Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 09:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 569
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-03-01, 07:16   

WOCAR napisał/a:
SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom. ...

jeziorrafal napisał/a:
Mam podobny problem jak kolega wocar, wersja map i navcore ta sama, ...

jeziorrafal napisał/a:
Udało mi się wgrać mapy. Należało najpierw zaktualizować nawigację TomTom w samochodzie, poprzez włożenie czystej karty do navi, następnie włożenie jej do kompa, odpalenie Tom Tom Home, który pobierze aktualną wersję navcore czyli 8.842. Po pobraniu oprogramowania na kartę, idziemy do auta, wkładamy kartę, odpalamy navi i rozpoczynamy proces aktualizacji. Po wszystkim możemy zabrać się za wgrywanie map wg poradnika.


Czyli jak zwykle. Największym problemem był użytkownik, który nie mówił co mu się wydaje, że jest a nie co było w rzeczywistości.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
franja curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
WOCAR
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 42
Wysłany: 2018-03-18, 21:28   

jeziorrafal napisał/a:
Cytat:
Udało mi się wgrać mapy. Należało najpierw zaktualizować nawigację TomTom w samochodzie, poprzez włożenie czystej karty do navi, następnie włożenie jej do kompa, odpalenie Tom Tom Home, który pobierze aktualną wersję navcore czyli 8.842

Napisz proszę w jaki sposób Tom Tom Home zaktualizował Ci navcore, najlepiej krok po kroku, ponieważ u mnie mogę zaktualizować mapy(odpłatnie), GPSfix etc. ale navcore'a nie. Jakie mapy wgrałeś?
rrudas napisał/a:
Cytat:
Czyli jak zwykle. Największym problemem był użytkownik...

Kolego, proponowałbym zagłębić się w problem, najlepiej fizycznie, a nie teoretycznie niż czynić złośliwe uwagi nabijając sobie w ten sposób posty. To forum zostało chyba założone, aby pomagać w rozwiązaniu problemu. Trochę pokory i szacunku dla innych.

A problem w dalszym ciągu nie rozwiązany, również z mapami Europe_1005_8766.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2018-03-19, 07:21   

WOCAR napisał/a:
Kolego, proponowałbym zagłębić się w problem, najlepiej fizycznie, a nie teoretycznie niż czynić złośliwe uwagi nabijając sobie w ten sposób posty.
Kolego, tu naprawde probleme był użytkownik - najpierw pisze, że ma navcore 8.842 i nie da rady zaktualizaowac ma, a potem, ż eproblem zniknął, gdy wgrał navcore 8.842.
Któtko mówiąc - problem zniknął po zastosowaniu sie do tego, co wiele razy opisano w tym wątku.

Wracając do Twojego problemu - jakie efekty dały działania, o kórych pisałem 26 lutego?
Jakka wersja navcorte i czy wgrywana mapa pasuje do wersji programu (wg tabeli komaptybilości)?
WOCAR napisał/a:
Napisz proszę w jaki sposób Tom Tom Home zaktualizował Ci navcore,
Kolega nie pisał, że TTHome mu aktualizował, tylko że sam wgrał w sposób opisany kilkukrotnie w tym wątku
_________________

 
 
WOCAR
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 42
Wysłany: 2018-03-19, 21:33   

[quote="jacekp1313"]
Wracając do Twojego problemu - jakie efekty dały działania, o kórych pisałem 26 lutego?
Robiłem wszystko, o czym mi pisałeś już 26.11. ub. roku. Żadnych efektów.
Jakka wersja navcorte i czy wgrywana mapa pasuje do wersji programu (wg tabeli komaptybilości)?
Navcore 8.842, mapy wg tabeli kompatybilności: Europa_1005_8766.
 
 
zielonq 
azymut


Dołączył: 20 Mar 2018
Posty: 1
Wysłany: 2018-03-20, 20:14   Wbudowany Uconnect 5 inch Radio Nav

Kod:
[TomTomGo]
DeviceName=Uconnect 5 inch Radio Nav
DeviceVersionHW=Monviso
DeviceSerialNumber=TP
DeviceUniqueID=ABUGL CSE46
ApplicationVersionVersionNumber=11815
ApplicationVersion=1532950.107
UserLanguage=Nederlands
CurrentColorSchemeCustom=file://MMC_Card/SceneRenderer/Data/schemes_preset/Rialto.xml
CurrentMap=Europe
CurrentMapVersion=916.5212
Traffic=N
ValueRatio=Al/0BUKJzbYn0QpHRQ==
CharacterSet=TTU
VehicleBrand=6
VehicleModel=8
VehicleOptions=
FreeSpaceEMMC=3811096576
TotalSpaceEMMC=7853125632
Europe=3933084094
USBDevice=true


Pomożecie
Chce wgrac Europe_1005_8763
bedzie chulać ? jak to zrobić
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2018-03-21, 07:05   

Przeczytać wątek, do którego dołączylem Twój post - szczególnie uwagi o navcore (Application Version Number) powyżej 9.x
Pomoća będzie również ten temat: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=30728
_________________

 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 569
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-03-21, 15:41   Re: Wbudowany Uconnect 5 inch Radio Nav

zielonq napisał/a:
bedzie chulać ?

Będzie
zielonq napisał/a:
jak to zrobić

Zakupić u producenta i postępować zgodnie z jego wskazówkami.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
franja curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
gwiazda90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2018-09-05, 09:35   TomTom Carminat problem z mapą

Witajcie mam problem z wgraniem mapy do TomToma w samochodzie Renault Scenic z 2010 roku. Wcześniej wgrywałem według poradnika w innych Scenicach i było ok a tutaj coś nie trybi.

1. Pobieramy navcore: 8.842

2. Pobieramy aktualny aktywator FastActivate z linku u góry. Możemy zastosować również "Keygen do aktywacji map i radarów"

3. Pobieramy program do wyciągnięcia pliku "ttgo.bif" z folderu "loopdir",potrzebnego do aktywacji mapy

4. Pobieramy aktualną mapę: Europe_1010_8897.
=============================================================
OPIS AKTYWACJI

1. Potrzebna karta 4 GB SDHC. Formatujemy kartę na system plików Fat32.
2. Idziemy z kartą do auta, wkładamy do Carminata i odpalamy.
3. Wyjmujemy kartę, idziemy do PC i wkładamy do czytnika kart.
4. Sprawdzamy czy na karcie powstał folder "loopdir" (Musi być).Folder "loopdir" możemy również skopiować z oryginalnej karty Carminat.
5. Uruchamiamy na PC program do wyciągnięcia z folderu "loopdir" pliku "ttgo.bif". Jak to zrobić, opisane w pliku Info.txt.
6. Kopiujemy z dysku PC na kartę folder z plikami mapy. Do folderu mapy możemy wgrać Radary oryginalne Tom Tom LINK
7. Kopiujemy na kartę plik aktywatora "FastActivate.exe" oraz plik "ttgo.bif"
8. Aktywujemy mapę. Opis aktywacji w pliku Info.txt aktywatora (AKTYWACJA MAPY).
9. Kopiujemy na kartę navcore, czyli zawartość folderu: SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom.
10. Usuwamy z karty plik: ttgo.bif oraz FastActivate.exe.
11. Idziemy z kartą do auta,powinno działać.

Wyskakuje komunikat:


Mogę dać kontunuuj pokazuje "przełączam na europe" i dalej to samo, usunąłem nawet mape z karty i wsadzam z samym navcore i nadal komunikat o mapie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2018-09-05, 09:56   

1. Dołączyłem do istniejącego wątku (regulamin, p.3)

2. Jakie masz komunikaty patchera ?
3. Których patcherów próbowałeś?
4. Czy jest META do tej mapy?
5. Czy wydanie mapy pasuje do wersji navcore?
_________________

 
 
gwiazda90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2018-09-07, 09:39   

Używam FastActivate, obydwie mapy, ktore probowałem pasują do tego navcore. Do map są kody meta i po patchowaniu otrzymuje komunikat DCT ok.
 
 
miro0906 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2007
Posty: 15
Wysłany: 2018-10-17, 07:53   

Chciałem zapytać gdzie szukać mety do map, przeczytałem cały wątek udało mi sie przerobić mapę z mojej nawigacji na drugą kartę czyli mam 2 karty sd z mapami czyli jest sukces, problem mam z plikami meta dct pobrałem 4 mapy i keygen nie chce zrobic tego pliku moje navcore to 8842 a mapy które chciałem przerobić to (Europe_Zone_Central_1010_8897, Europe_Central_1010_8950, Poland_1010_8897, Poland_1010_8891)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-10-17, 09:28, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2018-10-17, 09:27   

Dane META (do pliku meta.txt) powinny byc w linkowni, w wątku o danym wydaniu map. Bez nich nie powstanie prawidłowy plik *.dct

Jakie masz komunikaty patchera i których patcherów używałeś?

P.S. Dodaełm spacje po przecinkach, zgodnie z zasadami pisowni
_________________

 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 65
Wysłany: 2018-11-07, 21:16   Aktualizacja mapy TomTom Mazda NB1

Witam,

czy istnieje możliwość aktualizacji mapy bez kupowania licencji i wgrywania mapy poprzez TomTom Home? Jeśli tak to jaka?

Dziękuję za odpowiedzi
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2018-11-07, 21:18   

Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post.
I sprawdż wersje programu - 10.x i wyżej 0- nie da się, dla 9.x prawie niemożliwe
_________________

 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 65
Wysłany: 2018-11-08, 11:30   

Kurczę a widziałem, że jakiś koleś na olx właśnie wgrywa najnowsze mapy, bo każe robić wg tych podpunktów z paru postów wyżej. No nic spróbuję się w to pobawić :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11