Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker ready 43 jak odblokować i wgrać automapę
Autor Wiadomość
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 907
Wysłany: 2015-02-13, 10:18   

W katalogu Icons masz różne ikony - w system.ini zmień nazwę ikony BECKER REVO na BECKER i będzie oryginał.
Te dla revo i 50pro sam zmodyfikowałem. Jest tam też ikona dla TT więc jak go uruchomisz to zmodyfikuj sekcję dla 50pro i będziesz miał ładnie rozłożone 4 ikony - Becker, AM, TT i Primo.
Jeżeli nie będziesz potrzebował jakiejś ikony na pulpicie panelu to wykasuj całą sekcję w system.ini a pozostałe ikony rozmieść symetrycznie ustawiając odpowiednią wartość dla x.
 
 
robas1
Waypoint


Dołączył: 04 Kwi 2014
Posty: 16
  Wysłany: 2015-02-13, 14:41   

Szwagier22,
WIELKIE dzięki. Z tymi ikonami sam już się domyśliłem. Ale BARDZO mi pomogłeś. Chociaż raz ktoś nie odsyłał do czytania tysięcy postów, z których i tak do końca nic nie wynika.
Ale oczywiście wiele się dowiedziałem czytając to forum i jestem bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam!
_________________
robas1
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 503
Wysłany: 2017-04-27, 19:48   

Mam na karcie wgrane odblokowanie nawigacji:
Plik wygląda tak:
Cytat:

[main]
back_bmp=ameustarter_back.bmp
item_0_rt=54;192;42;42
item_0_rt_action=39;177;82;82
item_0_cr=255 0 0
item_0_pen_width=2
item_0_action_0=\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
item_0_close_on_action_0=0
item_1_rt=138;192;42;42
item_1_rt_action=123;177;82;82
item_1_cr=255 0 0
item_1_pen_width=2
item_1_action_0=\My Flash Disk\Navigator\NAVIGATOR_ORG.EXE
item_1_action_1=\My Flash Disk\IGO8\IGO8.EXE
item_1_action_2=\My Flash Disk\MNAV\Shell.exe
item_1_close_on_action_0=1
item_1_close_on_action_1=1
item_1_close_on_action_2=1
Wszystko działa ok, ale podczas wyłączania np. igo ekran wisi na napisie Trwa zamykanie programu, czekaj..

[ Dodano: 2017-05-28, 22:14 ]
Czy ktoś ma igo na Becker Rady 43? Obojętnie jaki program wgram to po 5 minutach się wywala.
 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 30
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 21
Wysłany: 2018-05-14, 20:44   :(

Cześć wszystkim mam problem może ktoś mi powie jak go rozwiązać pojawiła się nowa wersja automapy 6.24 chciałem ją wrzucić ale nie działa jak robie Patch i potem instalacje to po włączeniu nawigacji daje Automapa i mam biały ekran , a jak wrzuce gotowca to wogóle nie widzi :((
_________________
Jestem sobą :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2018-05-15, 05:58   

Zacznij uzywąc interpunkcji, bo trudno zrozumieć o co Ci chodzi:
Organ18 napisał/a:
chciałem ją wrzucić ale nie
My za Ciebie decyzji nie podejmiemy - wrzucac czy nie.
Organ18 napisał/a:
działa jak robie Patch
Organ18 napisał/a:
po włączeniu nawigacji daje Automapa i mam biały ekran
To jak: działa, czy nie działa?


Opisz jeszcze raz swój problem, tym razem w języku polskim i dodaj też nastepujące info:
1. Co masz zaznaczone/odznaczone w patcherze
2. Jaka wersja patchera (numer programu i źródło pochodzenia)
3. Patchowanie po instalacji i przed instalacją daje takie same objawy?
4. Jakie dodatki zaznaczasz podczas instalacji?
5. Gdzie jest AM - na karcie, czy w urządzeniu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 30
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 21
Wysłany: 2018-05-15, 07:07   :)

Zacznę może tak : ściągłem AutoMapa 6.24(1712) Polska oraz (1802) jako Gotowce , Beta , Craced . Wczoraj zajołem się tą werjsą 6.24(1712) Polska bez jakiś oznaczeń typu beta itd.
1. Wsadzilem kartę micro sd do czytnika kart na PC
2, Wypakowałem ten plik rar do dysku E (karty)
3. mam pliki Config , Polska , Program , am (ikonka) , AutoMapa EU.md5 , Patcher 3.4.2 , Polska.md5 , Setup (aplikacja)
4. Otwieram Patchera mam te okienko zaznaczone są Patch : Programu , Setup.exe , Mapy , Backup pilków , przywróć pliki , ODZNACZONE JEST Patch NAVROAD
5. Naciskam ROZPAKUJ i klikam na SETUP (aplikacja) , wybieram dysk E , Zaznaczam foder AutoMapa 6.24 (1712) Polska i daje OK
6. następnie w tym programie Patcher u góry wybieram folder AutoMapa 6.24(1712) Polska i klikam PATCH , on tam wypisuje Patchowanie ....... OK , Patchowanie ....OK i dochodzi na samym dole do pliku SETUP.exe ERROR !!! Daje zamknij
7. Wchodze w dysk E , otwieram Setup (aplikacja) przechodzi w tryb instalacji , Daje Dalej (język polsk) , ZAAWANSOWANA INSTALACJA , akceptuje Licencje , KARTA PAMIĘCI , Wybieram system CE ( ikonka nawigacji) , zaznaczam Program AutoMapa , JĘzyk Polski , Głos Hołowczyca , wybieram dodatek Becker Active 43 Talk............ (ja mam active 43 transit) daje DALEJ , ile zajmie instalacja DALEJ , odznaczam Rejestruj wtedy gaśnie licencja + email + imie i nazwisko daj DALEJ , na samym dole daje WYBIERANIE NOWEGO FRAGMENTU MAPY I INSTALACJA , 2X KLIKAM NA POlskę ona się zaznacza i daje DALEJ , Potwierdzam że chce ten obszar mapy i trwa instalacja
8. Instalacja zakończona Pomyślnie zainstalowano : Program AutoMapa , Głos Hołowczyc , Becket Active43 Talk ........ AutoStart (to chyba ten dodatek) , Język Polski , Mapa Polska (1712) 6.997 instaluj .
9. Wkładam kartę micro sd do nawigacji daje ON , jest ikonka Becker i po chwili mam 2 ikonki AutoMapa EU oraz tego orginalnego IGO , wybieram AutoMapa EU kręcą się kwadraty i mam biały ekran . Tak samo było przy innych wersjach beta , craced) no i raz mi się zdażyło jak wpisałem licencja DEMOPOLSKA , a jako email OEM@AutoMapa.pl a imie i nazwisko AutoMapa OEM to na końcu instalacji kazał mi przełożyć karte do nawigacji zatwierdzić komunikat włożyć do czytnika i dać OK tylko że jak uruchamiam jest biały ekran i nie widze komunikatu a jak przełoże spowrotem do czytnika i wyjde z tego komunikatu pisze że Instalacja zakończona NIE POMYŚLNIE
A jak wyłączyłem i wyciągłem karte to te orginalne IGO nie ma teraz J.Polskiego a jak podłączyłem nawigacje pod ten Content Menager (z firmy becker) to program pokazuje że mam aktualną nawigacje.
_________________
Jestem sobą :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2018-05-15, 10:16   

Wszystko wygląda prawidłowo. Skopiuj folder z programem do urządzenia, a na karcie zostaw tylko (w folderze z Automapą) folder MAPS oraz plik EXE

Od pewnego czasu nie da się patchowac SETUP, bezpieczniej patchowac po istalacji. W częsci sprzetów trzeba ręcznie wskazać plik EXE (bo instalowanie z dodatkiem potrafi zmienić mu nazwę), jak nie uda się z przeniesionym programe, to spróbuj w taki sposób
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 30
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 21
Wysłany: 2018-05-15, 12:08   :)

Cześć po długich działaniach doszedłem do tego nawet nie pytaj ile ja tych automap pobrałem haha Ściąglem przez utorenta 6.25 1708 PL Beta Craced Oryginal i tam podczas instalacji gdzie masz licencje ja wpisałem numer Licencji DemoPolska , a email swój , a nazwisko i Imie zmyślone oczywiście potem pojawił się komunikat typu że mam wyciągnąć z czytnika włożyć do urządzenia , potwierdzić komunikat i wrócić do instalatora i zaznaczyłem żeby przyporządkował tą rejestracje do tego urządzenia (to jest druga opcja) pierwszej nie pamiętam bo nie działała . Ja robiłem wszystko na navigacji oczywiście wróciłem do instalatora dałem ok i się pojawił komunikat Błędu licencji że ta licencja jest już ...... dałem mu OK wyrzucił mnie do momentu gdzie przy instalacji jest Podane ile cała instalacja zajmie dałem Dalej odznaczam rejestracje i już sam nie zaznaczałem mapy bo nie można tylko dałem tą pierwszą opcje INSTALACJA CAŁEGO OBSZARU MAPY daje Dalej no i po instalcjii pojawia się te podsumowanie CO ZOSTAŁO ZAINSTALOWANAE : MAPA , GŁOSY , DODATEK ITD. DAJE ZAKOŃCZ odłączyłem od kompa nawigacje wybrałem AutoMape (bo obok jest te IGO) , pojawia się komunikat o bezpieczeństwie na drodze itd. zaznaczam że rozumie i daje OK , wtedy pojawia się komunikat 2 opcje i pierwsza od góry dotyczy karty Stronge/Card/Automapa 6.25 1708 PL Beta Craced Oryginał klikam na to i Hołek mówi witam w Automapa ze mną napewno dojedziesz do celu .... no i działa mogę rozpisać po koleji co robiłem . Jade po 16 się przejechać to zobaczę czy wyznacza prawidłowo trasę , czy się nie zawiesza itd. bo jak narazie typu USTAW DOM , wybieranie informacji POI itd. wszystko działa szybko i bez problemowo :)
Wyłączyłem nawigacje OFF , załączyłem wybieram opcje AutoMapa i mam biały ekran :/
_________________
Jestem sobą :)
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 569
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-05-15, 16:29   

Za przeproszeniem.
Czy możesz potwierdzić jaki plik rozpakowujesz za pomocą Patchera.
Według twoje bełkotu zrozumiałem że jest to SETUP.EXE.
Potwierdzasz ?
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
franja curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 30
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 21
Wysłany: 2018-05-15, 16:50   

w wersji gdzie jest Patcher to patcher przy PATCHowaniu jako setup.exe daje ERROR i ekran po zainstalowaniu i kliknięciu AutoMapa ekran robi się biały , tak samo przy wersji Craced .
_________________
Jestem sobą :)
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 36
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2018-11-08, 12:07   

Czy jest szansa aby ten NNGStart o ktorym mowa w poście "szwagier22" zadziałał na rozdzielczości 800X480 albo co zrobić by ruszył na Active 5

szwagier22 napisał/a:
Ten biały pasek to pewnie ukryty pasek menu. ;-)
Ale powtórzę co ci napisałem na PW.
Na moim chomiku masz plik panel.rar.
http://chomikuj.pl/wieniowaty/Navi
Rozpakuj i skopiuj na kartę i pamięć wg. katalogów. Podmień katalog NNGStart ale oczywiście zrób sobie kopię starego NNGStart.
Restart i masz ikonki do navi i do windowsa. Automapa, Becker Revo, Becker 50 Pro, Primo, Total Commander i System.
Na karcie w katalogu system jest plik system.ini.
W nim zmień sobie ścieżki do programów wg. uznania. Możesz też podmienić ikony pulpitu, są w katalogu z ikonami.
Powodzenia i daj znać jak ci poszło.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 10