Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Igo Primo a TMC
Autor Wiadomość
Tygrys20 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 10
Wysłany: 2018-09-22, 10:35   

Nie jestem pewien...

Na pudle jest opis nawigation ready (ale jest dopisane jak włoże oprogramowanie),
oraz tmc ready więc wnioskuję, że wystarczy orogramowanie.
 
 
Tygrys20 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 10
Wysłany: 2018-09-24, 13:04   

Brat doczytał, że tmc jest dostępne z nawigacją na europę.
Więc raczej z mapą muszą dawać jakiś dodatkowy moduł.
Wprawdzie do gps dali zewnętrzny moduł, ale nie dali programu, a w niektórych modelach Santa Cruz dawali mapę na SD.
Myślę, że jak dają mapę to jednak dają zewnętrzny mofuł tak jak w NY 845 (zdaje się).
Dzięki za poświęcony czas, trzeba poszukać modułu.
Pozdrawiam
 
 
badziena
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lis 2017
Posty: 11
Wysłany: 2018-10-04, 17:14   

Witam Panowie .
mam Medion PNA 470 na systemie win CE . Igo Primo skin Dimka , wszystko włącznie z TMC hula nawet nieżle.
sygnały z RMF o korkach i zdarzeniach drogowych czasem mi złapie a czasem nie , pomimo używania anteny TMC.

dlatego chciałbym dowiedzieć się -
- czy istnieje możliwość podłączenia się poprzez bluetooth ze smarfonem w taki sposób - aby Primo odbierało Komunikaty drogowe z sieci GSM ze smartfona ?
-mam taką opcję w smartfonie nokia lumia " udostępnianie internetu - udostępnij przez Bluetooth"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18655
Wysłany: 2018-10-04, 17:54   

Ogólnie rzecz biorąc, jest taka możliwośc. Nawigacja musi mieć BT nie tylko jako zestaw głosnomówiący, ale i tryb DUN
Czy ruszy na Twoim urządzeniu - nie wiem, na moim ModeComie działało, przez program BlueDun (zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=446105#446105 )
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5722

Wysłany: 2018-10-04, 18:04   

Szcerze ? Jesli mialbym smartfona na andku nie bawiłbym się w takie kombinacje, tylko wgrał w niego iGO na androida i korzystał z nawigacji w tel, szcególnie że androidowe wersje iGO maja zaimplementowane TMC przez net i po uruchomieniu programu po prostu pobieraja sobie komunikaty, bez jakiejkolwiek ingerencji uzytkownika
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
badziena
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lis 2017
Posty: 11
Wysłany: 2018-10-04, 21:49   

apkę Bluedun widzę ale na Androida .natomiast mój smartfon jest na systemie Win mobile.
kolego no_taki - dzięki za sugestie - może czas zmienić smartfon służbowy na inny
z Androidem i IgoPrimo w jednym?

Panowie przepraszam za nieznaczny bałagan - link z tematem poniżej ,tam miałem szukać . rozwiązanie mojego problemu wyraźnie jest tam opisanie . odpowiednie wpisy w sys.txt powinny załatwić sprawę .

http://www.my-navia.pl/vi...3&highlight=tmc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 9