Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa Windows PL 6.25 Mapa 1808 Final
Autor Wiadomość
sandra 
Navi Expert



Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 461
Skąd: GORY
Wysłany: 2018-10-11, 07:47   

Mapa 1808 to jakieś kuriozum jechałam DK79 trasa Pacanów Trzebinia dosłownie sześć razy informowała mnie skręć w prawo a tam nawet nie było mostka a co dopiero drogi . :-P
_________________
MIO SPIRIT 7500
Ostatnio zmieniony przez sandra 2018-10-11, 13:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2018-10-11, 12:15   

A na ekranie kursor trzymal się własciwej drogi ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 207
Wysłany: 2018-10-11, 13:13   

sandra napisał/a:
Mapa 1808 to jakieś kuriozum jechałam DK79 trasa Pacanów Trzebina


Trasa Połaniec-Nowy Korczyn droga 79 program Am 6.25 podobnie jak u "sandry"i do tego co parę km. zawiesza się.
natomiast Am6.24 z mapą 1808 działa poprawnie.Prawdopodobnie coś nie tak z programem a nie z Mapą.
 
 
panwacek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-11, 13:41   

Może to jakiś kolejny gruby "wypadek przy pracy". Kilka lat temu kolejna legalna wersja nagle mi zaczęła wykonywać dziwne numery na GPS. Wymieniłem kilka maili z obsługą klienta AM. W końcu się poddali i poinformowali, że niestety nie mogą mi pomóc. Wróciłem do starej wersji, która chodziła poprawnie. Po pewnym czasie pokazała się nowa wersja AM, z ciekawości spróbowałem zainstalować i wszystko było OK. Znaczy się trzeba poczekać do wersji 6.26, może wszystko się "wyprostuje" :)
 
 
sandra 
Navi Expert



Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 461
Skąd: GORY
Wysłany: 2018-10-11, 13:42   

no_taki, na chwile się zawieszał
_________________
MIO SPIRIT 7500
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2018-10-11, 14:16   

I to jest przyczyna :-)
Program tracił "przyciaganie do drogi", prawdopodobnie za przyczyna blędnego przeliczania danych z modulu GPS i pewnie wybierał inną drogę niz ta , która naprawde jechalas, stad te dziwne komunikaty .
Zreszta koledzy wyżej napisali w czym rzecz.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Markopolo5311 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 27
Wysłany: 2018-10-15, 20:01   

Koledzy, czy możecie sprawdzić? - Łódź ul. Gen. Grota Roweckiego. Są tam dwa rondka - oba u mnie zablokowane a rondka otwarte od czerwca 2018r.
 
 
kwojtow 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 198
Wysłany: 2018-10-15, 21:33   

Zablokowane i u mnie na aAM.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 707
Wysłany: 2018-10-16, 06:46   

Markopolo5311 napisał/a:
Łódź ul. Gen. Grota Roweckiego. Są tam dwa rondka - oba u mnie zablokowane a rondka otwarte od czerwca 2018r.

U mnie na komputerze jest "normalnie". Z tym że program 6.24, mapa 1808.



Za to na "andrucie" na telefonie, ta sama mapa 1808, jest zablokowane.
 
 
Markopolo5311 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 27
Wysłany: 2018-10-16, 10:06   

U mnie na lapku 6.24 z mapami 1808 i na andku poblokowane, a z mapą 1806 miałem tez odblokowane i tu i tu. Coś zaczynają pieprzyć.
 
 
Forest89 
Waypoint
Mobilny Haker :)



Wiek: 29
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 124
Skąd: Leszno
Wysłany: 2018-10-18, 10:16   

U mnie w aAM są otwarte oba ronda. Polecam zaktualizować Traffic.

_________________
Blaupunkt 835 Philadelphia | Automapa EU 6.24/1808 (Wrzesień 2018)
 
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 572
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-10-18, 14:40   

15 zgłosiłem, wczoraj dostałem informację że uwzględnili.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
franja curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
kwojtow 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 198
Wysłany: 2018-10-18, 20:24   

Nie zaktualizować a pobrać dane Traffic.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2018-10-18, 20:39   

Dobrze rozumiem ?
Żeby jechac po rondach otwartych pół roku temu trzeba zaktualizować traffic sprzed tygodnia ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Markopolo5311 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 27
Wysłany: 2018-10-18, 21:29   

Też tego nie rozumiem. Trafic mam z pierwszego października i dlatego ronda otwarte w czerwcu przy tym trafiku niedziałaja. Tym bardziej, że w mapach 1806 wszystko było dobrze.
Te ronda już bez trafica powinny być odblokowane. To mapy google już mają zaktualizowane.
Zgłoszone do google 6.10.2018 chociaż rond w ogóle nie było a już 11.10.2018 ronda zostały dorysowane. Czyli automapa zaczyna schodzić do podziemia. I w ten sposób traca klientów.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11