Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM 4.5.0 problem
Autor Wiadomość
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 213
Wysłany: 2018-11-09, 12:49   

januszpe napisał/a:
gadasz bzdury, 1810 na 4.5.0 wszystko działa i się pobiera


Niestety może Tobie się jeszcze udało pobrać ale innym nie,mnie również nie pobiera podmiana również nie pomogła nie wyświetla map i info brak map potem wyłącza program.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-11-09, 13:46   

Zainstalowałem dzisiaj AM 5.2.7 na andku 4.4. AM pobrała sobie najnowsze mapy ale LP nie daje rady posłodzić AM na kit-kacie. (na 7.1 i 8.0 żadnych problemów)
No to odinstalowałem nową AM i zainstalowałem 4.5.
Po uruchomieniu wszystko działa normalnie, widzi mapy 1810 i nawiguje.
Oczywiście musiałem wejść do triala i zatwierdzić by posłodzić licencję.
 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 15
Wysłany: 2018-11-09, 19:12   

abak12 napisał/a:
1808 pl jeszcze pobrałem ale 1810 pl nie widzi. Ostatnie pobranie przez aktualizacje to Traffic z 22.10.2018. Nie widzi również 1808 eu. Jak pobierałem Traffic to jeszcze widział. Pozdrawiam.

mam to samo jak kolega
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-11-10, 07:31   

geranium napisał/a:
tyle tylko że mapy trzeba wrzucić ręcznie bo wersja 4.5 przeszła do historii i nie jest już wspierana :!:

Oczywiście - ja tylko zasugerowałem jak je można pobrać wykorzystując AM 5.2.7. ;-)
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 130
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-12, 16:04   

szwagier22 napisał/a:
ja tylko zasugerowałem jak je można pobrać wykorzystując AM 5.2.7. ;-)

Po co wykorzystywać AM 5.2.7 jak można osiągnąć ze strony http://www.automapa.pl/pl...pa-dla-android/
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-11-12, 16:19   

Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu. :evil:
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 780
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2018-11-12, 17:08   

Wyskakuje komunikat "Czy zgadzasz sie na warunki uźytkowania programu? zatwierdzam że tak.
Zaczyna ładować i wraca do ekranu zatwierdzania :roll: . Android 8.0
Usunąłem to co widziałem w przeglądarce plików w telefonie,restart telefonu ale to nic nie daje.
Za każdym razem powyższy komunikat.
Poradzi ktoś co robić ?
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 > Samsung S7
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 130
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-12, 17:12   

Jeszcze wczoraj byś zainstalował, a dziś już nie bo producent wyłączył dostęp do serwera dla v4.5.0
Pozostaje ci po instalacji aplikacji przekopiowanie ręczne katalogu Automapa (o ile go masz) do smartfona z całą jego zawartością.
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
Ostatnio zmieniony przez Grawer 2018-11-12, 17:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 780
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2018-11-12, 17:16   

No nie mam niestety.
To znaczy,że 4.5.0 jest martwa - oprócz ręcznego dostarczanie jej map głosów itp ?
Jest całkowicie off line ?
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 > Samsung S7
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 130
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-12, 17:21   

Martwa to nie jest bo działa i to nawet z najnowszymi mapami 1810, ale niestety producent odciął ją swoich serwerów, ale podobno dzięki temu zaczął działać Traffic :lol:
Jutro sprawdzę w trasie.
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 153
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-13, 11:13   

grawer masz dobre motto! na czasie! dla upartych! własnie dla próby zainstalowałem AM 4.5.0 z mapami 1810 na Androidzie 8.0. Nigdy wcześniej nie była instalowana żadna wersja AM. Żadnych problemów! instaluje się w 1 minutę!
 
 
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 426
Wysłany: 2018-11-13, 20:20   

jarek2727 napisał/a:
Witam ścigani mapy 1810 i je podmien w folderze maps


Witam

Kolego, czy podmienić trzeba cały folder MAPS z zawartością ?
Czy w podfolderze POLSKA tylko któreś z plików ?
Jeśli tak, to które ?
Podaj proszę ich nazwy.
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 130
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-13, 20:24   

Należy wymienić cały katalog Maps, a najlepiej jego zawartość czyli katalog EU albo Polska
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 426
Wysłany: 2018-11-14, 10:56   

Grawer napisał/a:
Należy wymienić cały katalog Maps, a najlepiej jego zawartość czyli katalog EU albo Polska


Niestety, ta metoda nie zadziałała u mnie :cry:
Podmieniłem folder Polska , program się uruchomił ;-) , a po wyznaczeniu trasy nawigacja zaczęła domagać się rejestracji :-/
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 213
Wysłany: 2018-11-14, 12:31   

tomery napisał/a:
zaczęła domagać się rejestracji


U mnie też wołała dwukrotnie wyłączyłem internet klik anuluj i działa. :-D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10