Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO+Motrex+9.35.6.91911
Autor Wiadomość
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 938
Wysłany: 2018-10-06, 11:54   

@geranium - krzynka piwa się należy. :mrgreen:
Wszystko działa super.
 
 
marczello 
Waypoint


Dołączył: 22 Paź 2017
Posty: 18
Wysłany: 2018-10-08, 07:40   

Co jest? Instaluje trzeci raz i za każdym razem wyświetla mi się komunikat: Brakujący lub niepełny folder:/storage/0000-0000/iGO. A innym razem jest komunikat Brakujący folder:/storage/emulated/0/iGO. Telefon z Androidem 7 z rozdzielczością hd. I lipa.
Instalowałem na pamięć telefonu jak i na kartę sd. Komunikat ten sam. Teraz mam instalkę na karcie sd.
Pomoże ktoś dlaczego tak się dzieje. Miałem zainstalowanę Primo i NextGen wszystko bez problemu a to nie idzie. Czemu?
iGO_Motrex_9.35.6.91911_create_sys.txt_All-Update
Dodam że nie odpala mi się czysta instalka.
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 746
Wysłany: 2018-10-11, 21:06   

marczello napisał/a:
Co jest? Instaluje trzeci raz i za każdym razem wyświetla mi się komunikat: Brakujący lub niepełny folder:/storage/0000-0000/iGO. A innym razem jest komunikat Brakujący folder:/storage/emulated/0/iGO. Telefon z Androidem 7 z rozdzielczością hd. I lipa.
Instalowałem na pamięć telefonu jak i na kartę sd. Komunikat ten sam. Teraz mam instalkę na karcie sd.
Pomoże ktoś dlaczego tak się dzieje. Miałem zainstalowanę Primo i NextGen wszystko bez problemu a to nie idzie. Czemu?
iGO_Motrex_9.35.6.91911_create_sys.txt_All-Update
Dodam że nie odpala mi się czysta instalka.


To samo jest u mnie ???
BRAKUJĄCY lub niepełny folder SDCARD/IGO/??? normalnie brak już siły z tym igo ....

tel z androidem 8.0 bez roota?..
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 938
Wysłany: 2018-10-12, 08:11   

Czytaliście mój wpis?
Cytat:
Ma też swoje kaprysy. Mimo że sam sobie wpisuje do sys.txt że Data folder name to iGO_Motrex, to z takiego katalogu nie wystartuje - ma mieć iGO.
Musi też mieć w katalogu iGO folder content w którym są voice i lang mimo iż korzysta z content na karcie w którym jest wszystko. Jak mu wykasuję jego content - program nie startuje.
Żaden inny Nextgen takich fikołków nie robi. Oczywiście w niczym to nie przeszkadza, ale trzeba o tym wiedzieć aby się niepotrzebnie nie narobić.

Być może macie błędne wpisy w sys.txt.
Zainstalowałem Motrexa na czterech urządzeniach, na każdym inny Android - i na każdym działa bezproblemowo.
Ostatnio instalowałem dla testu na leciwym tablecie Nexusa z andkiem 5.1 - wolne to jak muł ale działa.
 
 
marczello 
Waypoint


Dołączył: 22 Paź 2017
Posty: 18
Wysłany: 2018-10-12, 10:10   

Ta instalka to jakaś porażka siedzę drugi dzień. Nie wszystko jest przetłumaczone, dzwięków nie słychać jak na razie. Fakt chodzi szybciutko.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2224
Skąd: PL
Wysłany: 2018-10-12, 17:47   

odniosę się tylko co do programu..

po pierwsze
wersja która była udostępniona w pierwszym poście( bo o tej wersji jest ten wątek o innej wersji jest inny wątek) posiada wszystko niezbędne do uruchomienia
nie posiada map a to z prostej przyczyny aby ograniczyć wielkość pliku, po za tym każdy używa innego zestawu więc po co udostępniać 15GB danych ???(zresztą wszystko jest do ściągnięcia z działu "LINKI"

po drugie
wystarczy wypakować archiwum skopiować do urządzenia zainstalować apk i działa..
w kilku przypadkach różnych wersji androida 8 trzeba było przydzielić uprawnienia..

po trzecie
działa ostrzegania o pkt. alarmowych dla głosu audio jest to "ding" a dla TTS standardowe ostrzeganie typu "Fotoradar stacjonarny"..(oczywiście niezbędne są pliki w speedcam)
wyświetlane są znaki drogowe

po czwarte
faktycznie są nie przetłumaczone aż dwie frazy
"Where Am I?"(Gdzie jestem)
"Show Place Markers"(Pokaż znaczniki miejsc)
Ostatnio zmieniony przez geranium 2018-10-12, 18:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2018-10-12, 18:18   

Jest to w moim odczuciu wersja mocno rozwojowa i ciut "testowa", przeznaczona więc przede wszystkim dla pasjonatów, a kazdym razie userów zaawansowanych i super że się rozwija. ( szacun geranium za włozona prace )
Jako wersja mocno brandowana jest pozbawiona pewnych funkcjonalności np TMC i z tego też trzeba sobie zdawać sprawę.

Ponadto jest masa wersji pt. "zainstaluj i jedź" więc wszelkie uwagi, ze coś tam jest nie tak ze strony osób oczekujacych wlasnie " zainstaluj i jedź", a nie " zainstaluj, popracuj, pokombinuj i jedź " nalezy skwitowac prostym stwierdzeniem: użyj innej wersji
Tyle
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Tomi01
Waypoint


Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 17
Wysłany: 2018-10-12, 18:59   

marczello napisał/a:
Co jest? Instaluje trzeci raz i za każdym razem wyświetla mi się komunikat: Brakujący lub niepełny folder:/storage/0000-0000/iGO. A innym razem jest komunikat Brakujący folder:/storage/emulated/0/iGO. Telefon z Androidem 7 z rozdzielczością hd. I lipa.
Instalowałem na pamięć telefonu jak i na kartę sd. Komunikat ten sam. Teraz mam instalkę na karcie sd.
Pomoże ktoś dlaczego tak się dzieje. Miałem zainstalowanę Primo i NextGen wszystko bez problemu a to nie idzie. Czemu?
iGO_Motrex_9.35.6.91911_create_sys.txt_All-Update
Dodam że nie odpala mi się czysta instalka.

Mnie się w końcu udało zainstalować. Okazało się że był problem z uprawnieniami. Program ten wymaga uprawnień do Pamięci, Lokalizacji i co dziwne do Telefonu.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2018-10-12, 19:06   

Jako ze to wersja na stację multimedialną w aucie, moge tylko przypuszczać, ze chodzi tu o mozliwość odbierania połączeń w trakcie dzialania programu wlasnie przez tą stację przy uzyciu sparowania tel. ze stacją :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2224
Skąd: PL
Wysłany: 2018-10-12, 19:36   

Tomi01 napisał/a:
Okazało się że był problem z uprawnieniami

ciekawe co pisze w pierwszym poście ? a może na 4 stronie ?
 
 
szymon1978
Waypoint


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 23
Wysłany: 2018-10-12, 21:12   

@geranium & @szwagier22: fajnie wygląda całość, Panowie podzielicie się?
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 938
Wysłany: 2018-10-13, 14:50   

geranium napisał/a:
Tomi01 napisał/a:
Okazało się że był problem z uprawnieniami

ciekawe co pisze w pierwszym poście ? a może na 4 stronie ?

I już drugi taki przypadek. Kto ma roota nie musi się martwić o uprawnienia, ale bez roota trzeba je nadać ręcznie.
Tomi01 napisał/a:
Program ten wymaga uprawnień do Pamięci, Lokalizacji i co dziwne do Telefonu.

Nie ma w tym nic dziwnego - Jeżeli zgodzisz się na raporty dotyczące użycia.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2018-10-13, 15:45   

Szcerze mowiac nie rozumiem problemu.
Jesli apka wymaga uprawnien, to przy pierwszym jej uruchomieniu, lub w chwili, gdy dane uprawnienie staje się wymagane po prostu pojawiają się stosowne pytania
. Klikam TAK i tyle.
(galaxy s8 bez roota , android 8.0 )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 938
Wysłany: 2018-10-13, 16:14   

A ja rozumiem chłopaków. Działają według zasady - jak nie wiesz co robisz to lepiej nie rób, bo możesz uwalić telefon. To kwestia świadomości. Ostatecznie nie każdy jest starym (za przeproszeniem) wyjadaczem. :mrgreen:
 
 
Tomi01
Waypoint


Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 17
Wysłany: 2018-10-13, 17:10   

no_taki napisał/a:
Szcerze mowiac nie rozumiem problemu.
Jesli apka wymaga uprawnien, to przy pierwszym jej uruchomieniu, lub w chwili, gdy dane uprawnienie staje się wymagane po prostu pojawiają się stosowne pytania
. Klikam TAK i tyle.
(galaxy s8 bez roota , android 8.0 )

Jakoś ta wersja o uprawnienia nie pytała. Zawsze miałem rota, ale ostatnio przywróciłem fabryczny rom i może dlatego nie pomyślałem że nawigacja musi mieć dostęp do telefonu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 11