11-29, 10:49   

Do wersji 6.25, i następnych, nie ma działającego patchera, i chyba już nie będzie.
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
D.r3k 
Waypoint



Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 39
Wysłany: 2018-12-02, 23:40   

Nigdy nie mów nigdy.. Skoro ludki próbują z nowymi łatkami na aAM w LP, to może i WinCE też się doczeka.. ?? :roll:
Swoją drogą - szukałem problemów, jakie miał pawlo 1980 za patchera do AM - może mi ktoś przybliżyć sprawę?
 
 
 
mixmusic 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 613
Skąd: ZASRAJDOŁY
Wysłany: 2018-12-03, 12:44   

Jasne- przybliżenie jest proste- czym mniej się wie tym chodzi się zdrowszym.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 9