Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 971
Wysłany: 2018-09-13, 17:17   

Czytaj post wyżej.
 
 
slainpont 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2017
Posty: 8
Wysłany: 2018-09-18, 20:53   

Nawigacja w tablecie działała, a dzisiaj podczas uruchomienia i wyznaczenia trasy taki komunikat. Dlaczego?

Wersja 4.5.0 (1516) Europa 1806
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 153
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-09-18, 22:28   

no i trzeba się za rejestrować. Wymyśl sobie jakiś e-mail z sufitu
 
 
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 426
Wysłany: 2018-09-23, 12:44   

Witam

Zadałem z miesiąc temu pytanie (a nie mogę znaleźć tego postu) więc jeśli się powielam to proszę nie bić i nie karać :) więc ponawiam.

Mam aktualnie AM 4.5.0 (1516) , PL 1806.
Mam poustawiane (wydaje mi się że prawidłowo, i tak samo jak we wcześniejszej wersji) w POI wyświetlanie i ostrzeganie o fotoradarach stacjonarnych, a niestety w tej wersji którą posiadam nie informuje mnie o "wartości" fotoradaru a jedynie mam komunikat w stylu (cytuję z pamięci): fotoradar 100 czy 200 metrów.

Przed aktualizacją do wersji obecnej (nie pamiętam co miałem przed aktualizacją) z tego co pamiętam podawany był komunikat w stylu (cytuję z pamięci): "FOTORADAR 50 km/h , 200 metrów".

Co mam ustawione nieprawidłowo (lub czego nie zaznaczyłem) że nie słyszę obecnie "wartości" fotoradaru stacjonarnego ?

Z góry dziękuję za podpowiedzi i porady.
 
 
verte 
azymut



Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2018-10-09, 13:26   

tomery napisał/a:
....Przed aktualizacją do wersji obecnej (nie pamiętam co miałem przed aktualizacją) z tego co pamiętam podawany był komunikat w stylu (cytuję z pamięci): "FOTORADAR 50 km/h , 200 metrów.....


Po każdej wgraniu uaktualnienia do nowszej wersji - zmieniają się ustawienia nawigacji.
Musisz sobie ustawić nawigację pod swoje upodobania i potrzeby :)
_________________
TEAM URET
 
 
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 426
Wysłany: 2018-10-28, 19:05   

verte napisał/a:

Po każdej wgraniu uaktualnienia do nowszej wersji - zmieniają się ustawienia nawigacji.
Musisz sobie ustawić nawigację pod swoje upodobania i potrzeby :)


Poustawiałem.
Miałem okazję wyjechać wczoraj "za miasto" więc postanowiłem sprawdzić.
I nadal jest tak samo :cry:
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 78
Wysłany: 2018-11-19, 09:40   

Przyszedł dzisiaj do mnie znajomy któremu wgrałem Automape na tablet Overmax z androidem 4.4 chyba. Było to pare miesięcy temu. Automapa to 4.5.0 (1516). Mapy 1804. Przez miesiąc leżała w szufladzie, po tym czasie jechał do Bydgoszczy i wszystko działało super. Minął kolejny miesiąc i chciał dziś jechać do Poznania to mu wsyskoczyło okno, jak koledze wyżej



Dodam że znajomy nie używa internetu i jego tablet jest cały czas offline, podłączyłem go u mnie do WiFi, kliknęłem OK na komunikacie, zniknął i pojawiło się okno że licencja ważna do 2026 roku... Więc tak jakby stracił licencję (lewą) i potrzebował intenetu na chwilę? Co może być tego przyczyną, źle wgrany program, czy może za rzadko używany? Dzięki za odp.
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 78
Wysłany: 2018-11-19, 16:06   

Rozumiem, ale co w takim wypadku, myślałem że wersja 4.5.0 jest w pełni offline i moze byc używana bez internetu do końca licencji, ale skoro tak jak napisałeś nie mógł sprawdzić swojej wersji lub wersji map to dlaczego "zgubił" licencję? Znaczy pewnie dlatego że własnie nie mógł sprawdzić, ale to znaczy że to jest tak naprawde program offline? Rozumiem że musiałbym zainstalować jakąś nowszą wersję żeby tego uniknąć?

Co to jest SR?
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 129
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-19, 16:15   

@up
“Weź nie pytaj, weź się przytul” :lol:

aAM 4.5.0 jest 100% offline :!:
Po prostu mechanizm wewnętrzny po dłuższym nieużywaniu uruchomił się w celu sprawdzenia dostępności aktualizacji i tyle. Nie panikuj tylko używaj.
SR to SmartRoutes czyli aktualizacja Traffic czyli aktualizacja danych natężenia ruchu na polskich drogach.
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
raby 
Navi Expert
navi oblatywacz


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 256
Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2018-11-19, 19:46   

Co w tym wypadku dale lucky?
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45583
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 153
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-19, 20:56   

tyle daje że można się pochlastać! (oczywiście nie Ty)
 
 
raby 
Navi Expert
navi oblatywacz


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 256
Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2018-11-20, 19:30   

Czyli rozumiem ze nic wiec po kiego to wstawiac?
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 129
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-20, 19:59   

raby napisał/a:
po kiego to wstawiac?

Którą wersję masz na myśli? :roll:
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
raby 
Navi Expert
navi oblatywacz


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 256
Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2018-11-20, 20:02   

Lucky Patcher-7.5.2
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 129
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-20, 20:39   

No bo ktoś odkrył, że w LP jest łatka do aAM 5.2.6 i działa także w aAM 5.2.7 i wszystko jest OK. i w ogóle jest hurrrraaaa :lol: , ale nikt nie przetestował w trasie na dłuższym odcinku :-P
Zrobiłem na niej w dwa dni ponad 800 km i wygląda na to, że to ja jako pierwszy zauważyłem że po kilkunastu minutach robi fikołka o czym pisałem nie tylko na tym forum co po kilku dniach potwierdzili inni użytkownicy tej wersji.

Na obecną chwilę stabilnie działa aAM 4.5.0 Crk, nawet z palca pobiera Traffic.
Najnowsze mapy 1810 do pobrania stąd Link
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11