Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 938
Wysłany: 2018-06-17, 13:16   

tomery napisał/a:
I co mi to da ?

Nie wiem co tobie da, ale mnie dzisiaj dało licencje do 2026.
 
 
Pako_umrzyj 
azymut


Dołączył: 05 Lip 2018
Posty: 1
Wysłany: 2018-07-05, 21:12   

Jak to w końcu jest z aam 5.x.x?
W dziale z linkami jest 5.0.6, jednak coś LP mi nie działa lub nie potrafię odpalić... Oczywiście mam roota na andku 7.
Skąd pobrać tego patcha 3.0 i jak go odpalić? Bo na starym luckym było coś takiego jak patche zewnętrzne.

Wcześniwj siedziałem na 4.3 i chciałem.się przesiąść na coś nowszego, ta 5 działa już stabilnie czy wrzucać sprawdzone 4.5?
 
 
bmn
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 31
Wysłany: 2018-08-03, 05:36   

cześć ,
Chciałbym Was zapytać , czy np. AM4.6 +crack jest mozliwe aby działała i wyznaczała trasy gdy tablet jest offline ? mam jakąś starszą wersje i nie działa wyznaczanie trasy dopóki nie połączę się z netem ... potem mozna się rozłączyć i normalnie działa. Szukam rozwiązania w którym permanentnie jestem offline - jesli nie automapa to polećcie proszę jakis soft na androida który jest równie dobry a mapy równie często aktualizowane ale bez potrzeby połaczenia z netem , jak za czasów softu na Win CE6.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18641
Wysłany: 2018-08-03, 07:07   

Trochę dziwny objaw - ale sprobuj AM 4.5, działa offline bez problemów. Działa z mapa 1804
_________________

 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1540
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2018-08-03, 09:09   

jacekp1313 napisał/a:
Trochę dziwny objaw - ale sprobuj AM 4.5, działa offline bez problemów. Działa z mapa 1804

Działa również z 1806 (najnowszą)
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 74
Wysłany: 2018-09-13, 13:25   

Mam pytanie, chciałbym wrzucić Automape na samochodowe urzadzenie multimedialne a androidem 6.0.1 (nie ma ono w zasadzie żadnej konkretnej nazwy) Program w pamięci mapy na karcie (Europa albo sama Polska i Niemcy) która wersja najlepiej nadaje sie pod tą wersję androida? Sytem niemodyfikowany bez roota
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 938
Wysłany: 2018-09-13, 17:17   

Czytaj post wyżej.
 
 
slainpont 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2017
Posty: 6
Wysłany: 2018-09-18, 20:53   

Nawigacja w tablecie działała, a dzisiaj podczas uruchomienia i wyznaczenia trasy taki komunikat. Dlaczego?

Wersja 4.5.0 (1516) Europa 1806
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 147
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-09-18, 22:28   

no i trzeba się za rejestrować. Wymyśl sobie jakiś e-mail z sufitu
 
 
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 426
Wysłany: 2018-09-23, 12:44   

Witam

Zadałem z miesiąc temu pytanie (a nie mogę znaleźć tego postu) więc jeśli się powielam to proszę nie bić i nie karać :) więc ponawiam.

Mam aktualnie AM 4.5.0 (1516) , PL 1806.
Mam poustawiane (wydaje mi się że prawidłowo, i tak samo jak we wcześniejszej wersji) w POI wyświetlanie i ostrzeganie o fotoradarach stacjonarnych, a niestety w tej wersji którą posiadam nie informuje mnie o "wartości" fotoradaru a jedynie mam komunikat w stylu (cytuję z pamięci): fotoradar 100 czy 200 metrów.

Przed aktualizacją do wersji obecnej (nie pamiętam co miałem przed aktualizacją) z tego co pamiętam podawany był komunikat w stylu (cytuję z pamięci): "FOTORADAR 50 km/h , 200 metrów".

Co mam ustawione nieprawidłowo (lub czego nie zaznaczyłem) że nie słyszę obecnie "wartości" fotoradaru stacjonarnego ?

Z góry dziękuję za podpowiedzi i porady.
 
 
verte 
azymut



Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2018-10-09, 13:26   

tomery napisał/a:
....Przed aktualizacją do wersji obecnej (nie pamiętam co miałem przed aktualizacją) z tego co pamiętam podawany był komunikat w stylu (cytuję z pamięci): "FOTORADAR 50 km/h , 200 metrów.....


Po każdej wgraniu uaktualnienia do nowszej wersji - zmieniają się ustawienia nawigacji.
Musisz sobie ustawić nawigację pod swoje upodobania i potrzeby :)
_________________
TEAM URET
 
 
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 426
Wysłany: 2018-10-28, 19:05   

verte napisał/a:

Po każdej wgraniu uaktualnienia do nowszej wersji - zmieniają się ustawienia nawigacji.
Musisz sobie ustawić nawigację pod swoje upodobania i potrzeby :)


Poustawiałem.
Miałem okazję wyjechać wczoraj "za miasto" więc postanowiłem sprawdzić.
I nadal jest tak samo :cry:
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 74
Wysłany: 2018-11-19, 09:40   

Przyszedł dzisiaj do mnie znajomy któremu wgrałem Automape na tablet Overmax z androidem 4.4 chyba. Było to pare miesięcy temu. Automapa to 4.5.0 (1516). Mapy 1804. Przez miesiąc leżała w szufladzie, po tym czasie jechał do Bydgoszczy i wszystko działało super. Minął kolejny miesiąc i chciał dziś jechać do Poznania to mu wsyskoczyło okno, jak koledze wyżej



Dodam że znajomy nie używa internetu i jego tablet jest cały czas offline, podłączyłem go u mnie do WiFi, kliknęłem OK na komunikacie, zniknął i pojawiło się okno że licencja ważna do 2026 roku... Więc tak jakby stracił licencję (lewą) i potrzebował intenetu na chwilę? Co może być tego przyczyną, źle wgrany program, czy może za rzadko używany? Dzięki za odp.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2224
Skąd: PL
Wysłany: 2018-11-19, 14:10   

kolego każdy program tego typu sprawdza sobie czy są zainstalowane najnowsze wersje programu/map i jeżeli nie potrafi tego ustalić lub ustali że są stare dostajemy odpowiedni komunikat a czy komunikat jest taki a nie inny nie ma najmniejszego znaczenia i tak wymusza działanie..

jeszcze tydzień temu dostał byś komunikat o aktualizacji map a tak tylko o nowych SR


nie które programy podają np. komunikat że program nie był używany przez ostatnie 120 dni itd. itp
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 74
Wysłany: 2018-11-19, 16:06   

Rozumiem, ale co w takim wypadku, myślałem że wersja 4.5.0 jest w pełni offline i moze byc używana bez internetu do końca licencji, ale skoro tak jak napisałeś nie mógł sprawdzić swojej wersji lub wersji map to dlaczego "zgubił" licencję? Znaczy pewnie dlatego że własnie nie mógł sprawdzić, ale to znaczy że to jest tak naprawde program offline? Rozumiem że musiałbym zainstalować jakąś nowszą wersję żeby tego uniknąć?

Co to jest SR?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 10