Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo - TMC przez internet
Autor Wiadomość
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 864
Skąd: zabrze
Wysłany: 2018-11-05, 20:07   

Niestety na Twoich ustawieniach też nie działa :cry:
W/g mnie to chyba ta wersja jest taka oporna . Na nawce mam przeglądarkę i po podłączeniu neta ona działa i mogę serfować ale neistety nextgen mi już nie korzysta z sieci by pobrać info drogowe czy ceny paliw . Mam komunikat że podczas komunikacji wystąpił błąd ...
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5559
Wysłany: 2018-11-05, 20:25   

głupie pytanie: w ustawieniach TMC masz wlączony net jako źródlo danych ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 864
Skąd: zabrze
Wysłany: 2018-11-05, 20:30   

tak ... źródło danych on line
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 176
Skąd: Bristol
Wysłany: 2018-11-13, 21:31   

U mnie TMC też przestało działać. Chyba coś musieli zmienić. :-x
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5559
Wysłany: Wczoraj 11:28   

Z info na innych forach wynika, ze dotychczasowe serwery przestały udostepniac dane dla Primo.
Czy dotyczy to tylko "testowych" userow - nie wiem
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: Wczoraj 13:37   

Na Androidzie też nie pobiera danych (zarówno mapy HERE i TT - bo iedys nie było TMC na EMApie)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5559
Wysłany: Wczoraj 13:51   

Rzeczywiscie serwery milcza , także na nextgenie, choć wskaźnik pokazuje nawiązanie polaczenia z serwerem.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 324
Wysłany: Wczoraj 16:33   

U mnie na Androidzie ruch drogowy normalnie informuje. Pokazuje wypadki,remontu itd
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5559
Wysłany: Wczoraj 17:39   

jaki serwer ?
U mnie:
Kod:
profile_name="nng-igo-tmc-jci"
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 324
Wysłany: Wczoraj 18:02   

Mam wpisanych kilka, więc nie wiem który dokładnie
;profile_name="nng-igo-tmc-jci"
profile_name="nng-igo-tmc-igoworld"
;profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
;profile_name="nng-igo-tmc-russia"
;profile_name=nng-igo-tmc-beckerfull
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2186
Skąd: PL
Wysłany: Wczoraj 18:42   
Post wygaśnie: 11.15, 18:45

proponuję jeszcze raz sobie sprawdzić bo działa na różnych serwerach i różnych wersjach programu

Kod:
;profile_name="nng-igo-tmc-jci"
;profile_name="nng-igo-tmc-igoworld"
;profile_name="nng-igo-tmc-iphone"

PS zrzuty na innym forum
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
Ostatnio zmieniony przez geranium Wczoraj 18:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 176
Skąd: Bristol
Wysłany: Wczoraj 21:31   

no_taki napisał/a:
Rzeczywiscie serwery milcza , także na nextgenie.

Dzięki za potwierdzenie. Ja szukam wpisów do Primo 9.6.29.636868.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 324
Wysłany: Wczoraj 22:38   

Przetestujcie serwer:
profile_name="nng-igo-tmc-igoworld"
 
 
abak12 
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 33
Skąd: Sko
  Wysłany: Wczoraj 22:51   

Primo WinCE
działający wpis
Kod:
[tmc-http]
enabled=1
start=1
dt_dl_0=120.0
dl_dist_0_km=500.0
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"

używam na swoim
_________________
Mio P560; Primo 2.0_9.6.2.209584; data_pt_ls; diMkaWA_P156_pt_ls; TTS_Agata; Wiman; iGO 8.3.4.142975; GJ6.18p_da_AdvRadars; TTS_Zosia; AM_Eu_6.24_czasami.
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 176
Skąd: Bristol
Wysłany: Dzisiaj 0:02   

przemek171070 napisał/a:
Przetestujcie serwer:
profile_name="nng-igo-tmc-igoworld"


U mnie nie działa.

[ Dodano: 2018-11-15, 00:05 ]
abak12 napisał/a:
Primo WinCE
działający wpis
[code][tmc-http]
enabled=1

Ten wpis u mnie też nie działa.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 12