Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM 4.5.0 problem
Autor Wiadomość
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 426
Wysłany: 2018-06-18, 19:11   

[ Dodano: 2018-06-28, 16:00 ]
szwagier22 napisał/a:
Jeszcze raz kliknij w TRIAL na numerze licencji.


A więc dla potomności, sprawa skończyła się następująco:

Po kolejnej n-tej próbie udało mi się zainstalować na AM 4.5 mapę 1804 EU.
Z licencją do chyba (?) 2026 roku :mrgreen:
Jeszcze przed wyjazdem, próby "demo" działały (program pokazywał potencjalną trasę) :-D

Na miejscu (gdy potrzebowałem skorzystać z nawigacji) wyznaczam trasę a tam komunikat w stylu: "twoja licencja wygasła ........" :shock:
Patrzę na datę licencji - do 2026 roku ;-)
No to klikam w ten TRIAL (licencja w dalszym ciągu do 2026) , wyznaczam trasę i znowu powyższy komunikat :-/

Na szczęście na wszelki wypadek zainstalowałem jeszcze TT Go i na nim pojechałem.
Ale chyba nie zaznaczyłem pomijania jakiejś kategorii dróg i dlatego zaliczyliśmy taki OFFROAD że szok (do tej pory trzęsą mi się kolana jak to wspominam :mrgreen: ).
Całe szczęście że samochód był z wypożyczalni :oops:
 
 
robertj07
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 11
Wysłany: 2018-11-08, 20:21   AM 4.5.0 problem

Witam
od jakiegoś czasu AM ver.4.5.0 (słodzona) nie pobiera już nowych map (update) Po prostu nie ma możliwości pobrania ani PL lub EU.
Czy macie takie same problemy?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-11-09, 07:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5559
Wysłany: 2018-11-08, 20:28   

czy jakis problem stanowi pobranie samych map ?
Bo nie rozumiem
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
robertj07
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 11
Wysłany: 2018-11-08, 21:51   

no_taki napisał/a:
czy jakis problem stanowi pobranie samych map ?
Bo nie rozumiem

tak,problemem jest,że nie da się już przez apk.AM 4.5.0 pobrać nowych map.
Lecz wiem,że można samemu dokonać tego ręcznie podmieniając folder.

Więc moje pytanie czy macie to samo:możecie pobrać mapy przez apk?
 
 
abak12 
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 33
Skąd: Sko
Wysłany: 2018-11-08, 22:28   

1808 pl jeszcze pobrałem ale 1810 pl nie widzi. Ostatnie pobranie przez aktualizacje to Traffic z 22.10.2018. Nie widzi również 1808 eu. Jak pobierałem Traffic to jeszcze widział. Pozdrawiam.
_________________
Mio P560; Primo 2.0_9.6.2.209584; data_pt_ls; diMkaWA_P156_pt_ls; TTS_Agata; Wiman; iGO 8.3.4.142975; GJ6.18p_da_AdvRadars; TTS_Zosia; AM_Eu_6.24_czasami.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 137
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-11-09, 08:17   

gadasz bzdury, 1810 na 4.5.0 wszystko działa i się pobiera https://www.fotosik.pl/zd...94a07083e89671d
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
jarek2727 
azymut


Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-11-09, 11:08   

abak12 napisał/a:
1808 pl jeszcze pobrałem ale 1810 pl nie widzi. Ostatnie pobranie przez aktualizacje to Traffic z 22.10.2018. Nie widzi również 1808 eu. Jak pobierałem Traffic to jeszcze widział. Pozdrawiam.

Witam ścigani mapy 1810 i je podmien w folderze maps
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 202
Wysłany: 2018-11-09, 12:49   

januszpe napisał/a:
gadasz bzdury, 1810 na 4.5.0 wszystko działa i się pobiera


Niestety może Tobie się jeszcze udało pobrać ale innym nie,mnie również nie pobiera podmiana również nie pomogła nie wyświetla map i info brak map potem wyłącza program.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 907
Wysłany: 2018-11-09, 13:46   

Zainstalowałem dzisiaj AM 5.2.7 na andku 4.4. AM pobrała sobie najnowsze mapy ale LP nie daje rady posłodzić AM na kit-kacie. (na 7.1 i 8.0 żadnych problemów)
No to odinstalowałem nową AM i zainstalowałem 4.5.
Po uruchomieniu wszystko działa normalnie, widzi mapy 1810 i nawiguje.
Oczywiście musiałem wejść do triala i zatwierdzić by posłodzić licencję.
 
 
robertj07
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 11
Wysłany: 2018-11-09, 19:12   

abak12 napisał/a:
1808 pl jeszcze pobrałem ale 1810 pl nie widzi. Ostatnie pobranie przez aktualizacje to Traffic z 22.10.2018. Nie widzi również 1808 eu. Jak pobierałem Traffic to jeszcze widział. Pozdrawiam.

mam to samo jak kolega
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2186
Skąd: PL
Wysłany: 2018-11-09, 20:59   

szwagier22 napisał/a:
zainstalowałem 4.5.

Po uruchomieniu wszystko działa normalnie, widzi mapy 1810 i nawiguje.


tyle tylko że mapy trzeba wrzucić ręcznie bo wersja 4.5 przeszła do historii i nie jest już wspierana :!:
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
  
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 907
Wysłany: 2018-11-10, 07:31   

geranium napisał/a:
tyle tylko że mapy trzeba wrzucić ręcznie bo wersja 4.5 przeszła do historii i nie jest już wspierana :!:

Oczywiście - ja tylko zasugerowałem jak je można pobrać wykorzystując AM 5.2.7. ;-)
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 120
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-12, 16:04   

szwagier22 napisał/a:
ja tylko zasugerowałem jak je można pobrać wykorzystując AM 5.2.7. ;-)

Po co wykorzystywać AM 5.2.7 jak można osiągnąć ze strony http://www.automapa.pl/pl...pa-dla-android/
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 907
Wysłany: 2018-11-12, 16:19   

Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu. :evil:
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 773
Skąd: Elbląg
Wysłany: 2018-11-12, 17:08   

Wyskakuje komunikat "Czy zgadzasz sie na warunki uźytkowania programu? zatwierdzam że tak.
Zaczyna ładować i wraca do ekranu zatwierdzania :roll: . Android 8.0
Usunąłem to co widziałem w przeglądarce plików w telefonie,restart telefonu ale to nic nie daje.
Za każdym razem powyższy komunikat.
Poradzi ktoś co robić ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 11